Avrupa’da ülkemizi temsil eden üç takımımız beşinci hafta maçlarını oynadı. Geçtiğimiz hafta içinde Çarşamba ve Perşembe günü rakipleriyle mücadele eden üç takımımızdan Beşiktaş ve Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi’nde kazanmayı başarırken, Galatasaray İspanya’da aradığı mucizeyi yakalayamadı.
Şampiyonlar Ligi macerasında yolu İspanya’ya Atletico Madrid karşısına düşen Galatasaray, ilk maçta İstanbul’da da kaybettiği skorla 2-0 mağlup oldu ve gerçekte az olan şansını sıfırladı ve son maçta evinde ağırlayacağı Astana’ya kaybetmemesi halinde, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme şansıyla yetinmek durumunda kaldı. 
Yaşanan Hamza Hamzaoğlu şoku sonrasında, hafta başında Mustafa Denizli’yle anlaşan Sarı Kırmızılı takımdaki düşüş ligde de sürüyor. Denizli yönetiminde ligde karşısına çıktığı Kasımpaşa’yla, tıpkı ligdeki Çaykur Rizespor ve Antalyaspor maçlarında olduğu gibi bir istatistikle, yine iki kez öne geçtiği maçta berabere kaldı. Galatasaray’daki bu sert düşüşü kurt hoca durdurup, çözüm üretebilecek mi bunu bekleyip göreceğiz...
UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe ve Beşiktaş’a bir kere her şeyden önce kocaman bir teşekkür gönderelim. Her ikisi de rakipleri karşısında aynı skorla 2-0 kazanarak bir anlamda moralimizi düzelttiler. 
Aldığı galibiyetle, H Grubu’nun liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş’ın rakibi Skenderbeu grubun son sırasında yer alamasına karşın, bir önceki maç haftasında, evinde Sporting Lizbon’u 3-0 gibi sansasyonel bir skorla devirince, bir anda umutlanmıştı. Ancak Beşiktaş ortaya koyduğu oyunla rakibinin tüm umutlarını sonlandırdı ve liderlik koltuğuna oturdu. Ancak son hafta Portekiz’e gidecek olan Siyah Beyazlı takımın orada kesinlikle kaybetmemesi gerekiyor. Çünkü Allah korusun alınacak bir yenilgi, Beşiktaş’ı bir anda kupanın dışında bırakabilir. Beraberlik ve galibiyet ise, Skenderbeu Lokomotiv Moskova maçının sonucunu beklemeksizin Siyah Beyazlılara turu getirir.
Fenerbahçe de grupta ilk maçta evinde 3-1 kaybettiği Molde önünde bu kez Norveç’te 2-0 kazanmayı başardı. Neredeyse su kayağı yapılabilecek durumda olan bir zeminde, alınan bu galibiyet Sarı Lacivertli takıma büyük avantaj getirdi. Fenerbahçe son maçta evinde Celtic’le oynayacak rakibi karşısında alacağı bir beraberlik takımımızı bir üst tura taşımaya yetecek. Ayrıca, Celtic’in sadece iki puanının olması ve hiçbir iddiasının kalmayışı da ayrı bir avantaj gibi gözükmekte. 
Özetlemek gerekirse; Dileğimiz yoluna büyük bir olasılıkla UEFA’da devam edecek olan Galatasaray’la birlikte, son maçlarında alacakları en az birer puanla Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın üçü birlikte mutlu sona yürümeleri. Ve de pek tabi ki, bu üç takımımızın ikisinin finalde karşı karşıya gelmesi...