Bu dünyaya herkes gözünü şanslı açmıyor işte!

Mehmet Aras bebek, henüz 27 haftalıkken dünyaya gözlerini açtı. Doğduğunda kafa içi kanaması olduğu tespit edilince Kırıkkale’den Ankara’ya sevk edildi. 

Yaşayamaz dendi.

Hastanenin Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Tayman Mehmet Aras bebeği yaşama döndürmek için tüm doktorlarla birlikte seferber oldular. 

Ailesinden ve bakanlıktan izinler alındı. Ve yurt dışında yeni yeni denenen, Türkiye’de ilk kez yapılacak kök hücre tedavisine başvuruldu. Günden güne bebeğin kafa içerisindeki kanama düzelmeye başladı. Kanama nedeniyle geçirdiği havale de tamamen düzelip, beyin dokusunun normale geldi. 

Türkiye'de ilk kez bu kadar küçük bir bebeğe uygulanan ilk vaka olarak kayıtlara geçti. Veee

Şanslı, hayata direnen Mehmet Aras bebek, sağlığına kavuştu.

Annesi Sevim Tetik doğduğunda 950 gramla bir patatese benzettiği herkesin  yaşayamaz dediği ve yaşaması tam bir mucize olan yavrusuna kavuşunca dünyalar onun oldu. Yani 120 gün süren heyecanlı süreç mutlu haberleri getirdi.

Ah bu Hipokrat yemini sen nelere kadirsin. 

Bir de doktorları darp etmeye çalışan kendi bastığı dalı kesen ahmaklar var ya çok kızıyorum. Onca yıl okuduktan sonra hastayı öldürmeye çalışmak ya da kötülüğünü istemek, ruh hastası mı bunlar ya, neden böyle ön yargı var anlamadım. Bir hastanın iyi olması sadece doktorla mı biter? 

Ekip, şans, hastane, yönetim, kader hepsi bir kriter değil midir?

Yapmayın arkadaşlar bakın ne cevher doktorlarımız var içeride dışarıda… Yurtdışında doktorlarımız bilim adamlarımız  kapış kapış.

Şimdi;

Geçen hafta bir haber vardı. 3 Kadın, 3 Estetik ve 3 Ölüm…

Ne diim ki… 3 ayda 200 estetik ameliyatı yapan doktorlar varmış. Estetiğin de mokunu çıkaran kadınlar talepdeyse, yap yap diye dolar yeşili bakan hastane varsa doktor naapsın arkadaşlar. O da çalışmak zorunda.

Bunu unutmayın;

YAŞLANMAK ZAMAN İŞİDİR… Kazanılmış bir şeydir.

Yaşlanın… bırakın o çizgiler size yaşadığınız hayatı hatırlatsın. 

Dünyaya çivi çakmayacağımıza göre o tatlı evreleri yaşayalım. Spor yapın, iyi beslenin, uyuyun, ruhunuzu genç tutun, yaptığınız her ne varsa tadını dibine kadar çıkarın, geriye dönüp bakmayın, yaşlılığı yavaşlatın. 

Bu her sene her tarafını kesip biçtiren deriye pile attıranlar maymuna dönüyorlar ve gülünç oluyorlar. Para manyağı estetisyenler de var tabii, gidince şöyle diyor;

‘Herkesin genç görünmeye hakkı var!’

Ulen bırakın yeni gelen tohumlar gençliklerinin tadını çıkarsın ya. 

Duyguları, davranışları karıştı çocukların kim abla, kim teyze, kim nine? 

Ah yalan dünya… hesabını doğru yapmazsan böyle arar durursun geçmişi…

Hipokrat naapsın?