Bu hafta Alanyaspor Fenerbahçe maçını çıplak gözle izledim. Alanyaspor C.Fernandes’in geriye hiç gelmemesinden dolayı sistemi oturtmakta çok zorluk çekti. Fenerbahçe çok koşarak mücadeleyi kazanmayı bildi. Sistemdeki sorunları çok fazla Fenerbahçe’nin. Bu sorun kısa sürede halledilebilecek bi durum değil. Sabır lazım.Alanyaspor’da ise Saffet Hoca’nın ofansif futbolu her takıma tutmuyor, doğruyu yapmak hiçbir şeyi halletmiyor. Ben düzeleceğine inanıyorum.

Galatasaray hızlı oynayarak rakiplerini sürklase etmeye çalışıyor. Bazen bunu başarıyor. Fakat ilerleyen zamanlarda bu hızlı oyunu daha çok zamana yayarlarsa çok iyi bir takım olacaklar. Kasımpaşa sahanın içinde elinden geleni yapıyor, didiniyorlar. Sorun yaşamayacakları bir sezon yaşarlar.

Beşiktaş Porto’dan galibiyetle dönerken iç sahadaki maçınıda bence kolay kazandı. Düzenli oynuyorlar. Başarıya giden yolda ilerleyeceklerdir. Konya ise 2 haftadır hiçbir şey oynamıyor. Bir çare bulmalılar.

Başakşehir ligin en sistemli ve sonuç ne olursa olsun aynı oynamaya çalışan tek takımı, bu sene değişik bir karakterde büyük takım olmaya çalışacaklar. Trabzon gol yemeye devam ediyor. Gol yeme sorununu çözmek zorundalar. Sabırla düzelmeye devam ediyorlar.

Kayseri’de ise Antalyaspor beklenmedik bir futbolla Kayseri’ye teslim oldu. Antalyaspor bu mağlubiyetle hocasınıda kaybetti. Rıza Çalımbay’la yolları ayırmak bence çok hatalı bir davranış sıkıntı büyük olacaktır. Kayseri ise ligde önemli bir galibiyet aldı. İlerde çok işlerine yaracaktır.

Malatyaspor’u ligde gücünü belirleyecek maçta Bursaspor’a kolay teslim oldu. Kolay kaybedersen zor günler bekliyor demektir. Bursaspor düzenli oynamaya başladı. Kolay kazandılar. Bu maç onlar için ölçü değil.

Akhisar geçen senenin devamını getiriyor. Ben çok önemli buluyorum Akhisar’ın başarısını. Karabük sol bekini kaybettikten sonra defansta çok sorun yaşadı. Yoksa maçın hakkı beraberlikti.

Osmanlıspor sattıklarının yerini dolduramadı. Çok kötü oynuyorlar. Düzelmeleri çok zor olacak. Sivas bence istikrarlı bir görünüm çiziyor. Gününde olduklarında iyi oynuyorlar.

İzmir’de çok güzel bir maç oldu. Gençlerbirliği direniyor ama sonunu getiremiyor. Göztepe evindeki maçlarda çok can yakacak. Lige iyi başladılar. İstikrarını devam ettirebilirlerse istedikleri yerde olurlar.

Sevdiklerinizle Kalın…