Bugün; 12 Ocak Perşembe Jüpiter günü, Ay Yengeç burcundayken güne başlıyoruz.

Ay Yengeç burcunayken; anaç ve korumacılığımız ile ön plana çıkarız. 

Milliyetçi duygularımız bu günlerde tavan yapar. Ay Yengeç’teyken hassas ve duygusal oluruz. 

Anaçlık, koruyup kollama, ev, aile, ebeveynlerimiz, yaşadığımız yer ve güvende olma duyguları ile yoğunlaşacağımız bir süreç olacak.

Bu iki günlük süreçte hatıralar adeta geçit yapar beynimizde, anılar ve nostalji tavan yapar. Milliyetçilik duygularımız bu günlerde ön plana çıkar ve duygusal olarak bu konulardan besleniriz.  Muhafazakar, gelenekçi tavırlar sergileriz.

Ay’ın Yengeç’te seyir ettiği bu günlerde bir de duygusal olarak oldukça 

hassas ve alıngan oluruz.

Ay Yengeç burcunun yöneticisidir. Dolayısı ile kendi evindedir. Ay’ın burada ki seyri sırasında içgüdülerimiz olarak bazı eskiye dayalı bilgilere ulaşırız. Veya bunlar dışa sızarak kendilerini gösterirler. Sezgilerimiz bugünlerde artar ve çevremizde ki kişilere karşı aşırı hassaslaştığımızdan biraz da depresif görünebiliriz.

Hava da ki nemin bile bizi etkilememesi, aslında çevremizde ki kişileri kaybetmememiz için önemli olacaktır.

İnsanlar size yaklaşmaktan geri durabilirler. Dikkat.

Öğle saat14:33’te Dolunay meydana geliyor. Geniş açıklamasını aşağıda anlatacağım…

Bugün saat 14:35 ile 13 Ocak 03:08 arası Ay boşlukta ilerleyecek.

Ay boşluktayken; herhangi yeni bir iş başlatılmaması tavsiye edilir. Bunun yerine daha önceden başlamış olan işleri;  olaylara müdahele etmeden akışta kalarak takip etmek en doğru davranış şeklimiz olur. 

GÜNÜN ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ:

MERKÜR saat 17:04’de Oğlak burcuna geçiyor.

Zihnimizi ve zekamızı sistemli bir şekilde yönlendireceğimiz bir süreçten söz edebiliriz. Merkür’ün düz hareketine ve hızına kavuşması ile birlikte artık, bir mühendis zekası ile kurulacak olan sistemlerin düzenlenmeye başlayacağı süreç…

Muhtemelen Anayasa ile ilgili çalışmalar hızlanabilir. Resmi dairelerinde yoğunluk, hız, ciddiyet süreci.

VENÜS ile NEPTÜN kavuşuyor. 

Bu iki gezegenin kavuşumu “Aşk”tır.

Kişisel bazda bakınca yaşanacak olan aşklar masalsı güzellikte olur.

Ülke bazında bakılırsa eğer; uyumlu bir diplomasinin sürüldüğü birkaç günlük süreçten söz edebiliriz.

Bir de sanatçılar için ilham sayesinde eserler ortaya koyma sansı diyebilirim.

OCAK  2017  YENGEÇ DOLUNAYI

 

12 Ocak 2017’de Ankara’ya göre 14:34’de 22 derece Yengeç burcunda, Yengeç-Oğlak aksında “Büyük Kare” açı kalıbını  tamamlayan ve dolayısı ile sert ve güçlü enerjileri devreye sokan bir Dolunay yaşayacağız.

YENGEÇ BURCU:

Vatan toprakları

Güvenlik, askerler, polisler

Milliyetçilik

Muhafazakarlık

Korunma, barınma ve kendini güvende hissetme ihtiyacı

Anaçlık, korumacılık, sahiplenici

Ailevi konular

Beslemek, büyütmek

Duygusallık, gerçek hisleri saklama durumu

Alınganlık, kırılgan davranışlar

Ev, barınak, gayrimenkul, oteler

Çocuk bakıcıları, pedagoglar, psikologlar

DOLUNAYlar: gizli olanı açığa çıkaran, Güneş’ten aldığı ışığı Ay ile yeryüzüne yansıtması ile açığa çıkaran enerjiler yaşanacaktır.

Kişisel olarak: Bu dolunay ile doğum haritamızda Yengeç burcu haritamızın hangi evine düşüyorsa o ev ile ilgili bir takım konuların açığa çıkacağı bir Dolunay…

Sağlık: sindirim sistemi mide, onikiparmak bağırsağı, yemek borusu, göğüsler ve hormonlarımız olarak bu Dolunayda açığa çıkacak sağlık sorunlarımız olabilir.

Ülkemiz için: Ülkemiz yükselen Yengeç burcu olduğundan; ülkemizin imajı ile ilgili bir takım açığa çıkacak, konular yaşayabiliriz.

Bu Dolunay; URANÜS 20°38' Koç ,   JÜPİTER 22°11' Terazi, [GÜNEŞ 22°27' Oğlak+PLÜTON 17°20' Oğlak] “T-KARE” açı kalınını büyük kareye çeviriyor. Zor ve stresli bir Dolunay olacağından, Ay sonuna kadar oldukça zor günleri beklemekteyiz… 

BÜYÜK KAREnin Oyuncuları:

DOLUNAY: AY 22°27' Yengeç

GÜNEŞ 22°27' Oğlak

URANÜS 20°38' Koç    

JÜPİTER 22°11' Terazi   

DOLUNAY:

AY 22°27' Yengeç (2.+ 3. evi yönetiyor) karşıt GÜNEŞ 22°27' Oğlak ( 8.+9.evi yönetiyor).

Bu Dolunay’da maddi ve manevi kazançlarımız, sahip olduklarımız ile yakın akrabalarımız, komşularımız, eğitim hayatımız, medya ve ticaret konuları ile ilgili konular olarak başkaları ve ortaklarımızdan kazançlarımız, miras konuları, krediler, borçlar, ve yurt dışı ile ticaret, yabancılar, inançlar, yüksek rütbeli kişiler ile ilgili kişilerin önem kazanacağı bir açığa çıkış yaşanabilir.

Dolayısı ile bu Dolunay ilk başta, “ÜLKE ve VATAN TOPRAKLARInı asıl konu edip, kazançlar ve borçlar teması olarak “FİNANSAL” konuların gündeme geleceği bir Dolunay olarak yaşanabilir.

Güvenlik güçlerinin gündeme geldiği; milliyetçi ve muhafazakar yaklaşımların konu olacağı bir Dolunay olabilir.

Normalde bu şartlarda bir çözüm ve çıkış bulmak zor olabilir. 

Ancak Chiron Balık’tan bir çıkış yolu bulunabilir. 

Bu da; acı çekilecek durumlara işaret ediyor. Acı çekenlere empati ile yaklaşmak ve başkalarına “şifa” olmaya çalışmak, çözüm yolumuz olabilir.

DOLUNAY, URANÜS 20°38' Koç ile 12.evden 90° derecelik açı

Muhtemelen gizli düşmanlar tarafından aniden, sonu da iyi düşünülmemiş ani bir sürpriz gelişme ile hoş olmayan durumlar yaşanabilir.

DOLUNAY; JÜPİTER 22°11' Terazi ile 6.evden 90° derecelik açı kuruyor... 6.ev

6. ev olunca, “uniformalı çalışanlar” olarak düşünürsek; Jüpiter Terazi olarak, hakimler, yargıçlar ve adalet ile ilgili diğer memurları ilgilendiren bazı konular gündeme gelebilir. ETİK  konularla ilgili bazı açığa çıkmalar yaşanabilir.

Diğer taraftan bu evin diğer konularından biride güvenlik görevlileri, askerler, polisler, doktorlar ve hemşireler gibi çalışanları ilgilendiren konular önemli olarak gündeme gelebilen konulardan olabilir.

Sağlık sorunları ile ilgili, bazı açığa çıkan konular, gündemi meşgul edebilir.

***

GÜNEŞ 22°27' Oğlak karşıt AY 22°27' Yengeç. PLÜTON 17°20' Oğlak ile uzak orbla kavuşumda (8+9.evde)..

Otorite kişilerin; Finans ve yabancılarla ilgili konularda zor durumda kalacağı bir durum yaşanabilir.

Normalde bu şartlarda bir çözüm ve çıkış bulmak zor olabilir. Ancak Mars Balık ve Chiron Balık’tan bir çıkış yolu bulunabilir. 

Bu da; acı çekilecek ve içe çalışan öfke patlamaları olabilecek durumlara işaret ediyor.

***

ASC 09°06' İkizler. Dispozitörü MERKÜR 29°56' Yay. Retrodan yeni çıkmış. Henüz tam hızına kavuşmamış bir Merkür. Anaritik derecede ve uzak orb ile SATÜRN ile kavuşumda (7.evden)….

Bu nedenle problematik çalışan Merkür ile, yanlış anlamaların neden olabileceği durumlar yaşanabilir. Hoşa gitmeyen söylemler, dedikodular, meraklı tutumlar karşılaşılacak olaylardan olabilir.

7.ev açık düşmanlarımız ve ortaklık yaptığımız kişiler/ şirketler/ülkeler ile gerçekleştirilen “söylemler”, anlaşmalar ve atılan imzalardan pek bir sonuç alınamayabilinir. 

Sonuç olarak ağır ve engelleyen durumlar, ağır ilerleyen konular olarak yaşanabilir.

Çıkış yolu;  “etik” olmaktan geçebilir.

***

BALIK STELYUMU:  CHİRON 22°28' Balık,  MARS 18°11' Balık, NEPTÜN 10°01' Balık, VENÜS 09°36' Balık, GAD 05°37'Rx Balık (11.ev). 

Stelyum karşıt KAD 05°37'Rx Başak (5.ev) ,  DOLUNAY 22°27' Yengeç ile 120 derecelik açısal bağlantıda, [GÜNEŞ 22°27' Oğlak+ PLÜTON 17°20' Oğlak] 60 derecelik açıda (8.ve 9.ev)

Chiron Balık ile,  açı çekilen durumlara ancak bunun neden olduğunuz bilememe gibi bir durumdan söz edebiliriz. Kendimize acırız. Ruhsal olarak acı çekeriz.

Henüz Balık burcunda ki seyahatine devam eden MARS 28 Ocak’a kadar problematik çalışmasını sürdürmektedir. Bu  süreçte öfke, hırs, agresivite, kıskançlık, kavga, şiddet, sonu düşünülmeden kalkışılan işler, olarak, içe dönük çalışan  enerjiden söz edebiliriz. anlatmaktada.

Neptün Balık ile, fedakarlıklar, başkalarına yardım etme duygusu, konuların netleşememesi. kafa karışıklığı, olaylarda bir sis perdesi olduğundan büyük resmi algılayamama gibi bir durum.

GAD Balık ile, geçmişten gelen kayıplarımız. Atalarımızdan kalanlarımız ile alakalı konular.

Tüm bu stelyum, 11.ev dediğimiz müttefik olduğumuz gruplar NATO, BM, AB gibi üye olduğumuz gruplardan, bir takım nedenini tam olarak göremediğimiz, büyük resmi algılayamadığımız, açı çektiğimiz geçmişten miras kalmış konuların da açığa çıktığı bir yüzleme yaşanabilir..

Ayrıca bu stelyum Türkiye haritasının tepe noktasını gösteren  MC noktasında, iktidarı temsil eden alanda, Türkiye’nin Uranüs’ü ile kavuşuyor. Bu da beklenmedik şekilde aniden gelişen olayları, birden hiç beklemediğimiz bir anda gelişen olaylara dikkat çekiyor.

Üye olduğumuz gruplardan NATO, BM, AB gibi veya müttefik ülkelerden kaynaklanan durumlar nedeniyle bu Dolunay’da geçmişten gelen bazı olayların açığa çıkması ve bir çeşit yüzleşmelerle acı çekilen durumlar söz konusu olabilir.

SABİT YILDIZLAR:

Dolunay  “Pollux” sabit yıldızı ile kavuşuyor..

Bu sabit yıldızın bir çok kadim astroloklara göre anlamları aşağıda ki gibidir…

DOLUNAY  22°27' Yengeç kavuşum POLLUX 23°27' Yengeç

BERNADETTE BRADY: Öğrenme ve keşif sürecinin acı veren tarafını gösterir.

(Bu anlamda düşünüldüğünde, Castor’un daha karanlık, daha pesimist tarafıdır).

Acı çeken sanatçı ve olayların, konuların her daha zor tarafına denk gelen kişidir.

Bu zorluklar, kişiyi batağa saplayan veya bozan bir duruma sürükleyebilir. Böylece kendisini sürekli ve çabayla aydınlığa ulaştırmaya çalışan kişi anlamı görülecektir.

[Brady: 1998:248] 

BERNADETTE BRADY 2: “Acı veren içgörülerle gelen bilgeliği, öğrenmenin ve keşfetmenin sancılı sürecini simgeler. Ancak acı çekmek yoluyla anlayış, idrak veya bilgelik verir. Olayların daha ziyade zorlu yönleriyle karşı karşıya kalan kalma durumunu, daha olumlu koşullara ulaşmak için verilen mücadeleyi anlatır.”

Brady’de; Castor ve Polux’u birlikte şu şekilde yorumlamaktadır

Bunlar ikiz yıldızlardır. Aralarında “iyi adam” Castor, “kötü adam” Pollux olarak ayrılmalarına rağmen, en yararlı bakış açısı,  etkisinin kutupsallığı ile çalışmayı içermesidir.

JANUS: Mars doğasına aitlik gösteren bu yıldız, tabiatına uygun olarak vahşiliği, tiranvaliliği, zorbalığı, eğer kötücüllerle kavuşumdaysa merhametsizliği, acımasızlığı gösterir. Bazen de yazgını kişinin aleyhine gaddarca dönmesini anlatır. 

ROBSON: Pollux, incelikli, kurnaz, espirili/nüktedan, korkusuz, cüretkar, vahşi ve ateşli bir doğa verirken boks sevgisini  ve asilce bir şeytanlığı gösterir. Zehirle de ilgilidir. 

EBERTİN: Zorba, tiranvari, sert acımasız ve vahşidir ki, bu özellikler “Işıklarla”, ASC ile veya MC ile veya kötücüllerle kavuşumlarda görülür. Nasıl ki, enerjisi doğru yere kanalize edilen Mars’ın da iyi yanları varsa,  Pollux da buna uygun olarak her zaman negatif görülmemelidir. Bu sabit yıldızın negatif yönleri, kişinin yanlışları yüzünden değil, bilakis kişiye başkaları tarafından verilen zararlar veya ağır bir yazgı tokadı nedeniyle de görülebilir.

VEHLOW: Mars doğasına sahip bu yıldız, Merkür ve Ay’la birlikteliğinde hilekarlık ve güvenilmelik , Mars ve Satün’le ise hırsızların gizlice pusu kurarak sokulması ve onlar aracılığı ile gelen ölümleri anlatır.

FELBER: Ruhun etkisine açıklık gösterebilmesi için kişiliği transforme etmek; nasıl gerekliyse öyle eyleme/harekete geçmek ve gurur yüzünden körlük gibi anlamları verir. [Felber:2003:188]

DİĞER SABİT YILDIZLAR:

ASC 09°51' İkizler kavuşum ALDEBARAN 10°01' İkizler

MERKÜR 29°56' Yay  kavuşum ACUMEN  28°58' Yay

SATÜRN 22°38' Yay kavuşum RAS ALHAGUE  22°40' Yay

URANÜS 20°38' Koç paralel BETELGEUSE

PLÜTON 17°20' Oğlak kavuşum RUKBAT 16°51' Oğlak

GAD 05°37'Rx Balık kavuşum FOMALHAUT

MC  15°48' Balık  paralel ZUBENELGENUBİ

ŞANS NOKTASI 09°50'Yay  kavuşum ANTARES

Sabit yıldızlar için kaynak: Tetrabiblos / D.Yılmazer

Sağlıkla

YARIN: Dolunay’ın Türkiye’ye etkisi