MALZEMELER:
6 adet hazır yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
İÇ MALZEMESİ;
300 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet kuru soğan
1 adet küçük kapya biber
1 yemek kaşığı biber salçası
maydanoz
tuz
ÜZERİNE;
susam - çörekotu

YAPILIŞI:
Kuru suğanları küçük doğrayın ve zeytinyağ ilavesiyle bir tavaya alarak kavurmaya başlayın.
Kapya biberi ince halkalar halinde doğrayın ve kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Her ikiside yumuşayınca ocaktan indirin. Kıymayı, salçayı ve tuzunu ekleyerek karıştırın. İç malzemeniz hazır.
Böreğin sosu için;yumurtaları çırpın, yoğurdu, sütü, eritilmiş tereyağını,zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
Yufkaları üst üste yerleştirin ve önce dörde sonra 8 parçaya keserek 24 adet üçgen parçalar elde edin.
Her bir üçgen parçayı 2 kat olacak şekilde sosunu sürerek, alt geniş kısmına iç harcından koyarak yanları içe doğru katlayın ve rulo kıvırın. Halka şekli vererek kürdanla iki ucunu birleştirin.
Bu şekilde hepsini tamamladığınızda sosunuzdan bir miktar artacaktır.
Börekleri artan bu sosa batırarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Üzerlerine susam ve çörekotu serpin.20 dakika börekleri bu şekilde dinlendirin sosu iyice çeksin.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.