Kitap Dünyası 

AYI 

Her şeyi olduğu gibi hatırlıyorum…Claire Cameron’ ın çok ses getiren romanı “Ayı”  Tuti Kitap’ tan çıktı.Gerçek bir olaydan esinlenerek kaleme alınan ve bir çocuğun gözünden anlatılan bu kitap Whyte ailesinin tatil için gittikleri kampta yaşadıkları felaketi konu alıyor. Keyifle başlayan yolculuk bir anda hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. 1991 yılının Ekim ayında, Raymond Jakubauskas ve Carola Frehe, Toronto’nun 400 kilometre kuzeydoğusunda bulunan, Bates kırlıklarında çadır kurmuşlardı. Beklenen günde geri dönmeyince, arkadaşları polise haber verdiler. Jakubauskas ve Frehe’nin yarısı yenmiş bedenleri ancak çarşamba günü bulundu. Kocaman siyah bir ayı avın başında nöbet tutuyordu.  Bu kitap, yazarın  saldırının olduğu parkta danışman olarak çalıştığı yıllardan ayı saldırısı ile ilgili anılarına ve araştırmalarına dayanmaktadır. Beş ve üç yaşındaki iki çocuk hayatını kaybeden çiftin kurtulan çocukları olarak kitaba yazar tarafından ilave edilmiştir. Hikâye, beş yaşındaki Anna tarafından çocuksu, saf bir dille anlatıldığı için, anlatım yaşanan dramı estetize etmiştir.“Ayı” dramatik bir öykü ama her şeye rağmen hayata tutunmanın önemini vurguluyor. Kitabın, küçük kızın hisleriyle yol alan, ilerledikçe merak uyandıran özgün bir dili ve ritmi var.

Hata Yapmama İzin Ver…

Mutlu Çocuklar için Anne Baba Rehberi: Hata Yapmama İzin Ver…

Jessica Lahey’ in New York Times Best Seller eseri “Hata Yapmama İzin Ver” Tuti Kitap’ tan çıktı.

The New York Times köşe yazarı  Jessica Lahey aynı zamanda bir eğitmen ve konuşmacı. Bu kitap, çocukların başarılı ve daha önemlisi mutlu olmaları için neler yapıp neler yapılmaması gerektiği konusunda anne babalar için rehber niteliğinde bir eser.

Çocuk parkında sürekli evladının peşinde koşturan, çocuğunun evde unuttuğu ödevini hemen okula yetiştiren yahut üniversite tercihlerinde yavrusunu yönlendiren anne babalar, elbette bunları onların iyiliğini düşünerek yaparlar. Ancak çocuklarının hata yapmalarına müsaade etmedikleri ve sürekli güvenli bir ortamda korumaya çalıştıkları için onların gerçek hayatın zorluklarına hazırlanmalarını da engellemiş olurlar.

 Lahey’ in deneyimleri ve araştırmaları sonucunda edindiği bilgiyi okura ulaştırmayı hedeflediği başlıklardan bazıları şöyle: En değerli ebeveynlik aracı: Hata Yapmak; Başarısızlıklardan öğrenme: Çocuklara hatalarını başarıya çevirmeyi öğretmek; Okulda başarı: iç motivasyon.

Lahey’e göre, ebeveynler çocuklarının hayatından başarısızlığı çıkarmaya ve her konuda onları kontrol etmeye çalıştıkça, çocuklar kendilerini güçsüz, beceriksiz, güvenilmeye layık olmayan ve tamamıyla bağımlı hissederler. Lahey’in iddiasına göre bu çocuklar ‘gerçek dünyada, bedeli daha ağır olan başarısızlıklar karşısında’ hazırlıksızdırlar. 

Ebeveynler çocuklarını her adımında korudukları takdirde, gençler dünyanın zorluklarıyla mücadele etmekten aciz kalırlar. Şu bir gerçek ki çocukların başarısızlığa ihtiyacı vardır; hata yapmaktan korkarak büyümüş bir kişinin doğru yapacağından emin olmadığı şeyleri yapmasını, yeni şeyler denemesini ve risk almasını bekleyemeyiz. İşte “Hata Yapmama izin ver”, böyle bir durumla karşılaşmamak ya da böyle bir durumla baş edebilmek adına ebeveynler ve öğretmenler için bulunmaz bir rehber.

Tasavvuf Nedir?

Hakikat evini ara, evin yolunu bul ve evin kapısını tıkla ! Kapı mutlaka açılacaktır…Ünlü İngiliz mutassavvıf yazar Martin Lings’ in kaleme aldığı “Tasavvuf Nedir?” adlı eser Nefes Yayınevi’ nden çıktı.Türkiye’de okurlar tarafından Hz. Muhammed’in Hayatı adlı kitabıyla tanınan Martin Lings’in (Ebubekir Sirâceddin) “Tasavvuf Nedir?” adlı bu eseri; tasavvufa dair temel konu ve meseleleri, tasavvuf disiplinini kısa ve öz bir şekilde işlemekte, tasavvufa giriş kitabından beklenen doktriner içeriği sembolik bir üslupla ortaya koymaktadır. Basitliğin içinde oldukça derin ve tefekküre açık yorumlara giderken okuru zaman zaman şaşırtıcı noktalara götüren eser; tasavvufun temel inceleme konuları arasında yer alan tasavvufun kökeni, evrenselliği, tasavvufun diğer İslâmî ilimlerden ayrılan hususiyetleri, sûfî bilginin kaynağı olarak kalp, tasavvuf doktrini ve sûfî yöntem üzerinde durmakta, Kur’an, peygamberlik, kelime-i şehâdet, namaz, oruç gibi dinin yapıtaşlarının barındırdığı hikmetleri ortaya çıkarmaya çalışmaktadır. Ayrıca okuru tradisyonalist perspektifi takip ederek hem metafiziksel düşünceye çekmekte hem de İslâm’ın bir ilim, tefekkür ve sanat medeniyeti olduğunu anlamaya davet etmektedir.

Bir Rüyadır Aşk

Arif Kılıçer’in Bir Rüyadır Aşk Kitabı  Sisyphos Yayınları’ndan çıktı. Başarılı kitap arka kapağında şu şekilde aktarılıyor : “Ben genç bir kızım. İyi günümde, yeşil gözlerim doğadaki bütün renkleri kıskandıracak kadar güzel… Hem de süslü cümlelerle yere göğe sığdırılamayacak kadar canlı bakışlarım var. Bazen yem yeşil bir deniz… Bazen uçsuz bucaksız yeşil bir vadi… Değerim paha biçilemez…

Ben genç bir kızım. Kötü günümde, herhangi bir yerde rast gelen herhangi bir çöp kutusuna bırakılıp, nereye atıldığı bile hatırlanmayacak bir sigara paketi kadar değersizim.

Nerdesiniz? Beni herkesten farklı bulanlar. Bana olan sevgisini tarif edecek kelime bulamayanlar. Değiştim mi gözünüzde? Ne oldu, mevta mıyım şimdi kalbinizde? Kalp mezarlığınıza gömdünüz mü beni de?” Bu güzel eseri mutlaka okuyun. 

Arif Kılıçer 

1982 yılının Mayıs ayında, bir Anadolu şehri olan Sivas’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra, esnaf bir babanın evladı olarak iş hayatına atıldı. Birkaç yıllık esnaflık tecrübesinin ardından Vatani görevini yerine getirmek üzere askere gitti. 2006 Mart ayı itibarıyla memleketine gelerek ticarete kaldığı yerden devam etti. 2007-2009 yılları arasında İstanbul’da bulundu. ”Okumanın yaşı yoktur” düşüncesi ile 2011 yılında başladığı Cumhuriyet Üniversitesi, Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Yerel Yönetimler Programı’ndan bölüm ikinciliğiyle mezun olduktan sonra özel sektörde iş hayatına tekrar başladı.  2015 yılında Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’ne dikey geçiş yaptı ve hala öğrenim hayatına devam etmekte. Lise yıllarında karakalem resim çizimlerine ilgi duymaya başladı. Amatör resimler çiziyor, çizdiği resimlerin bir köşesine, yaşadığı ya da tanıklık ettiği olayların uyandırdığı duygularla kısa notlar düşüyordu. Bu kısa notların bir gün kitaba dönüşeceğini hayal dahi etmemişti. İlerleyen zamanda yazdığı birkaç cümlelik notlar şiirlere, şiirler nesirlere ve nesirler de hikayelere dönüşmeye başladı. Şiir ve yazılarını okuyan dostlarının teşvikiyle de Nisan 2015’te Karakalem Notları kitabını yayımlayarak edebiyat dünyasına ilk adımı atmış oldu. 

Medya Dünyası 

Begüm Kıratlılar ile Üniversiteye Doğru 

Başarılı ve güzel sunucu Begüm Kıratlılar Üniversiteye Doğru programı ile Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.30-10.00 arası A Haber ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Üniversitelerden değerli hocaların katıldığı programda Rektörler , dekanlar kendi üniversiteleri fakülteleri ve bölümlerini anlatıyor. Üniversite ve bölümlerin ayrıcalıklarını ve imkanlarını aktarıyor. Öğrencilerin tercih sürecine bizzat doğru bilgilerle katkı sağlamayı amaçlayan program geçtiğimiz haftadan beri başladı. Tercih sürecinde merak ettikleriniz varsa bu programı mutlaka izleyin. 

Esra Harmanda ile Sağlıcakla Kal 

Global Yapımın başarılı programlarından Sağlıcakla Kal artık Esra Harmanda’nın sunumu ile TGRT haber ekranlarında. Pek çok farklı alandan uzman konukların yer aldığı programı başarılı ve güzel sunucu Esra Harmanda sunuyor. Programın geçtiğimiz haftaki konuklarından birisi Turizm Danışmanı Neva Çiler Çorbacı’ydı. Neva Çiler Çorbacı ile turizme dair pek çok farklı detay konuşuldu. Esra Harmanda’nın sunumu ile Sağlıcakla Kal Hafta sonları 09.00’da TGRT Haber’de. 

Prof. Dr. Mustafa Karataş'la Paylaşmak Güzeldir

Başarılı sunumuyla ekranın en öne çıkan isimlerinden olan güzel sunucu Nilüfer Bereket'i Ramazan ayı süresince  Kanal D Ekranlarında İzleyeceğiz. Çekimlerine başlanan Global Yapımın yapımcılığındaki programda Mustafa Karataş ve Nilüfer Bereket  yardıma ihtiyacı olan aileleri bulup hem dertlerine derman olacak hem de yardımları kendilerine ulaştırarak 'Paylaşmak Güzeldir' diyecekler. Program Ramazan süresince hafta içi her gün 12.45’te Kanal D Ekranlarında olacak. 

Halime Gümüş ile Perspektif 

Ekranlara bir süre ara veren başarılı ve güzel sunucu Halime Gümüş Perspektif programı ile ekranlara döndü. Perspektif müzikten resime sanattan fotoğrafa farklı alanlarda çok özel konukların yer alacağı dolu dolu bir sohbet programı. Her cumartesi 17.00’da BengüTürk Tv’de ekranlara gelecek programı Halime Gümüş sunuyor. Halime Gümüş ile Perspektifi kaçırmayın!

Mezuniyette Deniz Ölgün Fırtınası! 

Başarılı ve güzel sunucu Deniz Ölgün özel etkinliklerin sunumlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde  Demirci Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Şenliği etkinliklerinin sunumunu da üstlenen güzel sunucu şenliklerin finalinde Rafet El Roman konseri sunumunu da gerçekleştirdi. Son gün şıklığı ve güzelliği ile dikkat çeken Deniz Ölgün başarılı sunumu ve güzelliğiyle herkesi kendine hayran bıraktı. 

Şeyda Görmez Geri Döndü! 

HRT Tv ve Güneydoğu güncel gazetesindeki çalışmalarının ardından bir süre medyaya ara veren Şeyda Görmez medya dünyasına Gündem son haber , Haber Koordinatörü olarak döndü. Şeyda Görmez , Bitirme projesi için hazırladığı kısa filmdeki oyunculuk performansıyla da dikkat çekmişti. Muhabirlikten kameramanlığa editörlükten yazarlığa mesleğe dair her alanda görev yapan Şeyda Görmez son günlerde Televizyon haber spikeri ve sunucularının kıyafetlerini de yorumluyor. Genç yaşına rağmen kısa zamanda büyük birikim elde eden Görmez güzelliğiyle de dikkat çekiyor.  Şeyda Görmez yeni görevinde özel röportajlara ve özel haber çalışmalarına devam edecek.