(…….ŞEHİT  ÜSTEĞMEN  HAKAN ÖZKANER……….)                                        

Olay Tarihi : 06.10.1991                                                                                                                                          

Doğum Tarihi : 06.11.1964                                                                                                 

06  EKİM 1991;  Kağızman/ Kars’ta  PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği, ilk kayda değer vahşetin olduğu tarihtir..Yurtta büyük infial yaratan, hafızalardan silinemeyen katliam olarak  tarihimizin gurur duyulan sayfalarına kara bir leke olarak geçmiştir!.. 

Anılan tarihte 50 km. cephesi olan Rus/Ermeni ve Türkiye  sınırının hudut Tabur Komutanıydım.. Yukarıda Allah, aşağıda taburumun olduğu kıtam, 280 kilometre uzakta olan Erzurum’daki 29’cu tümene bağlıydı..  Bölgede şiddetli geçen hava  şartları nedeniyle  sekiz ay süreyle Allah’a emanettik kısacası.. Birde buna anılan tarihten itibaren yoğunluk kazanan  terör olaylarını eklerseniz işin vahameti ortaya çıkar!.. 

Ayrıca tehlikelerle dolu olan bölgede hududun takviye edilmesinden sonra maiyetimdeki personel sayısı bir anda 700’den 1800’e çıkarılarak kapsamlı hudut birliğine dönüşmüştü. Aslı görevimiz hududu korumaktı… Ancak takviye planından sonra  tahsis edilen bölgeyi korumanın yanı sıra sorumluluk alanımızın dışında kalan bölgelere de operasyonlar yapma görevi almıştık. 

Polislerle de takviyeli birliğimin ilinde ( Iğdır)  ilçelerinde, çok sayıda köy ve mezralarında yaşayan yöre halkının tamamının hem anası hem de babası olduğunuzu lütfen hayal ediniz.  İaşesinde, ikmalinde, tedavisinde, bakımında, okulların onarımında, köylerin elektrik, su ve bilumum ihtiyaçlarının karşılanmasında velhasıl her şeyinde!...Onlarla kader birliği yapmalısınız ki size güvenebilsinler.                                 

Psikolojik Harp/Asimetrik Savaşın bilinmesi ve uygulanması  gereken en önemli temasıdır, güvenilmek ve hedef kitleyi kazanmak….. 

Şimdi anlatacağım ve bizzat yaşadığım vahşeti okuduğunuzda üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen unutulmayan katliamı dün olmuş gibi anımsayacaksınız…

Amma! Olayları yerinde yaşamış, gerçekleri dile getiren vatansever bir yazar farkıyla tabii ki …

Doğruları dile getirenlerin dışlandığı, hapislerde çürütüldüğü, ölüme terk edildiği ve yazılan yalan, yanlış kitapların ise beyinlerimize servis edildiği bu mukaddes coğrafyada… Çok ihtiyacımız var,  hiç korkmadan doğruları dile getirenlerin kitaplarını vitrinlerde görmeye, okumaya, söylemlerini dinlemeye… 

Paylaşacağım gerçekler, aynı zamanda ülkemizin üzerinde oynanan oyunların anlaşılmasına, önlem alınmasına, kafalardaki soruların cevap bulmasına da  hizmet edeceğinden son derece önem kazanmaktadır!...… 

***

Yaşadığım Gerçeklerden Akıllarda Kalan İlki :

Taburumun Tuzluca –Iğdır Hudut Bölük Komutanı olan Üsteğmen Hakan Özkaner06 Ekim 1991 yılında Kağızman’ın Demir kapı mevkiinde teröristlerce pusuya düşürülerek, eşi Hülya ve   yeni doğmuş kızı Ceren’in gözünün önünde hunharca şehit edilmişti. 

Unutulmamalıdır!.. Unutturulmamalıdır! 

20’ci yüzyılın başından itibaren emperyalistlerin emrinde olan NEMESİS- ASALA, PKK, şimdilerde ise PYD-YPG vb. terör örgütlerinin görevi; TEKTİR.. 

Büyük Yahudi Kürt devletinin kurulmasına hizmet  etmek!..

İlginize/bilginize sunacağım olayın can alıcı bölümü ikinci ve son bölümdedir..

Devam edecektir.