Avrupa’da ülkemizi temsil eden ve gruplarda mücadele eden üç takımımızdan Medipol Başakşehir ve Atiker Konyaspor üçüncü sırada yer alarak, UEFA Avrupa Ligi’ne veda etmek durumunda kaldılar.

Beşiktaş ise tarihe malolan bir başarıya imza atarak lider olarak grup karşılaşmalarını tamamladı.

Portekiz’in Porto, Almanya’nın RB Leipzig ve Fransa’nın Monaco takımlarının önünde hiç yenilgi almadan, 14 puan toplayan Siyah Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi G Grubu’nu liderlik koltuğunda tamamladı.

Bu sezon taraflı tarafsız hepimizin gururu olarak grup mücadelelerini tamamlayan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda oynadığı üç maçını da kazanan tek takım olarak bu alanda zirveyi kimseye bırakmadı. Avrupa’da temsilcimiz gibi gruplarını yenilgisiz tamamlayan üç takım daha var. Barcelona, Liverpool ve Tottenham.

Barcelona da Beşiktaş gibi, gurubunda dört galibiyet ve iki beraberlik alırken, Liverpool ise, üç galibiyet ve üç beraberlik elde etti. Tottenham ise beş galibiyet ve bir beraberlikle grubunu tamamlamayı başardı.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde bu güne dek mücadele veren Türk takımları arasında hem en fazla puan toplayan, hem de grup aşamasını lider kapatan ilk ve tek takımımız oldu.

Siyah Beyazlı takım grup maçlarının tümünde gol atma başarısı gösterdi. Ulaştığı 11 gol seviyesi de, bu güne dek en fazla gol atan takımımız oldu.

Beşiktaş’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasında başardığı işler yalnızca bunlardan ibaret de değil.

Geçen sezon Napoli’yi yenerek Avrupa’da ilk kez bir İtalyan ekibini yenen Siyah Beyazlılar, bu sezon da Leipzig’e, iki maçta da üstünlük kurarak ilk kez bir Alman temsilcisini içeride dışarıda mağlup etti. İstanbul’da rakibini yenerek bunu başaran Beşiktaş, deplasmandaki karşılaşmayı da kazanarak bu ülke ekiplerine dış sahada ilk kez üstünlük sağladı.

Porto’yu deplasmanda yenen Beşiktaş, bir Portekiz ekibini dış sahada yenen ilk Türk takımı solma unvanını da elde etti.

Grup aşamasında deplasmandaki üç maçı da kazanan ilk Türk takımı olan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde en çok galibiyete ulaşan takım unvanını da yakaladı. Şampiyonlar Ligi’nde daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe ikişer kez grubu üç galibiyetle tamamlamışlardı. Beşiktaş, dört kez kazanarak bu rekoru da ele geçirdi.

Büyük önem taşıyan bu işleri başaran Beşiktaş’ın eleme turlarında da başarılı olarak yoluna devam etmesi en büyük dileğimiz.

Bu arada Medipol Başakşehir ve Atiker Konyaspor’a da, bu sezon sergiledikleri başarılı performansları için, kocaman bir teşekkür etmemiz gerek.

Dileriz, çıtayı her yıl bir öncekinden daha yükseğe çeker ve başarılarını katlayarak sürdürürler.

Kalın sağlıcakla…