-Bebeğin Gelişimini Olumsuz Etkileyecek Yiyeceklerden Uzak Durun:

*Alkol,sigara,çok şekerli gıdalar,koruyucu katkı maddesi olan hazır gıdalar,kutu meyve sularından mümkün olduğunca uzak durmalı.

*Yapay tatlandırıcılar.

*Kafein içeren içecekler.

-Kabız Olmamak İçin Ne Yapmalı?:

*Sıvı tüketimini arttırın,8-12 bardak en az su içilmeli.

*Daha çok sebze tüketilmeli.

*Salatalara bol soğan ve maydanoz ilave edilmeli.

*Haftada 2-3 gün kurubaklagil tüketilmeli.

*Kefir veya probiyotik yoğurt iyi gelir.

*Sabah yada akşam yatmadan önce 4 adet naturel kuru kayısı 1 bardak ılık su ile birlikte tüketilmeli.

-Gaz Sorununu Azaltmak İçin Ne Yapmalı?:

*Koku veren sebzelerden uzak durmalı(karnabahar,brokoli gibi).

*Çiğ sebze tüketimi azaltılmalı.

*Kurubaklagil az tüketilmeli.

*Yavaş ve az yemek yenmeli.

-Çay – Bitki Çayları İçilmeli mi?:

*Yeşil çay,kekik çayı,koyu siyah çay içilmemeli.

*Siyah çay açık ve limonlu olmalı.

*Aynı cinsten 2 fincan bitki çayı olabilir ama 5 fincan ilaç etkisi yapar.

*Rezene çayı gaza iyi gelir.Papatya ,ıhlamur da tercih edilebilir.

-Bulantı İçin Ne Yapılmalı?:

*Sabah uyanınca 2 adet grisini ya da tahıllı bisküvi(1 porsiyon)kahvaltı öncesi yenilebilir.

*Kafeini az tüketmeliyiz.

*Kuru yiyecekler iyi gelebilir.

-Reflüsü Olanlar Nasıl Beslenmeli?:

*Yemekten öncesi ve sonrası sıvı alımını azaltmalı.

*Yavaş ve sindirerek yemeli,yemek miktarı azaltılmalı.

*Sabah uyanınca 1 avuç leblebi tüketilebilir.

*Ara öğünlerde mide sıvısını tutacak besinler yenmeli(tahıl..vs).

*Çorba ana öğünlerde bulunmamalı.

*Yatmadan 2 saat öncesi yemek yenilmemeli ve sıvı tüketilmemeli.

-Kramp’a Karşı Ne Yemeli?:

*Kalsiyum eksikliğini gidermek için günde 3-4 porsiyon süt grubu tüketilmeli

*Magnezyumdan zengin besinler tercih edilmeli(fındık,ceviz,kabak çekirdeği,

tam buğday ekmeği,sığır eti,kuru kayısı,kuru üzüm,muz,fasulye ,brokoli,enginar,börülce)

-Sıvı İhtiyacı Nasıl Karşılanmalı?

*Günde en az 2-3.5lt saf su içilmeli

*Günde 1 şişe maden suyu içilebilir.

-Bebeğin Zekasını Olumlu Etkileyen Besinler:

*Folik asitten zengin yiyecekler tercih edilmeli(ıspanak,kuşkonmaz,marul,bakliyat,bezelye,

Fasulye,bamya,kabak,portakal,yeşil sebzeler)

*Omega3 zengin yiyecekler tüketilmeli[deniz ürünleri,balık,yağlı tohumlar (fındık,badem,ceviz),semizotu]

*Haftada en az 2 gün balık tüketilmeli.

-Mutlaka Tüketilmesi Gereken Besinler:

*Günde 3-4 porsiyon süt-yoğurt-peynir.

*Her gün yumurta-et-tavuk.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.