Bugün;24 KASIM 2015 Salı günü Ay Boğa burcundayken güne başladık…

Ay Boğa burcundayken dünyevi zevklerimiz ön plana çıkar. Her türlü keyif ve zevk alınan konulardan bu günlerde keyif alırız.

Aşırı derecede tat alma duyumuz da ön plana çıkacağından; yediğimiz şeylerden de aşırı zevk alacağımızdan bugünlerde kilo da alırız.

Ay’ın Boğa burcunda geçtiği günlerde hareketlerimiz ağırlaşır. Tembellikten de hoşlanabiliriz.

Bu günlerde somut elle tutulabilir değerler önem kazanır…


ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ:

Saat 00:13 itibari ile Venüs Uranüs’e 180 derecelik açısı ile karşıt konumunda maksimum seviyesine ulşaıyor.

Bu açının etkisi ile

  • Finansal piyasalarda beklenmeyen hareketler. Daha çok negatif yönde beklenmedik piyasa gelişmeleri yaşanabilir..

  • Aşk ilişkilerinde veya ikili ilişkilerde beklenmeyen krizler, ayrılıklar, “özgür” kalma istekleri görülebilir…

Sabah saatlerinde saat 07:18 itibari ile de Mars’ın Satürn ile 60 derecelik açısın yine önemli olan başka bir gezegen hareketi olacak.

Aslında özellikleri gereği iki tane malefik gezegenin aralarında iyi anlaşabilecekleri olumlu akışı sağlayabilecek bu açının, “planlı projeli” kötülüklerin, meydana gelebileceği olayları işaret etmektedir…

Soğukkanlılığı, cesareti, sonu düşünülmeden yapılan girişimleri, kalıcı sonuçları anlatır.

Çok dikkatli olunması gereken bir zaman dilimidir…


Sabah şafak saatlerinde 05:50’de Ay’ın Neptün ile 60 derecelik açısının altında; ilham aldığımız fırsatlar olacağından sanat için değerlendirebileceğimiz gibi manevi tarafımızın da beslendiği saatlerdir…

Öğleden sonra saat 16:56’de Ay’ın Pluto ile 120 derecelik açısının altında; güçlü hisler ve derin duygular yaşanır. Hırs, öfke, nefret duyguları devrede olur..

Hisler yakıp, yıkan dönüştüren cinsten güçlü duygulardır.

Geceye doğru saat 21:56’da Ay’ın Chiron ile kuracağı 60 derecelik açının etkisi ile yaranılan duygular tedavi olup, yaralar sarılmaya başlanır..

****

Özgür irade mi ?” yazımıza devam ediyoruz…..

Mucizeler ve Özgür İrade


Tanrı’nın mucizeleri gerçekleştirmesinin, doğa yasaları çerçevesinde kuantum belirsizliklerinin belirlemesi ile mümkün olduğunu savunarak sadece bir olasılığın gerçekleşme ihtimalinin olduğunu işaret etmek gerekiyor.

Bir şeyin mümkün olması, onun mutlaka oluşacağı anlamına gelmez.

Bilimsel yaklaşım tarihinin sürecinde, gerçekleşmiş mucizeleri ve kimi kişisel deneyimleri ne ispat edebilir, ne de inkâr edebiliriz.

Hem bir bilim insanı hem de modern bir insan için en tutarlı yaklaşım, mucizelerin nasıl oluştuğu konusuna (oluşup oluşmadığına değil) agnostik yani bilinemezci kalması, olmadığını iddia etmemeye çalışmasıdır.


Tanrı’nın mucizeleri nasıl gerçekleştirmiş olduğuna dair bilimsel bir bilgiye sahip olmadığımız gibi, Tanrı’nın doğa yasalarını ihlal etmeyeceğine dair Spinozacı rasyonel bir ön kabulü de temellendiremeyiz.

Tanrı doğa yasalarını ihlal etmez” şeklindeki Spinozacı ön kabul ile mucizeleri inkâr iki tane kibri içinde taşır.

Bu kibirlerden birincisi Tanrı katındaki tüm yasaları bildiğimize dair teolojik bir kibirdir, ikincisi ise doğa yasaları ile ‘kendi içinde evrene’ dair her türlü bilgiye sahip olduğumuzu iddia eden bilimsel bir kibirdir ki, bu ikincisi özellikle 19. yüzyılın yaygın bir hastalığıdır.

Her şeyden önce, Tanrı katındaki yasaların bizim fizik biliminde gördüğümüz doğa yasalarıyla özdeş olduklarını savunmak büyük saflık olur.

Evrenbilimin derin yasaları arasında bilmediğimiz ve kullanamadığımız kim bilir ne çok yasa var.

Tanrısal yasaların fizik yasalarından daha geniş yasalar olduğunu kabul edersek, Tanrı’nın bir eliyle koyduğu yasaları diğer eliyle bozduğuna dair mucizelere getirilen itiraz geçersiz olur.

Mucizeleri de kuantum düzeyde ani bir sıçrama olarak tanımlamak mümkündür.

Mucize ile özgür irade çelişmez. Mucize daha ziyade Külli irade’nin, kendi kontrol sistemi içinde Cüzi İrade ile birlikte oluşturduğu bir sıçramadır ve tabii ki tam olarak nerede başlayıp nerede bittiği hakkında bir sınır koyabilmek de mümkün değildir.


Kaynak: Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf-Doç. Dr. Haluk Berkmen


Devamı 27 Kasım’dan itibaren DOLUNAY yazılarından sonra….



Sağlıkla