Kullanılan Malzemeler

5 Adet orta boy havuç

2 Paket sade pötibör bisküvi 

1 Çay bardağı nişasta

2 Su bardağı toz şeker

1 Adet limon suyu

1 Paket vanilin

Havuçlu  Şifa Pastasının Yapılışı

Öncelikle havuçları yıkayıp, çok ince olarak soyalım veya beta karoten ( A Vitamininin ön maddesi) kaybını önlemek için, bıçak yardımı ile üst yüzeyini kazıyalım. Sonrasında, küçük pastalara ayırarak bir tencereye alıp, üzerini örtecek şekilde su ilave edelim ve  havuçlar yumuşayana kadar pişmesini sağlayalım. Havuçlarımız iyice pişip yumuşayınca, bir robottan geçirip püre haline gelmesini sağlayalım.

Havuç püresini derin bir kaba aktarıp üzerine yaklaşık bir su bardağı su ile çözündürdüğümüz nişastayı ekleyelim ve tüm malzemeyi bir kaşıkla güzelce karıştıralım. Sonra tüm bu malzemeleri, ateşe dayanıklı bir kaba aktarıp, ateş üzerine koyalım. İçine bu kez, bir limon suyu ekleyip, toz şekeri ve vanilyayı da koyup,  karıştırarak, kıvamlı bir şekilde pişmesini sağlayalım. Koyulaşan kıvam alan havuçlu sosumuzu ateşten alıp tezgahta bekletelim.

Sonrasında, kullanacak olduğumuz ateşe dayanıklı kabı bir miktar su ile ıslatalım. Ardından pötibör bisküvilerimizi bir sıra halinde  düzgün bir şekilde dizelim. 

Bisküvilerimizi dizdikten sonra,  havuçlu sosumuzdan bir miktar alalım ve bisküvilerin üzerine aktarıp, herhangi bir aparat yardımı ile  her tarafına düzgünce  yayalım. Sonra bir kat daha bisküvi dizelim, tekrar aynı işlemi yapalım. Yani, havuç püresi ekleyip, yine kaşıkla dağıtalım. Bu şekilde istediğimiz kata ulaşıncaya kadar, kabımızı bisküvi ve havuç püresi sosu ile kaplayalım. En son pastamızın üzerini havuçlu sos ile düzgün bir şekilde kaplayıp, homojen olarak yayılmasını sağlayalım. Bir süre bekletip, buzdolabına kaldıralım. Yaklaşık üç saat kadar bekledikten sonra havuçlu şifa pastanızın üzerini, dövülmüş ceviz içi veya damak zevkinize göre başka bir kuruyemiş veya meyve ile süsleyip, bir miktar Hindistan cevizi  de serperek, bu sağlıklı pastamızı artık servis yapabiliriz

PASTAMIZA BİLİMSEL BAKIŞ