19 yy'ın başından itibaren dünyaya hükmeden 12 hanedan ailenin hayata geçirdiği New Word Order / Yeni Dünya Düzeni ile birlikte extrem olan yeni bir çağ akımları başlıyordu.
Bu akımların ve Yeni Çağ oluşumlarının ürettiği legal ve illegal gruplarda bir anda mantar gibi türemeye başlamıştı. Örnek olarak dünya genelinde benimsenen laiklik ve buna karşıt ve zıt olan liberallik gibi yapılanmalar hızla çoğalmıştı.1990 'lı yılların başında ABD'nin Dışişleri Bakanı olan ve bazı ABD Başkanlarına da danışmanlık yapan Condelezza Rice, çok uzak değil yakın zamanda 22 ülkenin sınırları değişecek derken bir anlamda yeni bir dünya savaşının çıkacağını, sınırların dizayn edileceğini ve bunun içinde bir çok şeyin göze alındığını ama  bunun bir herhangi bir savaş oluşumu olmadığından bahseder gibi kısa söylemler demeç veriyordu. İşin öz ve arka planı Condalezza Rice bir nevi net mesajı veriyordu. “Savaş Çıkacak” diyordu.
Amerikalı CIA ajanı ve düşünür Samuel Huntington'da bu projenin nasıl yapılacağını yazdırıldığı kitaplarında açık açık anlatıyordu.Ptoje sadece 22 ülkeyi kapsamıyordu. Tüm dünya ülkelerini kapsıyordu. Buna ABD ne İngiltere'de dahildi. İlk olarak işe dinden başladılar. Dikkat ederseniz “Dinler Arası Diyalog” diye saçma bir algı operasyonu ve dayatma teorisi ile gündeme girdiler. Ve bu projeye çanak tutanlar bir anda ilgi odağı olmak istedi. Algı operasyonları ile kendilerine yüklenen misyonu yani görevi yerine getirmek için medyada operasyon yaptılar.Bir diğer proje ise terör akımlarıydı. Çünkü dünya çapında geniş kapsamlı olarak büyük bir perspektif bakışından bir III. Dünya savaşının çıkarılması tüm hesaplamalarına rağmen hemen hemen imkansız gibi görünüyordu. Diyelim ki  bir III. Dünya Savaşı çıkarıldı. Fakat tüm ülkelerin elinde kullanıma hazır bir atom bombası bulunmakta ve ayrıca hemen hemen tüm ülkelerde araba üreten son sistem teknolojiye sahip fabrikalar mevcut dolayısı ile bu fabrikalar aynı zamanda bir savaş esnasında uçak ve zırhlı savaş araçları üretecek kapasiteye sahip.
II.Dünya savaşında Almanya'nın BMW ve Wolkswagen araba fabrikaları bir anda savaş uçakları ve zırhlı araç, savaş uçaklarızırhlı araçlar paletli araçlar üreten fabrikalar halini almıştı. Aynı zamanda İsveç/Wiggen firması da bu yönde araçlar üreterek savaşın gidişatında yönelendirici ülkeler olmuştur. Şimdi günümüz tarihine baktığımızda bu tür olanakların kullanılmayacağını kim söyleyebilir ki? Olası bir büyük savaş halinde ülkeler köşeye sıkıştıkları anda karşı tarafa elindeki nükleer silahları ve atom bombalarını kullanmaya kalkarlarsa ki bunun en büyük örneği II. Dünya  savaşında Abd'nin Japonya'ya kullanmasıyla tüm dünya acı gerçekleri yaşadı.
II.Milenyum çağından itibaren girdiğimiz çağa her ne kadar Uzay Çağı Space Age, Altın Çağı Golden Age Yeni Çağ-New Age gibi değişik formatlarda isimler verilse de bu yaşadığımız çağ her türlü kirli oyunların oynandığı Enigmatik Çağ'dır. Yani Şeytanın Çağı.
Şeytanın yeryüzündeki imparatorluğunu temsil eden hanedanlar ve gizli örgütler tüm dünyaya terör dalgasını yaydılar. Terör dalgası tek bir örgütle sınırlı kalmayacak. Birden fazla örgütler gönderilir ve bu örgütler panaromik görüntüde birbirlerine karşı savaşır görüntüde oluyorlar bunların hepsi kurulan bir oyunun parçası. En anlaşılır örneğini vereyim yıllardır bu ülkede sağ sol çatışması yaşattılar körpecik bedenleri gençleri birbirlerine kırdırdılar. Sağ da Sol da olsa bu kurulan örgütlerin amacı görüntüde farklı olsa da amaçları aynı idi. Masonik bağlantıların daha sonra amaçlarının belli olduğu örgütlerde bu tür oyunların bitirici noktalarıdır. Ve bu örgütler hedef seçilen ülkeye gönderildiği zaman ilk önce ülkede istikrarı bozmaya halkı bölmeye yönelirler. Ve bu ülkede istikrar bozulduğu zamanda Uluslar arası arenada puanı düşer. Uzun yıllar kin ve nefret tohumları ekilir, bölünmeler başlatılır.
Şöyle kısaca başlık olarak örnek vereyim. Müslüman toplumların mehdi beklentisini bilen ve bunu kullanan “Gizli Örgütler” buna karşılık Yahudi ve Hristiyanların mesih beklentileri inançlarını sembolize edilmiş subliminal mesajlar ile istem oluşturan ve  bize empoze edilen olayları yaşıyoruz. Sisteme bakın inanç değerleri üzerinden her türlü yapılmayacak şeyleri yaptırıyorlar. Faiz,haram,savaş, kıyım,kan,vahşet bu başlıklar altında Dünya “Enigmatik Çağ”ı yaşıyor. Çünkü Şeytan hizmetçileri hanedanlar son oyunlarını bu çağda oynamaya planlı olarak karar verdiler. Geçmişten bugüne bakıldığında çok türlü mistizm ve gizli yapılanmaları kullanarak temelini bir şeye bağlamışlardır. Din ve İnanç değerlerini kullanmışlardır. Kabbala mistizmini düşünün gizli tarafları onlar kullanarak Enigmatik Çağ'da bu gizli örgütler Dünya'yı biz yönetiriz diyorlar. Albert Pike'nın o meşhur mektubunu hatırlayın bunu Gizli Gerçekler kitabımda yazmıştım. III. Dünya Savaşı kehaneti olarak komutladığı olay şu idi; Yeryüzündeki dinlerin yok edilmesi kehaneti idi. Bu kehanet günümüzde yavaş,yavaş uygulanmaya başlanmadı mı?  Bu uygulama terör örgütleri vasıtası ile yapılmıyor mu? Tüm bu olanlar III. Dünya savaşını çıkarmak için planlanan olası senaryolardır.
III. Dünya savaşının çıkması için tüm kehanetler üzerinden gidersek, olası bir savaşın küçük senaryosu şu anda Ortadoğu'da yaşanıyor. Ve Ortadoğu üzerinden hedef Anadolu topraklarıdır.Bunun içinde algı operasyonlarına başladılar. Anadolu' yu federatif yapıya dönüştürmek algısı gibi..? Bu algıyı yapanlar şunu iyi bilsinler 
1071 Malazgirt'den girdik ama 2023'de Misakı milli sınırlarımız belirlendiğinde tüm dünya BÜYÜK TÜKİYE Stratejisinin bu gizli örgütlerin ve III. Dünya savaşını çıkartmak için her türlü planları yapanların (Yahudilerin 1000 yıllık Projesi)  karşısına bir karşı blok gibi duracak... Hedef BÜYÜK TÜRKİYE'dir. Evet bir savaş olacaktır. Ama bu savaş onların planladığı gibi III.Dünya savaşı değildir. Şeytaniyatın ve Rahmaniyatın savaşıdır...