Dünyadaki tüm liglerde “Derbi” dendiği zaman akan sular durur. Haftalar önce konuşulur, teknik adamların taktikleri ve oyuncuların performansları günlerce tartışılır. Böyle, dünyaca ünlü Galatasaray-Fenerbahçe derbisini ülkemizde olduğu kadar Avrupa’nında takibindeydi.

İki takımında hırslarıyla ve mücadeleleriyle maça zevk ve heyecan katacaklarını biliyorduk. Ancak hakem Cūneyt Çakır’ın önce; Janssen’in Serdar Aziz’e faul yaptığı gerekçesiyle Fenerbahçe’nin net golünü vermedi, sonrasında Serdar Aziz’in ve Hasan Ali’nin ceza sahasındaki elle oynadıkları pozisyonlarda net penaltı olmasına rağmen devam derken, Denayer’e gereken kırmızı kart göstererek cezalandırması gerekirken, sarı kartla ödüllendirdi. 

Mücadelenin geneline baktığımızda; Deplasmanda olmasına rağmen Valbuena, Janssen ve Dirar’la etkili olmaya çalışıp iyi mücadele eden Fenerbahçe, evinde olmasına rağmen hūcum hattında Gomis, Feghouli ve Belhanda ile etkili olmaya çalışan Galatasaray vardı. Pozisyon zenginliğinin az olduğu, savunmalara büyük iş düştüğü ve hakem hatalarının ön olana çıktığı bir derbiyi geride bıraktık. Normal şartlarda adaletli yönetilen mücadele olsaydı bu akşam kazananın Fenerbahçe olacaktı.