MALZEMELER:

2,5 su bardağı rendelenmiş havuç (2 büyük havuç)

1 yemek kaşığı zeytinyağ

3 yumurta

1 çay bardağı (ajda bardak) süt

1/2 çay bardağı zeytinyağ

4,5 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çorba kasesi süzme yoğurt

2 diş sarımsak

6 dal dereotu

YAPILIŞI:

Rendelenmiş olan havuçları bir tava içerisine alın ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile birlikte 5 dakika kadar kavurun ve soğutun.

Yumurtaların beyazları ve sarılarını ayrı kaplara ayırın.Yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar mikserle çırpın.

Yumurta sarılarına sütü,zeytinyağını ve havuçları ekleyerek karıştırın.Un,tuz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın.

Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını 3 seferde bir spatula yardımıyla bu karışıma yedirin.

Büyük boy fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yağlı kağıdı da yumuşak margarinle yağlayın.Karışımı tepsiye yayın ve tepsiyi 3 kez tezgaha vurun.(içindeki havanın çıkması için)

175 derece de ısıttığınız fırında 12 dakika pişirin.İlk sıcağı çıkar çıkmaz rulo kıvırın.

Yoğurda ezilmiş sarımsağı ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştırın.

Ilınan havuç rulosunu tekrar açın ve alt kağıdından ayırın.Yoğurt karışımını her tarafına sürerek tekrar rulo kıvırın.

Havuç rulonuz servise hazır,ister çay saatlerinde isterseniz yemek davetlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz değişik ve lezzetli bir tat..

Sevgiyle kalın, afiyet olsun...