Allah herkese sağlıkla Emekliliği yedirmek nasip etsin. Emeklilik harika bir şey.  
Emekli olmadan birçok arkadaşımdan evde yapacak iş bulamıyorum bunalıma düştüm diye iş arayanları çok duydum hatta tekrar iş hayatına başlayanlarda biliyorum. Oysa benim emekliliğe ayırdığım çok projelerim vardı.   
İlk önce Bilgisayar kursuna yazıldım. Baktım bilgisayar da İngilizce terim çok İngilizce kursuna da yazıldım “bir dil, bir insan. iki dil bilmem iki insan” derken İngilizcemi de ilerlettim.
Amacım daha önce yazmış olduğum şiirlerimi toplayıp bir kitap bastırmaktı. Ama Maddi yönden halen kitabım basılmadı.
 Yılmadım halen uğraş içindeyim hatta şiir kitabı derken masal kitabı da  yemek kitabı da yazdım hepsi  basıma hazır, bekliyor.. Halen de yeni yeni hobiler buluyorum.. Halk eğitimin açtığı bazı kurslara kayıt oldum Resim yapmak çok güzel. Resim bitince bir bakıyorsun harikalar yaratmışsın kendi yaptığına resme bile inanamıyorum Çalışırken bütün vaktimi evime, çocuklarıma, eşime birde yetmezmiş gibi sosyal paylaşım sitesindeki arkadaşlarıma ve internet oyunlara ayırmıştım.. Gün sonunda pestil gibi olup, ayakta zor duruyordum. Şimdi ise inan o internet oyunlarına bakmıyorum bile benim için boşa geçen zaman dan başka bir şey değilmiş. 
Geçen bir gün oturdum düşündüm. Emeklilik çok güzel bir şeymiş Çocuklar da evlendiler. Ev işi azaldı. Eşim ve ben diyet yaptığımız için yemek işi de azaldı. Artık bütün zamanım benim oldu. El işinden sonra zamanlarımda arkadaşlarla takılıyorum. Hafta sonu için yakın görmediğimiz yerlere turlar da düzenliyoruz.  Hiçbir arkadaşımızdan kopmadık hatta evine ziyarete gitmediğim komşularımla bile kahve sohbeti için çat kapı gidip gelmeye başladık bile. 
Geçen de yolda yürütüyordum. Yanımdan geçen birisi selam verdi önce tanıyamadım bön bön baktım yüzüne.
-Tanımadın galiba?
Ama bir yerden hatıllar gibiydim. 
-Aşk olsun Aslı ne çabuk unuttun 
İşte birden sesinden tanıdım 
-Hay Allah ya Seçil sen ne güzel olmuşsun ya. Tanımadım tatbiki. botox mu yaptırdın?
-Daha neler Gülmeye başladı...
Çalışırken saçını taramaya üşenen Asık suratlı bu kadın şimdi yüzünde güller açıyor. Saçını, modaya uygun bir güzel kestirmiş birde boyatmış. Makyaj ise,  son moda. 
-  Seni böyle ne değiştirdi aşk mı oldun ?
-  Aslıcığım değişen ben değilim görünümüm. Anladım ki çalışırken kendime hiç vakit ayırmamışım. Ancak yeni farkına vardım. Şimdi vakit çok yaşta geldi geçiyor bile birazcık kendime bakayım dedim. 
- Günün nasıl geçiyor?
Genelde sabahları yürüyüşe çıkıyorum..
Öğleden sonra Türk Halk müziği  kursuna yazıldım 
Saz çalmayı da öğreniyorum ..
Maddi yönden kendinizi sıkıntınız yoksa, emeklilik gerçekten çok güzel. Amacımızı gerçekleştirmek için önümüzde güzel ve uzun zamanımız var.