Bugün 5 AĞUSTOS 2015 Çarşamba günü  Ay Koç burcundayken güne başladık ve bu enerji ile devam ediyoruz.
Ay Koç burcundayken heyecanlı, neşeli ve yeni bir enerji ile başlangıç yapmış oluruz. Saf ve çocuksu bir enerji ile sonunu düşünmeden hareket ederiz.
Cesur, atılgan, girişken oluruz. Cesur ve sonunu düşünmeden hareket edilen enerjiler nedeni ile kısa sürede pişmanlıklar yaşayabileceğimiz sonuçlar yaşayabiliriz. Kazalara neden olabiliriz. Hevesimiz çabuk geçtiğinden sıkıntı duyabilriz.
Bu nedenle Ay Koç burcunda iken biraz, yavaşlamaya ve etralıca düşünmeye çalışmak yerinde bir davranış olur.
Baş ağrınız artabilir. Migren atağı görülebilir veya baş bölgenizden kaza geçirme riski de vardır. 
Dikkat ediniz…
GÜNÜN ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ:
Güne başlar başlamaz saat 00:46 itibari ile  Venüs ile Jüpiter'in uyumlu açıları altında “İlişkiler”  ile “Hak hukuk konuları” arasında olumlu enerjiler oluşur.. Bu nedenle “insan hakları” adına olumlu sonuçların çıkacağı bir süreç olabilir. Uzlaşma için değerlendirilebilecek bir açıdır…
Aşırı bir iyimserlik söz konusu olduğundan dikkatli olmakta fayda vardır. Tutulamayacak sözlerin de verilebileceği bir zaman dilimi olduğundan kendimizi frenlemeliyiz…
Bu açı ayrıca parasal yatırımlar için de değerlendirilebilir. Gelecek ile ilgili yatırım yapılan projelerin muhtemelen bereketli olacağını söyleyebilirim. Ancak Venüs 11 Eylül’e kadar retro olduğundan asıl yatırımlarınızı  Eylül’ün  ilk haftasından sonra yapmanız  yerinde bir davranış olacaktır..
Retroda ise geçmişten gelen bir işi, düzenlemek, veya geçmiş bir borcu ödemek veya tahsil etmek için uygun bir zaman olduğunu söyleyebilirim.
Satürn artık direk hareketine başlayacak  saat 08:52 itibari ile..  Ancak hız kazanması için yine muhtemelen bir 10-15 gün zamana ihtiyaç olacaktır.
Son 3 yılın hayatımızın derslerini aldığımız alanda ki; konular bir daha karşımıza çıkmayacak üzere, tecrübeli bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Dolayısı ile son üç yılın konuları  Ağustos’un son haftasından itibaren artık yeni bir yön  ile devam ettiğimiz süreç başlamış olacak…
Akşam üzeri; aktif olacak olan saat 18:08 itibari ile  Venüs Satürn kare açısı altında;
ilişkilerde soğukluklar yaşanır. İkili ilişkiler; bu açı göklerdeyken ciddi bir testten geçer ve sadece bu testi geçebilen ilişkiler kalıcı olur…
Ayrıca finansal sorunlara da işaret ediyor gökyüzü; dolayısı ile borç vermemek yada almamak gereklidir. 
Para ile ilgili sorunların kalıcı olma tehlikesi vardır. 
Gereksiz sorumluluklar, karamsarlık ve işlerin yük haline geldiği düşünülebilir. 
Güne başlar başlamaz; günün ilk saatinde 00:50’de  AyPluto kare açısı ile bir kışkırtılma ve şiddete meyil vardır. Derin hisler ve duygular söz konusu olduğundan; açı çekilebilecek bir açıdır.
Geçmişe ait işler de dahil olmak üzere Pluto; köklü değişimleri sembolize eder. 
Evle ilgili kalıcı ufak tefek değişiklikler uygulamak da bu enerjinin, olumlu yönde kullanımı olabilir. 
Öğle saatlerinde saat 12:21 itibari ile  Ay’ın Uranüs ile kavuşumu gerçekleşiyor.  
Ani beklenmedik şok yaratan hatırlamalarla geçmişe ait bazı problerim çözüm bulabileceği fırsatlar olabilir. Üst oktavdan bilgilerin alınır.
Sıra dışı ve orijinal bireysel davranışlar gözlemleyebilir veya bizzat yapabiliriz.
Akşam üzeri saat 22:25’de  Ay’ın Merkür ile üçgen açısı altında  “duygu ile zihnin” iyi çalıştığı bir süreç başlar.. Zekanın genel olarak keskinleştiği bir zamandır. 
Ezber için kullanılabilen veya konsantrasyon gerektiren işler için değerlendirebilirsiniz.
Organizasyon ve iletişimle birlikte hafıza gerektiren işlerde faydalı bir açıdır. 
FABRİKA AYARLARIMIZA dönmek üzere kendimizi bir gözden geçireceğimiz; son 3 gündür okuduğumuz Şems’in kurallarından son 10’lukdayız.
Şems’in bu son 10 kuralından sonra; neyi ne kadar yapabildiğimizi bir düşünmekte fayda olacaktır.
Tekamül yolumuzda, “insan” olabilmek, hoşgörü ve sevginin yolundan geçtiğini unutmamalıyız. 
30. kural : Hakiki sufi öyle biridir ki başkaları tarafından kınansa, ayıplansa, dedikodusu yapılsa, hatta iftiraya uğrasa bile, o ağzını açıp da kimse hakkında tek kelime kötü laf etmez.
Sufi kusur görmez kusur örter.
31. kural : Hakk’a yakınlaşabilmek için kadife gibi bir kalbe sahip olmalı. Her insan şu veya bu şekilde yumuşamayı öğrenir. Kimi bir kaza geçirir, kimi ölümcül bir hastalık, kimi ayrılık acısı çeker, kimi maddi kayıp… Hepimiz kalpteki katılıkları çözmeye fırsat veren badireler atlatırız. Ama kimimiz bunda ki hikmeti anlar ve yumuşar; kimimiz ise ,ne yazık ki daha da sertleşerek çıkar.
32. kural : Aranızda ki perdeleri tek tek kaldır ki Allah’a saf bir aşkla bağlanabilesin. Kuralların olsun ama kurallarını başkalarını dışlamak yahut yargılamak için kullanma. Bilhassa putlardan uzak dur, dost. Ve sakın kendi doğrularını putlaştırma. İnancın büyük olsun ama inancınla büyüklük taslama !
33. kural : Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.
34. kural : Hakk’a teslimiyet ne zayıflık ne edilgenlik demektir. Tam tersine, böylesi bir teslimiyet son derece güçlü olmayı gerektirir. Teslim olan insan çalkantılı ve girdaplı sularda debelenmeyi bırakır; emin bir beldede yaşar.
3. kural : Şu hayatta ancak tezatlarla ilerleyebiliriz. Mümin içindeki münkirle tanışmalı, Allah’a inanmayan kişi ise içinde ki inananla. İnsan-ı kamil mertebesine varana kadar gıdım gıdım ilerler kişi. Ve ancak tezatları kucaklayabildiği ölçüde olgunlaşır.
36. kural :  Hileden,desiseden endişe etme. Eğer birileri sana tuzak kuruyor, sana zarar vermek istiyorsa, Allah da onlara tuzak kuruyordur. Çukur kazanlar o çukura kendileri düşer. Bu sistem karşılıklar esasına göre işler. Ne bir katre hayır karşılıksız kalır, ne bir katre şer. O’nun bilgisi dışında yaprak bile kıpırdamaz. Sen sadece buna inan !
37. kural :Allah kılı kırk yaracak titizlikle çalışan bir saat ustasıdır. O kadar dakiktir ki sayesinde her şey tam zamanında olur. Ne bir saniye erken, ne bir saniye geç. Her insan için bir aşık olma zamanı vardır; bir de ölmek zamanı.
38. kural : Yaşadığım hayatı değiştirmeye, kendimi dönüştürmeye hazır mıyım ? Diye sormak için hiçbir zaman geç değil. Kaç yaşında olursak olalım, başımızdan ne geçmiş olursa olsun, tamamen yenilenmek mümkün.
Tek bir gün bile öncekinin tıpatıp tekrarıysa,yazık !
Her an her nefeste yenilenmeli. Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli.
39. kural : Noktalar sürekli değişse de bütün aynıdır. Bu dünyadan giden her hırsız için bir hırsız daha doğar. Ölen her dürüst insanın yerini bir dürüst insan alır. Hem bütün hiçbir zaman bozulmaz. Her şey yerli yerinde kalır, merkezinde… Hem de bir günden bir güne hiçbir şey aynı olmaz.
Ölen her sufi için bir sufi daha doğar.
40. kural : Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır. Acaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım, yoksa dünyevi, semavi ya da cismani diye sorma!Ayrımlar ayrımları doğurur. Aşk’ın hiçbir sıfat ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.
Başlı başına bir dünyadır aşk. Ya tam ortasındasındır, merkezinde ya da dışındasındır, hasretinde..
Sağlıkla