NACİ YENGİN

Her yeni başlangıç yeni bir heyecan ve yeni bir ışıktır.

Her bir ışık aydınlık geleceğin habercisi, yolumuzu aydınlatan bilgi, doğru, tarafsız haber ve yorumla mümkündür.

Bir ülkede yazılı ve görsel basının ışığı sönmez, sönmemelidir.

Bir ülkede tarafsız, ilkeli basın yayın organlarının sayısı arttığı ölçüde söz güçlenecek, düşünce özgürleşecek ve kalemler eğilip bükülmeden doğruları yazma konusunda daha bir cesaretli adımlar atacaklardır.

Ülke adına söz söyleme, kalem oynatma makamında olanların bir anlamda rol model olduklarını düşünecek olursak dünden bu güne gelen ve bu günden yarına ulaşmasını arzu ettiğimiz her ne varsa bizlerin sorumluğuyla şekilleneceğinin bilincinde olmak durumundadırlar.

Sorumluluk bilinci içinde olması gerekenlerin sözün gücü ve kalemin büyüsüyle yarının inşasında olumlu ya da olumsuz rol alacaklarını da akıldan çıkarmamak gerekir.

Çeyrek asrı devirdiğimiz bu demde kubbede hoş bir seda bırakabilenlerden olmak adına yazıp söylemek Önce Vatan Gazetesiyle sizlerle buluşmamızda aracı olanlara, imkân sağlayanlara müteşekkirlerimi ifade etmek isterim.

1980’li yılların hengâmeli ve fırtınalı atmosferinde başladığımız gazetecilik ve yazarlık hayatımızda yeni bir nefes ve hayata yeni bir kapı aralamak ne güzel.

*

Kendi türküsünü söyleyenleri bulmak ve ortaya çıkarmak durumundayız.

Bildiği ve en iyi yaptığı işinde, emanetin ehline verildiği kişi olanlarla hemhal olmak durumundayız.

Ancak onları öyle bulup ortaya çıkarmak, görmek öyle kolay değildir. Şehrin en mutena köşelerinde kozalarını örmeye, türkülerini söylemeye, büyülü sözler derleyip demlemeye, gönüller yapmaya her dem devam ederler. 

Farkında olmadığımız şey sadece şehri sırtında taşıyan insanlar değildir. Farkında olmak zorunda olmamız gereken en önemli konulardan birisi de şehirleri omuzlayanlara omuz vermek, yüklerini hafifletmek adına şehri, şehirliliği, medeniyeti; gariplerin sesini şehre, bölgeye, millete ve dünyaya duyuracak günlük, haftalık, aylık yayın organlarıyla onlara destek olmaktır.

Ülkenin yeniden inşası insanların yaşadığı şehirlere aidiyet duyması ve sahip çıkmasıyla doğru orantılıdır.

*

Haftada bir gün de olsa sizlerle dertleşeceğiz. 

Yeni dostlukların, yeni satırların ve yeni cümlelerin ilk selamı “Merhaba” olsun.

Yazar Hakkında

Manisa, Salihli, Akören Köyünde doğdu.

İlkokulu köyünde, ortaokulu Durasıllı Ortaokulunda, liseyi Manisa Teknik Lisesi Makine Bölümünde, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. 

Edebiyat, siyaset tarihi, dış politika ve Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Dış Politikası alanılarında çalışmalar yaptı. 

Yunus Emre, Fatih Sultan Mehmet, İbrahim Gökçen, Türkistan, strateji, siyaset bilimi, diplomasi ve edebiyat, şehir alanlarında çalışmaları yayımladı. 

www.tarihistan.org sitesini kurdu. 

Halen bazı yerel, ulusal gazete, dergi ve web sitelerinde yazılar yazıp TV programlarına devam etmektedir.

Tarihçi Sevim Hanımla evli olan yazar, Ayşenur, Zehra ve Oğuz Kağan’ın babasıdır. 

Bazı kitapları şunlardır: Eylem Günlüğü:1993, Satır Arası Aşk:2003, Osmanlı Dış Politikası, Postal Ülkesinde Aşk:2004, Gece YürüyüşüSınav Kazanma Kılavuzu:2005, Türkiye’de Ulus Devletin Dinamikleri:2006, Buhara Emirliği, Türkistan ve Enver Paşa:2010, Şehzade Şehir: 2016, Aşk’ın Ben’i: 2018, Yeni Ay:2018, Yunus Emre(hazılanıyor)