Bugün, 11 Ocak 2017 Çarşamba Merkür günü, Ay ikizler burcunda ilerliyor.

7 Ocak’tan itibaren, gökyüzünün  sert açıları devreye giriyor. Dolayısı ile tüm Ocak ayında “dikkatli” olmakta fayda var…

Ay ikizlerde iken, iletişim ve haberleşmede artış görülür…

Ancak gün başlar başlamaz; Ay Merkür ile açısını gerçekleştirdikten sonra saat 00:39 ile 01:40 arasında Ay boşlukta ilerleyecek.

Ay boşluktayken; herhangi yeni bir iş başlatılmaması tavsiye edilir. Bunun yerine daha önceden başlamış olan işleri;  olaylara müdahele etmeden akışta kalarak takip etmek en doğru davranış şeklimiz olur. 

Çünkü Ay boşlukta ilerlerken;  enerjiler kontrol edilemez ve güçlü olur. Dolayısı ile olayların gidişatına müdahele edemez ve genelde çıkan sonuçlardan da hoşnut kalmayız.

Bu nedenle Ay boşlukta iken “akışta kalmak” en doğru davranış şeklimiz olur.

GÜNÜN ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ:

Güneş Chiron 60 derecelik açısı ile; Şuurlu tarafımızın şifalanması, kimliğimizin kazanacağı olumlu pozitif etkiler devrede ve tüm gün etkin. Mars Plüton 60 derecelik açısının  etkisi ile, küçük olan bir sokak kavgasının büyük bir cadde kavgasına dönüştüğünü görebiliriz.

 

Saat 00:38’de Ay Merkür 180 derecelik açısı altında;…

Zihin faaliyetlerimizde duygusal travmalara neden olabilecek bir açı. 

“Söz”lerin duygularımızı sarmasını yaşayabiliriz.

Bu nedenle; “iki düşünüp, bir konuşma” zamanı olarak ta niteleyebiliriz bu zamanı.

Bugün; yaşadığımız zihinsel faaliyetler canımızı sıkabilir. Anılara ve geçmişe fazla takılmamak lazım..

Bu açıdan sonra Ay boşluğa giriyor. Yaklaşık bir saat akışta kalmamız gereken saatlerde olduktan sonra Ay sonraki burca giriyor.

Ay saat 01:48’de Ay Yengeç burcuna geçiyor.

Ay Yengeç burcunayken; anaç ve korumacılığımız ile ön plana çıkarız. 

Milliyetçi duygularımız bu günlerde tavan yapar. Ay Yengeç’teyken hassas ve duygusal oluruz. 

Anaçlık, koruyup kollama, ev, aile, ebeveynlerimiz, yaşadığımız yer ve güvende olma duyguları ile yoğunlaşacağımız bir süreç olacak.

Bu iki günlük süreçte hatıralar adeta geçit yapar beynimizde, anılar ve nostalji tavan yapar. Milliyetçilik duygularımız bu günlerde ön plana çıkar ve duygusal olarak bu konulardan besleniriz. 

Muhafazakar, gelenekçi tavırlar sergileriz.

Ay’ın Yengeç’te seyir ettiği bu günlerde bir de duygusal olarak oldukça 

hassas ve alıngan oluruz.

Ay Yengeç burcunun yöneticisidir. Dolayısı ile kendi evindedir. Ay’ın burada ki seyri sırasında içgüdülerimiz olarak bazı eskiye dayalı bilgilere ulaşırız. Veya bunlar dışa sızarak kendilerini gösterirler. Sezgilerimiz bugünlerde artar ve çevremizde ki kişilere karşı aşırı hassaslaştığımızdan biraz da depresif görünebiliriz.

Hava da ki nemin bile bizi etkilememesi, aslında çevremizde ki kişileri kaybetmememiz için önemli olacaktır.

İnsanlar size yaklaşmaktan geri durabilirler. Dikkat.

Saat 11:02 itibari ile Ay’ın hem Venüs sonra da Neptün ilr kurduğu 120 derecelik açı ile ikili ilişkilerde olumlu enerjiler devreye girer. Karşılıklı toleran olur. Aşk açısıdır ayrıca.

Bugün bu enerjiler ile günü tamamlarken 12 Ocak’ta gerçekleşecek olan Dolunay’a doğru ilerliyoruz.

12 OCAK  2017  YENGEÇ DOLUNAYI

 

12 Ocak 2017’de Ankara’ya göre 14:34’de 22 derece Yengeç burcunda, Yengeç-Oğlak aksında “Büyük Kare” açı kalıbını  tamamlayan ve dolayısı ile sert ve güçlü enerjileri devreye sokan bir Dolunay yaşayacağız.

Dolunay’ı YENGEÇ burcunda yaşayacağız.

YENGEÇ BURCU:

Vatan toprakları

Güvenlik, askerler, polisler

Milliyetçilik

Muhafazakarlık

Korunma, barınma ve kendini güvende hissetme ihtiyacı

Anaçlık, korumacılık, sahiplenici

Ailevi konular

Beslemek, büyütmek

Duygusallık, gerçek hisleri saklama durumu

Alınganlık, kırılgan davranışlar

Ev, barınak, gayrimenkul, oteler

Çocuk bakıcıları, pedagoglar, psikologlar

konularıyla ilgilidir.

DOLUNAYlar: gizli olanı açığa çıkaran, Güneş’ten aldığı ışığı Ay ile yeryüzüne yansıtması ile açığa çıkaran enerjiler yaşanacaktır.

Kişisel olarak: Bu dolunay ile doğum haritamızda Yengeç burcu haritamızın hangi evine düşüyorsa o ev ile ilgili bir takım konuların açığa çıkacağı bir Dolunay…

Sağlık: sindirim sistemi mide, onikiparmak bağırsağı, yemek borusu, göğüsler ve hormonlarımız olarak bu Dolunayda açığa çıkacak sağlık sorunlarımız olabilir.

Ülkemiz için: Ülkemiz yükselen Yengeç burcu olduğundan; ülkemizin imajı ile ilgili bir takım açığa çıkacak, konular yaşayabiliriz.

DOLUNAYın Konusu:

AY 22°27' Yengeç (2.+ 3. evi yönetiyor) karşıt GÜNEŞ 22°27' Oğlak ( 8.+9.evi yönetiyor).

Bu Dolunay’da maddi ve manevi kazançlarımız, sahip olduklarımız ile yakın akrabalarımız, komşularımız, eğitim hayatımız, medya ve ticaret konuları ile ilgili konular olarak başkaları ve ortaklarımızdan kazançlarımız, miras konuları, krediler, borçlar, ve yurt dışı ile ticaret, yabancılar, inançlar, yüksek rütbeli kişiler ile ilgili kişilerin önem kazanacağı bir açığa çıkış yaşanabilir.

Dolayısı ile bu Dolunay ilk başta, “ÜLKE ve VATAN TOPRAKLARInı asıl konu edip, kazançlar ve borçlar teması olarak “FİNANSAL” konuların gündeme geleceği bir Dolunay olarak yaşanabilir.

Güvenlik güçlerinin gündeme geldiği; milliyetçi ve muhafazakar yaklaşımların konu olacağı bir Dolunay olabilir.

Normalde bu şartlarda bir çözüm ve çıkış bulmak zor olabilir. 

Ancak Chiron Balık’tan bir çıkış yolu bulunabilir. 

Bu da; acı çekilecek durumlara işaret ediyor. Acı çekenlere empati ile yaklaşmak ve başkalarına “şifa” olmaya çalışmak, çözüm yolumuz olabilir.

DOLUNAY, URANÜS 20°38' Koç ile 12.evden 90° derecelik açı

Muhtemelen gizli düşmanlar tarafından aniden, sonu da iyi düşünülmemiş ani bir sürpriz gelişme ile hoş olmayan durumlar yaşanabilir.

DOLUNAY; JÜPİTER 22°11' Terazi ile 6.evden 90° derecelik açı kuruyor... 6.ev

6. ev olunca, “uniformalı çalışanlar” olarak düşünürsek; Jüpiter Terazi olarak, hakimler, yargıçlar ve adalet ile ilgili diğer memurları ilgilendiren bazı konular gündeme gelebilir. ETİK  konularla ilgili bazı açığa çıkmalar yaşanabilir.

Diğer taraftan bu evin diğer konularından biride güvenlik görevlileri, askerler, polisler, doktorlar ve hemşireler gibi çalışanları ilgilendiren konular önemli olarak gündeme gelebilen konulardan olabilir.

Sağlık sorunları ile ilgili, bazı açığa çıkan konular, gündemi meşgul edebilir.

***

Yarın devam edecek….

Sağlıkla