MALZEMELER:

4 adet yumurta

8 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı irmik

1/2 kahve fincanı su

6 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

ŞERBET:

4 su bardağı süt

1 yemek kaşığı süt tozu

1 su bardağı toz şeker

200ml, krema

(Gerçek tarifinde üç ayrı süt ile (inek, keçi, manda)hazırlansa da biz bulamıyacağımız ve ağır olacağı için kısmen aynı tadı krema ve süt tozu ile bulmaya çalıştık)

Şerbeti pişirmeden el çırpıcısı ile karıştırarak şekerinin erimesini sağlayın.

İNCİR SOS:

10 adet taze incir

3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı su + 1 kahve fincanı su

YAPILIŞI:

İncirlerin kabuklarını ayıklayın ve rondodan geçirin.İçine 1 kahve fincanı su ekleyerek orta ateşe alın.Şekerini ekleyerek karıştırın.Bu arada nişastayı 1 yemek kaşığı su ile açın.Şekeri eriyen incire ekleyerek karıştırın.5 dakika kaynayan ve kıvam alan sosu ateşten indirerek soğutun.

TRİLEÇENİN YAPILIŞI:

Yumurtaları sarıları ve beyazları olarak ayrı kaselere ayırın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpın. Sarıların içine şekeri ekleyerek mikserle çırpın. Suyu ilave ederek şekerin iyice erimesini sağlayın. İrmiği, unu, vanilya ve kabartma tozun ekleyin. Hazırladığınız yumurta beyazlarını bir mala yardımıyla karışıma üç sefer de yedirerek ekleyin. Bu işlemi yaparken aşağıdan yukarıya çevirerek beyazları yedirin. Dikdörtgen borcamı yağlayın unlayın ve fazla unu silkeleyin. Karışımı boşaltın. Tezgaha üç sefer vurarak içindeki havayı çıkarın.

160 derece de ısıtılmış fırında 40 dakika üzeri pembe renk alana kadar pişirin. Fırından çıkınca 20 dakika ılınmasını bekleyin. Ve hazır olan şerbetini dökerek dinlenmeye alın. 3-4 saat kendini iyice çeken trileçenin üzerine incir sosunu dökerek kare dilimler halinde servis yapabilirsiniz.

Sevgiyle.. Afiyet olsun.