Merhabalar,

Çay saatlerinin en sık yapılan ve sevilen haşhaşlı,tahinli ve cevizli çörekleri her hanımın kendine has tarifi ile yapılır.

Çok sevilen bu çöreği biz bugün içine her üçünü de bir araya getirerek ve şık bir şekil vererek yaptık.Sizler de bir kere de bu tarifi deneyerek hazırlayın.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

HAMURU:

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 kahve fincanı ılık su

1 kahve fincanı ılık süt

1,5 kahve fincanı toz şeker

1/2 kahve fincanı zeytinyağ

2 adet yumurta (1 nin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)

4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

İÇ HARCI:

1 kahve fincanı iri doğranmış ceviz

1,5 yemek kaşığı haşhaş

5 yemek kaşığı tahin

1 kahve fincanı toz şeker

1/2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi

5 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI:

Hamuru yoğurmak ile işe başlayalım.Öncelikle maya,1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık suyu hamuru yoğuracağınız kaseye alın ve karıştırın. 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra sırasıyla sütü, şekeri, zeytinyağını, yumurtasını ekleyerek karıştırın.

Unu eleyerek ilave edin ve yoğurun. Fazladan 2 yemek kaşığı unu hamur mayalandıktan sonra tekrar yoğururken ihtiyaç halinde kullanacağız. Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. İki katına çıkan hamurunuzu, tezgaha un serperek alın ve dikdörtgen açın. Hamurunuz mayalanırken bir kaseye iç harcını hazırlayın. Bütün malzemeleri bir kaseye alarak karıştırın ve dikdörtgen açtığınız hamurunuza eşit şekilde harcı yayın. Rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek rulo yaptığınız hamuru yerleştirin. Rulo hamuru bir mutfak makası ile 1 er parmak kalınlığında ,tamamen kesmeden üst kısımlarını kesin. Kesilen parçaları önce sağ tarafa doğru uzatarak yaprak gibi çekin. Diğer parçayı da sol tarafa aynı şekilde çekerek şekil verin. 3 cü parçayıda tam ortalarına yukarıya doğru çekerek yerleştirin. Rulonuzu aşağıya kadar aynı şekilde hazırlayın. En altta kalan kısmıda gül şeklinde kıvırın. Buket şeklinde çöreğimiz hazır. 

Fırın tepsisi içinde de 45 dakika bekletin ve yumurta sarısı sürün. 175 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilınınca dilimliyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun. Sevgiyle...