"İnsan istemediği sürece asla yeteneği yoktur."

Yıllar önce izlediğim dizide bir şarkı söyleniyordu. O şarkı nedense duygusal yönden beni çok etkilerdi. “Oysa bir umuttu insanı yaşatan” sözleriyle başlıyordu. Umut denince aklıma nedense hep o şarkı gelirdi. İnsanı yüreklendiren bir umut hep vardır görmek istemediğimiz sürece... Oysaki hep içindeydi hayatımızın, hiçbir zaman yok olmadı umudumuz.

 Yaşantımızda hayal, merak ve düşünceler vardır. Yaşam var oldukça bu üçü her zaman bizimle olacaktır. Hayal, merak ve düşünceler insana yön veren etmenlerden bazılarıdır. Yeter ki kullanmasını bilelim.  Hiçbir zaman bunlardan uzak durmayalım. Hayata olumlu yönden bakıp, düşüncelerimizi olumlu yapalım. Ama bazen ne istediğimizi bilemiyoruz. Günler hep aynı, monoton bir yaşam tarzı sürdürüyoruz. Durum böyle olunca sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bu zamanlarda insanı yaşatan nedense hep anılarda sakladığı mutluluklardır.

Umut aslında insanı ayakta tutan yaşama sevinci veren bir kıvılcımdır. Umut ışığını yitiren yaşamda bir tat almaz. Kapkaranlık bir odada küçücük bir ışık ortama nasıl bir enerji getiriyorsa umutta insan için bir çıkıştır.  Işığın yandığı yerde umut yeşerir. Aslında bütün mesele umutlu olmak ya da olmamaktır.   

Gelişimin birinci aşaması hayallerdir. Hayal eden insan üretkendir. Hayaller insanda umudu tetikler yeni fikirler yeni duygular ortaya çıkarır. Tüm tasarımlar hayalle başlar.  İnsanlar düşüncelerini hayallere aktarır. Bazen bir rüyada bazen bir düşte...   

Merak öğrenmenin bir adımıdır. İnsanlar bir konuyu merak eder ve daha sonra öğrenir. Sorunlara çözüm ya ihtiyaçtan ya da meraktan ortaya çıkar. Meraklarımız bize yol gösterir. Öğrenilmek istenilen ne varsa eğer iyiyse hayatı olumlu yönünde etkiler. Kişinin kendine geliştirmesine yardımcı olur. 

Düşünce genelde aklımıza gelen fikirlerdir.  Fikirlerimize sahip çıkıp yaşantımıza uygularsak geleceğe bırakacağımız bir eserimiz olur. Düşünce zihinde gerçeklesen anlık iletimlerdir.  Düşünceler genelde bir soruna çözüm olur. Eğer düşüncelerimizi bir kâğıda veya projeye aktaramazsak yok olup giderler.  İnsanlar bir ürünü tasarlarken ilk önce hayal eder. Devamında düşünceyi kâğıda aktarıp çizim yapar daha sonra tasarlar.                                                                                   

Mademki bu dünyaya geldik bari arkanızda bıraktığız bir eserimiz olsun. 

Hayal merak ve düşünceler insan var olduğu sürece, hep zihinlerde yerini alacaktır. Hatta onlara sahip çıkıp yaşantımızı uygularsak neden istediklerimiz gerçekleşmesin? 

Hayal dünyamızın kapılarını sonuna kadar açıp istediğimiz gibi düşünüp hayal kurabilmek ve ötesine ulaşabilmek…

Hayal kurmak, düşünmek ve umut etmek güzel ve anlamlıdır.

Hayal kurmak için sınırsız bir sermayen vardır istediğin gibi kullanabilirsin. Yeter ki hayallerin, düşüncelerin olsun.

Hayal kurmaktan korkmayın. Hayat hayal gücü, merak ve düşüncelerden yaratılır. Duygularınıza gönülden güvenirseniz hayallerinize ulaşırsınız.  Onları gözünüzde canlandırın hayallerinizin o kadar da uzak olmadığınızı fark edeceksiniz. Tüm imkânlar elinizde biraz uzansanız yakalayacaksınız belki de. Yeter ki kendinize güvenin…

Kendinize inanın, kendinize güvenin! Kendinizle ilgili inançlarınızdan emin olun, yaşayacaklarınıza tayin edip yön verebilirsiniz. Ne düşünüyorsanız o olur ve onu yaşarsınız. Bırakın hayal, merak ve düşünceleriniz aşağıları değil yukarıları daha yukarılardan seyretsin sizleri! Hayata güzel bir bakışınız olsun sonsuzluğu gören ve umutla bakan. 

Meraklar öğrenme yeteneğimizi geliştirip, düşüncelerimizde hayatta bir adım önde olmanıza vesile olur. Şimdi sizlere hayal meral ve düşüncelerinizle baş başa bırakıyorum hadi ne duruyorsunuz! 

Hayal edin, tasarlayın, uygulayın, çıkarın içinizdekileri, eski köye yeni adet getirin. Pes etmeden sürekli hayallerinizin peşinden gidin!