Müzik Dünyası


Sevtuğ’dan Yeni Klip! İlk Aşkım Son Seferim

Müzik dünyasına dansları sahne performansı ve özgün sesiyle hızlı bir giriş yapan Sevtuğ yepyeni klibiyle müzikseverlerin karşısına çıktı. İlk aşkım son seferim klibi ile müzikseverlere ulaşan Sevtuğ renkli klibiyle de dikkat çekiyor. Klip şimdiden yüksek izlenme oranını yakaladı klibi internet video platformlarından izleyebiliyorsunuz. Sevtuğ’u mutlaka izleyin.

Kitap Dünyası


Haddini Bil

Bihin Edige’nin önemli eseri Haddini Bil tanıtım bülteninde : “ Kendi Özgün Yaşamını Yarat, Dışarı Çık ve Onu Yaşa!
Haddini bilmek aslında kendimizi küçümsemek değil, kendimizi tanımaktır. Kendimizi tanıdığımız zaman düşünce ve eylemlerimizi de ona göre değerlendiririz. Böylece çok daha huzurlu ve başarılı bir hayat yaşarız.
Haddimizi bilmek kendi değerimizi bilmek kadar karşımızdakilerin değerlerini de bilmekten yani insanı tanımaktan geçer. Kendi içimizde haddi hududu olmayan, sınırsız bir evrende özgür bir şekilde yaşayabiliriz. Ancak kendimizin veya çevremizin yarattığı çeşitli sınırlarla gerçek potansiyelimizi ortaya çıkaramayız. Bununla birlikte etrafımızdaki insanların özgür yaşam sınırlarını ihlal ediyor, haddimiz olmayan bir şekilde hayatlarına karışıyor, davranıyor ve konuşuyoruz. Tıpkı onların da bize yapmaya çalıştığı gibi. Oysa, hayatınızı nasıl istiyorsanız öyle şekillendirebilirsiniz. Kendi özgün yaşamınızı yaratın, dışarı çıkın ve onu yaşayın!  Unutmayın; oyun bittiğinde şah ve piyon aynı kutuya konur.” Şeklinde aktarılıyor..Haddini Bil’i mutlaka okuyun.


Medya Dünyası

Necmettin Nursaçan ile Rahmet Kapısı

Trt Avaz ekranlarında her Cuma saat 14.00’da Necmettin Nursaçan ile Rahmet Kapısı programı ekrana geliyor. Başarılı sunucu Aynur Ayaz’un moderatörlüğünde ekranlara gelen programda izleyenler Necmettin Nursaçan’ın değerli sohbetini izleyebiliyor. Program her Cuma Trt Avaz ekranlarında.


Şermin Akıncı ile Sinemalarda Bu Hafta

Başarılı ve güzel sunucu Şermin Akıncı Women Life Tv’de Sinemalarda Bu Hafta programı ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Kendine has sunumu ve güzelliğiyle dikkat çeken Şermin Akıncı’yı mutlaka izleyin.

 

Deryaca Yeni Sezonu Açıyor!

Geçtiğimiz yıl ekranın en başarılı programlarından birisi olan Deryaca yeni sezona 19 Eylül’de Merhaba diyor. Kanal V geçtiğimiz günlerde yeni sezon tanıtım filmini çekti. Kanalın başarılı ismi Derya Uğur’da tanıtım çekimlerine katıldı. Başarılı ve güzel sunucu Derya Uğur ile Deryaca 19 Eylül’de başlıyor.


 


Rabia Coşkun : “Seslendirme bir Sanattır”

Rabia Coşkun ile Medya dünyası ve Seslendirmeye Dair

 

 

Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz?

Ankara doğumlu yay burcuyum. Anadolu üniversitesi iktisat fakültesi kamu yönetimi   lisans mezunuyum. İlk işim radyo spikerliğiydi. Çok küçük yaşlarda başladım spikerliğe. Daha sonra başbakanlık ta çalıştım ama memurluğun  bana uygun bir olmadığını ve mutsuz olduğumu görünce Ankara devlet tiyatrolarına geçtim ve tiyatro maceralarım  başladı. Daha sonra Başkent iletişim akademisinin spikerlik ve sunuculuk bölümünü bitirdim. Mesleki hayatıma daha sonra Kanal B 'de devam ettim. ilk seslendirme çalışmalarımı kanal B de yaptım.. Ayrıca tv de yapım asistanı ve yapımcı olarak uzun bir süre görev yaptım. Kanal B'den den ayrıldıktan sonra medya sesi adlı kendi seslendirme dublaj ajansımı açtım. Çok iyi ve güçlü bir kadroya sahibim. Sayısız projeye medya sesinin imzasını attık..

Neden Medya ?  

Neden Medya sorusuna cevabım ben çocuk yaşta medyanın içinde buldum kendimi.. Ayrıca çocukken baleye meraklıydım ve konservatuvar sınavını  küçük bir kas problemi yüzünden kaybettim ..Ama ilerleyen yaşlarda içimde ukde kaldığı için baleye başladım sevgili hocam balet Fahrettin Güven’den ders aldım. Bu arada tiyatroyla da meşguldüm.. Galiba sanat medya hep içimde vardı seviyordum yani.  şimdi en sevdiğim işi seslemdirme yapıyorum ve çok mutluyum

Seslendirmede İlk çalışmanızı hatırlıyor musunuz, nasıldı?

İlk çalışmam televizyonda  sevgili yönetmenimiz Güngör Bayraktar bana süt reklamını seslendirtti. çok beğenilmişti sonra devamı geldi

Örnek aldığınız isimler var mı ?  

O kadar çok ki örnek aldığım isim.. bir kaçını sayıp diğerlerine haksızlık edemem. çünkü emek isteyen bir iş

Unutamadığınız çalışmalarınıza dair bir anınız var mı?

İlk belgesel seslendirdiğimde çok heyecanlanmıştım kalbimin çarpmasını ve sesimin titremesini hiç unutamam.


Şu anki yaptıklarınız dışında yapmak istediğiniz çalışmalar var mı ?

Daha yolun başındayım ve yapmak istediğim çok şey var ve yapacağım

 

Medya dünyası hareketli bir yapıda. Siz genel olarak sektörün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sektörün durumu çok zor soru bence:) bu işin ehli olanlar spikerlik yapamıyor torpilli olanlar spiker diye bir yerlerde çalışıyor. Hepsine haksızlık etmek istemem tabiki çok iyi olanlarda var. ama araya yeteneksizleri de kaynatıyorlar ama seslendirme sektörü öyle değildir.. kötüyseniz bu işi yapamazsınız talep olmaz yani işin vahim tarafı seslendirmeye gereken önem verilmiyor. Projeye can veren sestir. Seslendirme bir sanattır. Zaten bu işi profesyonel yapanlar ses konusunda hassas davranıyorlar


Mesleğinizde bir rekabet baskısı/etkisi hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız bu mesleğinize nasıl yansıyor? Bu rekabet ortamının size ve mesleğe olumlu olumsuz etkileri nelerdir?

Ben sadece kendimle yarışırım.


Seslendirme  için kurs eğitimi şart mı  ya da bu işi yapabilmek için nasıl bir eğitim almak gereklidir?

Herkes kendi ekmeğini yer eğer yeteneğiniz yoksa sesiniz güzel değilse  ders almanın  etkisi olmaz.. yaparsınız ama pek başarılı olmazsınız ama eğitim ve emek gerek ama daha çok emek ve çalışma.


Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Daha küçük yaşta seslendirmeye başlamak isterdim mesela.

 

Medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişim araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

En çok haberleri takip ediyorum. Mesleğimiz gereği seslendirme ve reklamları tabiki

sosyal medya ile çok hasır neşir olamadım. Sadece Facebook henüz instagram hesabım bile yok..

 

TV’de ne tür çalışmalar yaptınız ?

Tv de reklam , program seslendirmesi, belgesel ve şiir çalışmaları yaptım

 

Seslendirme stüdyosu fikri nasıl ortaya çıktı ?

Valla birden bire ortaya çıktı. hayat diyelim

 

Seslendirme ekibinizde kimler var ? ne tür çalışmalar yapıyorsunuz ?

Ekibimizde Recep Aktuğ ,Sinan Pekinton, Cahit Şaher, Bülent Yıldıran, Şekip Taşpınar, Murat Kerim Ateş, Ekrem Tamer gibi ustalar var. Dublaj, reklam, belgesel, egitim filmleri, tanıtım filmleri, animasyon seslendirme, santral, jingle, film ve belgesel müzikleri yapıyoruz


Seslendirmede sizce önemli noktalar nedir ?

İlk şart sesiniz güzel olmalı J bu işe gönül verip en iyisini yapmak istemektir bence

Bir de ustaları dinlemek takip etmek

 

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Pek boş zamanım olmuyor ama kalan zamanımı ailem ve arkadaşlarımla geçiyorum

yeni insanlar tanımakta hoşuma gidiyor sosyal ortamlarda..Çünkü herkesten bir şey öğrenebilirsiniz bence hayat her şeyi okuyarak öğrenecek kadar uzun değil başkalarının tecrübelerinden faydalanmak hayatta en önemli gelişim

 

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?

Kitap olarak simyacı film olarak ise yeşil yol, kelebek etkisi, çok eski bir film olan ben hur.

 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Yaptığınız çalışmaları çok beğeniyorum. Medya dünyası adına çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Diğer medya dünyasından olanlar gibi çok memnunum ve teşekkürlerimi sunmak isterim ..başarılarınızın devamını diliyorum en içten sevgilerimle..

 

Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA