MALZEMELER:
1kg.fener balığı
2 ad kuru soğan
4 ad domates
6-7 sivri biber
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Balıkları derisinden ve kılçıklarından ayıklayın, kuşbaşı doğrayın. Tuz ve karabiberle harmanlayın.
Domates, biber ve kuru soğanları küp küp doğrayın.
Bir kase içinde balıkları,küp doğradığınız domates, biber, soğanları karıştırın.
Güveçinize hepsini yerleştirin,aralarına sarımsakları ekleyin.
Tereyağını küçük parçalar halinde üzerine ilave edin.
180 derece de ısıttığınız fırında 1/2 saat pişirin.
Afiyet olsun
- GONCAGÜL BÖREĞİ 01.04.2024
- PASKALYA ÇÖREĞİ 30.03.2024
- İZMİR KÖFTE 25.03.2024
- PANCARLI PEYNİRLİ RULO 23.03.2024
- RAMAZAN AYI SAĞLIKLA GEÇSİN... HOŞGELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN... 11.03.2024
- OSMANLI SARAY MUTFAĞI - VİŞNELİ YAPRAK DOLMASI 26.02.2024
- OSMANLI SARAY MUTFAĞI - KAVUN DOLMASI 24.02.2024
- KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI (EGE MUTFAĞI) 19.02.2024
- LOKMA TATLISI 17.02.2024
- KİTEL-SİİRT MUTFAĞI 12.02.2024
Yorumlar