Geçen yazımda altını çizmiş ve A Milli Takımımızla ilgili düşüncelerimi bu hafta dile getireceğimi vurgulamıştım.
Cumartesi gecesi oynanan ve 2-0 kazandığımız Kosova maçıyla da gördük ki, yenileri ve de daha iyileri takıma girene dek, Arda Turan, Gökhan Gönül, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz bu takımda oynar. Oynamalıdır da…
Neyse ki Fatih Terim hocam, dilim varmasa da söylemek zorunda olduğum biçimde,’inandını’ kırdı da bu oyuncuları yeniden davet etti ve takıma apayrı bir ruh ve dinamizm geldi. Bir başka deyişle takımın havası değişti.
Evet doğrusunu söylemek gerekirse, öyle muhteşem bir oyun ortaya koymadık. Ancak takım içinde bir ruh, bir akort ya da bir başka deyişle uyum vardı. Oyunu tamamen kontrolü altına almak isteyen bir futbol anlayışı ve de hırs vardı oyuncularımızda. Üstelik bunu neredeyse oyunun tamamına yaymayı başardılar. Yardımlaşma ve birbirinin açığını kapatmak isteyen bir oyuncu grubu izledik Kosova karşısında.
Kardeş ülke Kosova Milli Takımı hiçbir anlamda dengimiz değil tabi ki. A’dan Z’ye varana dek üstün olduğumuz son derece net. Zaman zaman iyi işler yapsalar da, daha önlerinde çok uzun bir yol var istenilen düzeye gelmeleri için.
İlk üç karşılaşmada yalnızca iki puan toplayan takımımız, bu maçta aldığı galibiyetle hem puanımızı beş yaptık. Hem de önümüzdeki maçlar için motivasyon depoladık.
Şimdi 24 Mart 2017’ye kadar grupta maç yok. O tarihte Finlandiya’yı ağırlayacağız. Alınacak bir üç puan ve ardından Kosova deplasmanı. Muhtemel bir üç puanla ilk iki sıra için, yeniden ve çok ciddi bir şans ortaya çıkacak.
Ayrıca, ilk iki sıra için mücadele eden Hırvatistan, İzlanda ve Ukrayna’nın aralarında oynayacağı maçlar var. Hırvatistan’ın grup birinciliği olasılığı hepsine göre daha yüksek. Birbirlerinden alacakları ve verecekleri puanlarla grup yeniden hareketlenecek. Bunlardan daha da önemlisi, takıma dönenlerin sağlayacağı düzen ve ahengin, futbolcu grubu içinde önemli rol oynayacağını düşünüyorum.
Her zaman söylerim, biz Türkler millet olarak biraz hassas ve de kırılganızdır. Hele hele Türk futbolcusu, bu anlamda çok fazla duyarlıdır. Fatih hocayla, takımdan aforoz edilen isimlerin yeniden bir araya gelmesi tüm takımı olumlu yönde etkileyecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Dikkatli ve alıcı gözle izleyen herkes, Kosova maçında bile bu durumun farkına varmışlardır.
Özetlemek gerekirse, takımda yeniden oluşacak birlik ve beraberlik ruhu ve üç maçtan alınacak dokuz puan (üçünü Kosova’dan aldık) bizi grupta yeniden iddialı konuma getirecektir.
Kalın sağlıcakla...