Çocuklarımız doğuştan saf ve masumdur. Sevgiyi saygıyı evde anadan babadan öğrenir. Bu duygularla ilk defa hayata atılan çocuklarımız, beğendiği kendinde olmayan şeyleri özenip alır eve getirebilir. Bunu asla hırsızlık algısıyla yapmazlar. Sadece beğenmişlerdir. İşte bu dönemde iş aileye düşer. Örneğin Çocuğunuz okulda arkadaşının kalemini almış eve getirdi. Nedenini hiç çocuğunuzla konuştunuz mu? Peki, konuştunuz diyelim, size sağlıklı bir yanıt verebildi mi? Hayır. O zaman ertesi gün çocuğunuza çaktırmadan takip ettiniz mi?.
Olanların, belki de farkına bile varmadınız sizin de işiniz gücünüz vardı değil mi?
Sonra bir gün baktınız arkadaşının silgisini, defterini bir deki sefer ceketini derken okul işi bitti. Komşudan daha sonra sokaktan dükkândan eşyalar getirmeye başladı. ve hepsinde de size verecek yalan yanlış bir yanıtı oldu herhalde değil mi ? Sonra bir baktınız komsunuz, kapınıza dayanmış!  Hadi. Komşuyu ikna ettiniz diyelim ya polis gelince Ne yaparsınız. Çocuğunuzun yanında olursunuz herhalde. Tabi ki yanında olacaksınız suçlu kim sizce? Çocuğunuzu yanlışlık yaptığında, siz hiç sorgulamadınız ki. 
Çocuklarımız daha küçükken yanlış yapılan hareketler önlenebilir. Çocuğumuz her yanış bir şey yaptığında mutlaka doğrusunu öğrenmelidir .Bu bizim görevimizdir.. Bunun yanlış bir hareket olduğunu onun anlayabileceği dilde örnekler vererek oyunlarla anlatabilmelidir. Örneğin çocuğumuz komşudan bir oyuncak aldı eve getirdi diyelim. Aldığı oyuncağın bizim olmadığını anlatabilmeliyiz. . “Komşu çocuğu senin en güzel oyuncağını alsa evine götürse sen üzülmemsin?. İşte o da şimdi üzülüyor ağlıyordur. Hadi gel oyuncağını verelim de ağlamasın. Paramız olduğunda ben sana alırım diyebilmeliyiz” İnanın bu olayları yaşayan çocuklar asla başkasının hiçbir şeyini almaz... 
Genelde çocuklarımızın kötü alışkanlıklara yönlenmelerinin birinci nedeni ilgisizlik, sevgisizlik aile içinde şiddet tir. 
Çocuklarımız bizim geleceğimizindir. Yapı taşıdır biz ne versek. Karşılığını mislisiyle alırız. İyi bir yetişkin olmaları için eğitimli olmaları şarttır. Çocuk sevgiyi saygıyı vicdanı aileden öğrenir.