Kitap Dünyası 

Hıçkıran Mürekkep 

Edebiyat dünyasının başarılı ismi Mustafa Tenker’in ilk kitabı olan Hıçkıran Mürekkep bu açıdan çok önemli ve özel bir yere sahip. Mustafa Tenker kitabın çıktığı yıllarda şöyle ifade ediyor : “Bilinmek istemediğim için uzun süre şiirlerimi 'Şair Meşru' mahlasıyla yayımladım. Burdaki amacım hem çevre baskısının önüne geçmek hem de benden önce şiirlerim öne çıksındı. 10 yaşından beri kalemi hiç elden bırakmadım. Bu benim ilk eserimdir. Bana göre 'Hıçkıran Mürekkep' bir başlangıç ve yarım kalan diğer farklı tarzda kitaplara ön ayaktır. Bu kitabı tüm sevdiklerime ve sevmediklerime ithaf ediyorum”  1988 yılında Konya'nın Bozkır ilçesinde dünyaya gelen ve 2009 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dış Ticaret Bölümü'nden mezun olan yazar Mustafa Tenker Sisyphos yayınevininde Genel Yayın Yönetmeni. Mustafa Tenker’in şiir kitaplarından Hıçkıran Mürekkep şiire dair çok başarılı bir eser..İçerisinde yer alan şu şiir gibi : 

Göçüp giden bir yanım var.

Ne kadar sıvasam da!

Çatlıyor yeniden…..

Aşk’da yanlışım imla hatasıydı….

Her affım bir virgül bir günah çıkartmaktı,

Defalarca kez yaşamama rağmen,

Bir türlü nokta koyamamaktı.

Bu yürüyen ateşli kalbin, seri katili ben miyim?

Yoksa! Aşk denen suça,

Yataklık eden biri mi var? 

Mutlaka okumalısınız… 

Sütlü Kahve 

Sütlü kahve Mustafa Tenker’in en önemli ve başarılı eserlerinden bir tanesi roman tarzında olan bu eser tanıtım bülteninde şu ifadelerle aktarılıyor : “ 

İşte!

Her şeyin, bir bedeli vardır.

Bazı önemsiz veyahut hediye edilmiş

Şeyler dışında ama unutmayın; hayat her

Zaman güzellikler ve mutluluklar hediye etmez bize…

Bedel gerektirir; hem de bazen 

Ödeme şartları en zor, en ağır bedeller...

Belimiz bükülür, sırtımız ağrır, en zoruda 

Sol yanımız acır. İşte en kötüsü de budur.

Aslında, başkasına kesilen cezayı, bizim 

Ödemek zorunda kalmamızdır.” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun. 

Yalnızlık Lobisi

Mustafa Tenker’in Yalnızlık Lobisi Sisyphos Yayınları’ndan çıktı. Kitap tanıtım bülteninde “ Aslında her satırın için de "sen" diye bir kavram fakat o "sen" diye başlayıp "sen" diye biten özneli yüklemli bir cümle, hem de başlı başına... İçine; koca bir dünyayı, beni, onu, seni sığdırır. Bazen geçmişi, bazen geleceği, bazen ahreti… Bazen cennet bazen cehennem... Belki bir hayvan belki bir melek belki kalemi kırılmış koca bir şair… Kim bilir belki aciz bir dil işçisi… Bu tariflerin hepsi koca bir sen… "Sen" gibi bir cümle işte azizim… İşte bende koca bir "sene" yazıyorum, sana değil... Sen'e...” şeklinde aktarılıyor. 

Medya Dünyası 

Tuğçe Sarıkaya Çarkıfelek’te 

Türkiye’de Televizyon denilince akla gelen program Çarkıfelek bir televizyon efsanesi olarak tekrar ekranlara döndü. Mehmet Ali Erbil’in sunumu ile Star Tv’de yayınlanan programın tobleron hostesi de her dönem merak konusu oluyor. Çarkıfelek programının en son tobleron hostesi ise Tuğçe Sarıkaya oldu. Son dönemde birbirinden önemli etkinliklerin sunumunu üstlenen ve başarısıyla dikkat çeken güzel sunucu Şimdiden Çarkıfelek performansıyla da izleyenlerin büyük beğenisini topladı. 

Gazi Koşusunda Hilal Ergenekon Şıklığı 

Yarışseverler için bu bayram adeta çifte bayram yaşandı. Yarış dünyasının en önemli koşusu bayramda Veliefendi Hipodromunda gerçekleştirilirken Gazi Koşusu yine sanat , siyaset , iş ve spor dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Veliefendi Hipodromunda yarışı izlemeye gelenler şıklıkları ile dikkat çekerken Tjk Tv sunucusu Hilal Ergenekon bu özel günün en şık isimlerindendi. Özellikle çok şık şapkasıyla ilgi toplayan ve çok başarılı bir özel yayına imza atan Hilal Ergenekon’u bu güzel kıyafetle usta fotoğrafçı Kadir Çivici Fotoğrafladı. 

Nurdan Hüsrev Oyunculuğa Adım Attı! 

Kanal B ekranlarındaki başarısıyla dikkat çeken güzel haberci Nurdan Hüsrev bu yıl içinde KırmızıTürk Başkent Ödüllerinden de ödül alarak spikerlikteki başarısını tescilledi. Başarılı spiker şimdi de oyuncu olarak karşımıza çıktı. Televizyon dünyasının ünlü isimleri Cantuğ Turay ve Begüm Topçu Turay çiftinin kurduğu ve sanat yönetmenliğini yaptığı Ritüel Sanat Merkezi, ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’ müzikalini 16 ve 18 Haziran’da Ertan Gösteri Merkezi’nde Ankaralı tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Nurdan Hüsrev spikerlikten sonra oyunculuktaki başarısı ile de dikkat çekti. Haldun Taner’in yazdığı oyunda öğretmen, bankacı, doktor, haber spikeri gibi farklı mesleklerden 20 oyuncu yer alıyor. Cantuğ Turay, daha önce Erol Evgin, Ayşen Guruda gibi isimlerin sahneye koyduğu eseri, Tiyatro Kafe’nin hobi grubuyla sahneye taşıdıklarını ifade etti. Oyuncuların tamamının hobi grubunda olmasına rağmen büyük bir özveriyle çalıştıklarını aktaran Turay, Tiyatro Kafe’nin önümüzdeki yıl iki yeni yetişkin oyunu, iki çocuk oyunu ve Oz Büyücüsü çocuk müzikalini Ankaralılarla buluşturacaklarını belirtti.Müzikal, Anadolu’daki bir çadır tiyatrosunda geçiyor. Nurdan Hüsrev bu oyunculuk deneyimimin ardından önümüzdeki günlerde farklı projelerde de yer alabilir. 

Günaydın Türkiye

Güne damgasını vuran haberler, canlı bağlantılar, öne çıkan manşetler, Köşe yazarlarından seçmeler, Sosyal medyada en çok konuşulanlar, günün ajandası, Ekonomi, spor, siyaset, kültür sanat kısaca hayata dair her şey Nevra Öner ve Fatih Selek'in sunumuyla Günaydın Türkiye hafta içi her sabah 07.00'de TGRT Haber'de

Tuğba Dalkılıç ile Geceden Sabaha Haber! 

Başarılı haber spikeri Tuğba Dalkılıç bir süredir TRT Haber ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Kendine özgü sunumu ile dikkat çeken güzel haberciyi gece 01.00 dan sabaha kadar Trt Haber ekranlarında izleyebilirsiniz. 

Müzik Dünyası 

Özlem Çıkmaz Bayramda Sahne Aldı 

Başarılı ve güzel şarkıcı Özlem Çıkmaz bayramda arka arkaya sahne çalışmalarıyla dinleyenleriyle buluştu. Bayramın son günü Çanakkale Erenköy’de sahne alan güzel şarkıcı şıklığıyla da dikkat çekti. Güzel şarkıcı sahne performansıyla dinleyenlerin büyük beğenisini topladı. 

Bayramda da Vay Be! 

Başarılı ve güzel şarkıcı Nilay Dorsa dur durak bilmiyor. Vay Be şarkısı ile büyük çıkış yapan güzel şarkıcı bayramda İstanbul Ortaköy’de bir mekanda dinleyicileri ile buluştu. Sahne performansıyla da dikkatleri üzerine çeken Dorsa güzelliğiyle de ilgi odağı oldu. 

Gönen Kardeşler Dj Olarak Ses Getiriyor! 

Özellikle oyunculuk ve dans ile ilgili çalışmalarına devam eden Deniz ve Demet Gönen kardeşler şimdilerde Dj performanslarıyla farklı yerlerde sahne alıyorlar. Çok fazla Kadın Dj olmadığına dikkat çeken Gönen Kardeşler güzellikleriyle de ilgi odağı oldular. Anadolu’nun farklı yerlerinde sahne alacak Deniz Gönen ve Demet Gönen’in performansını mutlaka izleyin.