Hayatın tekrarı yoktur

Hayat karalama defteri değildir, yarını görebilirimsin? ya da dünü sile bilirimsin? asla yapamasın. Yaşadığın anın bir saniyesini bile silemediğin gibi yarının ne getireceğini de bilemesin, ancak sen kendi hayatına daha temkinli yaklaşabilirsin. Yaşamak isteyip de yaşayamadığın bir hayatı gün gelir yaşayabilirsin. Alın yazsıdır bu değiştiremesin ..

Bir gün gelir başkalarının hayatına da karışırsın ama onun başına gelecekleri engelleyemesin ancak sen yönlendirirsin yönetirsin. Başına ne geleceğini bilemesin. Yarınının ne olacağını bu günden Tahmin bile edemezsin. 

Her gün ömrümüzden bir gün daha eksiliyor gidenleri yakalaya biliyor muyuz? Hayır. Her gün yeni buluşlar icat ediliyor, bunları takip bile edemiyoruz. Şimdilerde insanları makineler yönetiyor. Nasıl mı? Örneğin çamaşır makine bozulduğu da hemen tutuşuyoruz. Bu bir felakete dönüşüyor. Hemen eve giresiye TV açıyoruz dinlesek de dinlemesek. Evimizin bir parçası oldu 

İnsanlarımız, çamaşır, bulaşık yıkamayı unuttular. Evde klimalar çalışıyor sıcakta soğukta. Odun sobası müzelik oldu. Önceden kışın ev oturmaları olurdu. Şimdi her kesin elinde bilgisayar. Bütün haberler sosyal paylaşım sitelerinde. Millet burada da birbirini takip ediyor, bal gibi dedikodu yapmaktan geri kalmıyor. Çünkü bütün sülale köy, şehir birbirlerine eklenmiş çocuklarımız okullarda yarış atı gibi birbirleriyle yarışmaktan dershanelere koşuşturmaktan sevgili bile tutamaz hale geldiler. Okul bitiyor bir meslek sahibi oluyorlar işte o zaman akılları başlarına geliyor. Hani o tanıdığı kızlar nerede. Sonrası malum. Kumar gibi.

Hayat bizi ekonomik yönden de vuruyor Gıdaların DNA sını değişirdiler başka ürünlere aşlayarak GEDO ürünler ürettiler (soya fasulyesi) gibi.  Birçok yere Nükleer sattıralar yaptılar. Bu santıralar, teknoloji bakımından faydalı olduğu gibi, insan sağlığına da çok zararlı adeta ölüm makineleri. Bunlardan dolayıdır ki Kanser vakaları artmış durumda hastalıkların oranı da arttı..

Demek istediğim şu ki ne yarını erken getirebiliriz, ne olacakları önceden görebiliriz. Geçmişte yapılan hataları da silemeyeceğimiz gibi.

İnsanoğlu karını da zararını da kendi eliyle açtığı Kuyulara doldur.