15 Temmuz Amerikancı darbe girişimi sonrasında Malatya'ya giden İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin sözde ekipleri, teröristlerin kışkırtıcı söylemlerini “Alevi vatandaşlardan mesaj” olarak tüm dünyaya servis etmeye hazırlanıyor.

BBC’nin Malatya’da Alevi yurttaşların yoğun olarak yaşadığı mahallelere giderek, insanlarla “gazetecilik” adına konuştuğu öğrenildi.

Mahalle muhtarları ve yurttaşlarla röportaj yapmaya çalışan İngiliz yayın organı, “Türkiye’de mezhep çatışması var” algısını oluşturmaya çalışıyor.

PKK ve DHKPC gibi terör örgütü üyelerinin de kendilerine “Alevi vatandaş” süsü vererek konuşmalar yaptığı, provokatif açıklamalarda bulunduğu tesbit edildi.

Yetkililer, bu tür kışkırtıcı girişimlerin derhal emniyet ekiplerine ihbar edilmesi için tüm vatandaşları uyarıyor.

12 Eylül 1980 öncesindeki Çorum ve Maraş kanlı olayları gözönüne getirildiğinde gladyonun çıkarıp, yönettiği bu mezhep çatışmalarının bugün de tekrarlanabileceğini unutmamamız gerekiyor.

Cemevine gidip “camiden çıkanlar buraya saldıracak” demek, ya da camiye gidip “cemevinden çıkanlar buraya doğru yürüyüşe geçti” demek ve halkı bu tür yalanlarla kandırmak, yurttaşlarımızın sağduyusu sayesinde önlenmeli.

Kendilerine gazeteci süsü vermiş yabancı ajanların cirit attığı bölgede, MİT’in daha dikkatli bir çalışma yürütmesi gerekiyor.

Basın Yayın ve Enformasyon genel müdürlüğünün Türkiye’ye haber yapmak için gelen yabancı uyruklu kişilere kimlik belgesi ve çalışma izni verirken bunların aynı zamanda ajan olabileceklerini hesaba katması elzem görünüyor.

Özellikle geçici basın akreditasyonu yaptırmak isteyenlerin çok iyi araştırılması gerekiyor.