Kısa adı ITTF olan Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu geçen yıldan itibaren  “World Table Tennis For All Day” adıyla bir etkinliği hayata geçirdi. ‘Dünya Herkes İçin Masa Tenisi Günü’ olarak ilan edilen bugün için aslında belli bir gün yok. Sebebi ise bu özel günün sadece yılda bir kez kutlanmasının önüne geçmek. Bu nedenle Dünya Masa Tenisi Günü bir çok ülkede farklı günlerde kutlanıyor. Ülkemizde ise bu yıl ikincisi düzenlenen günde çok farklı etkinlikler bir yıla yayılacak şekilde organize edildi. 
’Herkes İçin Masa Tenisi Günü’, ülkemizde çok büyük ilgi gördü. Bunun nedenlerini araştırırken karşıma, bana bu sporu sevdiren, Milli takım eski baş antrenörü ve halen Beşiktaş masa tenisi takımı teknik direktörü Sabahattin Sabrioğlu'nun bir yazısı çıktı.  
Onu ilk kez, Burhan Felek Spor Salonunda voleybol maçları izlemek için gittiğimde, ısınma alanına koyduğu masalarla masa tenisi çalışması yaptırıken tanımıştım. O zamanlardan bu yana hoca, bu sporun küçük yaşlardan başlayarak yaşam boyunca yapılabilecek nadir sporlardan birisi olduğunu söylerdi. Yazısında da buna değiniyor. Kadın-erkek her iki cinsin rahat yapabileceği bir spor dalı olduğu için, masa tenisi en ideal halk sporu.
Diğer spor branşlarında o spora has özel saha ve alanlara ihtiyaç olmasına karşın masa tenisinde bu tür özel sahalara ihtiyaç duymaksızın, evde, okulda, spor salonlarında, bahçede, kısacası uygun pek çok alanda yapılabilme imkânına sahip Kentleşme ve teknolojinin, beraberinde getirdiği stres, psikolojik ve fizyolojik olumsuzlukların giderilmesinde kullanılabiliyor. 
İnsanların boş zamanlarını değerlendirebileceği nadir bir spor branşı olan masa tenis, bireylerin kişisel özelliklerini bu sporun özellikleri ile birleştirerek kolay ve zararsız deşarj olabilme imkânı sağlıyor. Bazı özürlü vatandaşlarımızın da yapabilecekleri bir spor olma özelliği taşıyan masa tenisinde down sendromlular, özel sporcular, bedensel engelliler ve işitme engelliler tarafından oynanabiliyor. Kalp, kas, sinir gibi pek çok hastalıkların  tedavi ve rehabilitasyonu amacı ile kullanılan masa tenisi, çok tekrar yapılarak öğrenildiği ve diğer özellikleri sebebi ile insanların sabırlı ve hoşgörülü olmasını sağladığı için tercih ediliyor. Ani doğru karar verebilme yeteneği kazandıran masa tenisi, çabukluk ve dayanıklılık sağlıyor. 
Çok yoğun dikkatlilik gerektirdiğinden bireylerin günlük yaşamlarında ihtiyaç duyabileceği ince ayrıntıları yakalaya bilme yeteneği kazandıran masa tenisi, karakteri dolayısıyla, oynayanlara kazandırdığı refleks kabiliyeti ile hayatlarında ve işlerinde yardımcı olabiliyor. Tam bir centilmenlik ve dürüstlük gerektiren bir spor olduğu, bu centilmenliği insanların kazanılmış bir alışkanlık olarak günlük hayatlarında da uygulayabildikleri için masa tenisi çok seviliyor.
Bu nedenleri madde madde okurken çoğunuzun, “Evet bendeki şu özellik bundan kaynaklanıyor” dediğinizi duyar gibiyim.
Farkına varmadan bu güzel spor hayatımıza çok olumlu etkiler yaptı ve yapmaya da devam ediyor.
Bu nedenle hangi yaşta olursak olalım masa tenisi oynamayı ihmal etmeyelim diyorum.
Kalın sağlıcakla…