-Bebeğin Gelişimini Olumsuz Etkileyecek Yiyeceklerden Uzak Durun:

*Alkol,sigara,çok şekerli gıdalar,koruyucu katkı maddesi olan hazır gıdalar,kutu meyve sularından mümkün olduğunca uzak durmalı.

*Yapay tatlandırıcılar.

*Kafein içeren içecekler.

-Kabız Olmamak İçin Ne Yapmalı?:

*Sıvı tüketimini arttırın,8-12 bardak en az su içilmeli.

*Daha çok sebze tüketilmeli.

*Salatalara bol soğan ve maydanoz ilave edilmeli.

*Haftada 2-3 gün kurubaklagil tüketilmeli.

*Kefir veya probiyotik yoğurt iyi gelir.

*Sabah yada akşam yatmadan önce 4 adet naturel kuru kayısı 1 bardak ılık su ile birlikte tüketilmeli.

-Gaz Sorununu Azaltmak İçin Ne Yapmalı?:

*Koku veren sebzelerden uzak durmalı(karnabahar,brokoli gibi).

*Çiğ sebze tüketimi azaltılmalı.

*Kurubaklagil az tüketilmeli.

*Yavaş ve az yemek yenmeli.

-Çay – Bitki Çayları İçilmeli mi?:

*Yeşil çay,kekik çayı,koyu siyah çay içilmemeli.

*Siyah çay açık ve limonlu olmalı.

*Aynı cinsten 2 fincan bitki çayı olabilir ama 5 fincan ilaç etkisi yapar.

*Rezene çayı gaza iyi gelir.Papatya ,ıhlamur da tercih edilebilir.

-Bulantı İçin Ne Yapılmalı?:

*Sabah uyanınca 2 adet grisini ya da tahıllı bisküvi(1 porsiyon)kahvaltı öncesi yenilebilir.

*Kafeini az tüketmeliyiz.

*Kuru yiyecekler iyi gelebilir.

-Reflüsü Olanlar Nasıl Beslenmeli?:

*Yemekten öncesi ve sonrası sıvı alımını azaltmalı.

*Yavaş ve sindirerek yemeli,yemek miktarı azaltılmalı.

*Sabah uyanınca 1 avuç leblebi tüketilebilir.

*Ara öğünlerde mide sıvısını tutacak besinler yenmeli(tahıl..vs).

*Çorba ana öğünlerde bulunmamalı.

*Yatmadan 2 saat öncesi yemek yenilmemeli ve sıvı tüketilmemeli.

-Kramp’a Karşı Ne Yemeli?:

*Kalsiyum eksikliğini gidermek için günde 3-4 porsiyon süt grubu tüketilmeli

*Magnezyumdan zengin besinler tercih edilmeli(fındık,ceviz,kabak çekirdeği,

tam buğday ekmeği,sığır eti,kuru kayısı,kuru üzüm,muz,fasulye ,brokoli,enginar,börülce)

-Sıvı İhtiyacı Nasıl Karşılanmalı?

*Günde en az 2-3.5lt saf su içilmeli

*Günde 1 şişe maden suyu içilebilir.

-Bebeğin Zekasını Olumlu Etkileyen Besinler:

*Folik asitten zengin yiyecekler tercih edilmeli(ıspanak,kuşkonmaz,marul,bakliyat,bezelye,

Fasulye,bamya,kabak,portakal,yeşil sebzeler)

*Omega3 zengin yiyecekler tüketilmeli[deniz ürünleri,balık,yağlı tohumlar (fındık,badem,ceviz),semizotu]

*Haftada en az 2 gün balık tüketilmeli.

-Mutlaka Tüketilmesi Gereken Besinler:

*Günde 3-4 porsiyon süt-yoğurt-peynir.

*Her gün yumurta-et-tavuk.