Ligin ikinci yarısına hızlı başlayan ve üst üste aldığı dört galibiyet ile iyi bir seri yakayalan ligde üst sıralara tırmananTrabzonspor, kendi evinde ağırladığı Alanyaspor ile sıfır sıfır berabere kalarak dört maçlık galibiyet serisine son verdi. Birçok taraftarının cezalı olmasına rağmen maça ilgi yüksek seviyede idi. Üstü üste alınan galibiyetler taraftarı tirbüne çekmeye yetmişti.

Trabzonspor maça iyide başladı daha maçın ikinci dakikasın da bulduğu net gol pozisyonunu değerlendiremeyen rodallega maçın seyrinide belirlemiş oldu. Maçın Başında kaçan net gol pozisyonu devamında kaçan pozisyonlar Alanyaspor’u iyice motive etti. Maçın başından sonuna üstün bir oyun sergileyen Trabzonspor, Alanyaspor kalecisi haydar’ı bir türlü geçemedi.

Görünen oki Trabzonspor da golcü sorunu halâ devam etmekte, rodallega girdiği pozisyonlarda etkili olamadı. Taraftarın beklentisi rodallega dan çoktu, ama rodallega biterici vuruşlarda yoktu. Sonuç olarak Trabzonspor hem iki puan kaybetti, hem de yakalamış olduğu bir seriye son verdi.

Trabzonspor’un yeni evi, Trabzonspor medikalpark arena' da açılış sonrası ortaya çıkan sorunlar, geçen zaman içerisinde azalmaya başladığı gözlemleniyor. Akyazı tüneli bağlantı yolları faliyete geçmesiyle stadyum giriş çıkışlarında bir rahatlama olduğu, ilerleyen zamanlarda tüm eksiklerin giderilmesiyle Akyazı arena da her şeyin daha güzel olacağı yönünde bir durum ortaya çıkıyor.

Trabzonspor gibi büyük bir takıma, O büyük taraftarı önünde alanyaspor gibi bir takım karşısın da, Anlının akıyla çıkmak yakışırdı akyazı arenadan.! Olmadı binlerce taraftarı önünde, bir puana razı oldu Trabzonspor.

Her son bir başlangiç olduğuna göre, Haftaya konyaspor deplasmanın da, yeniden bir seriye yelken açsın fırtına..