-Bebeğin Gelişimini Olumsuz Etkileyecek Yiyeceklerden Uzak Durun:
*Alkol,sigara,çok şekerli gıdalar,koruyucu katkı maddesi olan hazır gıdalar,kutu meyve sularından mümkün olduğunca uzak durmalı.
*Yapay tatlandırıcılar.
*Kafein içeren içecekler.
-Kabız Olmamak İçin Ne Yapmalı?:
*Sıvı tüketimini arttırın,8-12 bardak en az su içilmeli.
*Daha çok sebze tüketilmeli.
*Salatalara bol soğan ve maydanoz ilave edilmeli.
*Haftada 2-3 gün kurubaklagil tüketilmeli.
*Kefir veya probiyotik yoğurt iyi gelir.
*Sabah yada akşam yatmadan önce 4 adet naturel kuru kayısı 1 bardak ılık su ile birlikte tüketilmeli.
-Gaz Sorununu Azaltmak İçin Ne Yapmalı?:
*Koku veren sebzelerden uzak durmalı(karnabahar,brokoli gibi).
*Çiğ sebze tüketimi azaltılmalı.
*Kurubaklagil az tüketilmeli.
*Yavaş ve az yemek yenmeli.
-Çay – Bitki Çayları İçilmeli mi?:
*Yeşil çay,kekik çayı,koyu siyah çay içilmemeli.
*Siyah çay açık ve limonlu olmalı.
*Aynı cinsten 2 fincan bitki çayı olabilir ama 5 fincan ilaç etkisi yapar.
*Rezene çayı gaza iyi gelir.Papatya ,ıhlamur da tercih edilebilir.
-Bulantı İçin Ne Yapılmalı?:
*Sabah uyanınca 2 adet grisini ya da tahıllı bisküvi(1 porsiyon)kahvaltı öncesi yenilebilir.
*Kafeini az tüketmeliyiz.
*Kuru yiyecekler iyi gelebilir.
-Reflüsü Olanlar Nasıl Beslenmeli?:
*Yemekten öncesi ve sonrası sıvı alımını azaltmalı.
*Yavaş ve sindirerek yemeli,yemek miktarı azaltılmalı.
*Sabah uyanınca 1 avuç leblebi tüketilebilir.
*Ara öğünlerde mide sıvısını tutacak besinler yenmeli(tahıl..vs).
*Çorba ana öğünlerde bulunmamalı.
*Yatmadan 2 saat öncesi yemek yenilmemeli ve sıvı tüketilmemeli.
-Kramp’a Karşı Ne Yemeli?:
*Kalsiyum eksikliğini gidermek için günde 3-4 porsiyon süt grubu tüketilmeli
*Magnezyumdan zengin besinler tercih edilmeli(fındık,ceviz,kabak çekirdeği,
tam buğday ekmeği,sığır eti,kuru kayısı,kuru üzüm,muz,fasulye ,brokoli,enginar,börülce)
-Sıvı İhtiyacı Nasıl Karşılanmalı?
*Günde en az 2-3.5lt saf su içilmeli
*Günde 1 şişe maden suyu içilebilir.
-Bebeğin Zekasını Olumlu Etkileyen Besinler:
*Folik asitten zengin yiyecekler tercih edilmeli(ıspanak,kuşkonmaz,marul,bakliyat,bezelye,
Fasulye,bamya,kabak,portakal,yeşil sebzeler)
*Omega3 zengin yiyecekler tüketilmeli[deniz ürünleri,balık,yağlı tohumlar (fındık,badem,ceviz),semizotu]
*Haftada en az 2 gün balık tüketilmeli.
-Mutlaka Tüketilmesi Gereken Besinler:
*Günde 3-4 porsiyon süt-yoğurt-peynir.
*Her gün yumurta-et-tavuk.