2 AĞUSTOS 2015 PAZAR Kova burcunda hareket ediyor.
Hemen gecenin ilk saatlerinde Ay boşluğa düşüyor saat 01:03 itibari ile  Ay Balık burcuna geçiyor… Saat 01:37 gibi Balık burcuna geçecek çok fazla boşlukta kalma süreci yaratmadan kısa süre içinde AAy Balık burcuna geçiyor.
Ay Balık burcunda bizi, şefkat, merhamet, yardımlaşma duygumuz tetiklenir ve çevremize yardım etmek isteriz. Manevi alandan besleniriz. 
İlahi alandan sevgi enerjisinin aktif olduğu bir süreç olduğundan ayrıca bir sonlanma süreci olduğundan, tüm olayları kişilerin kendi içinde çözümleyeceğini. Tüm olumsuzların enerjilerin çözülüp, evren  tarafından emileceği ve tekrar 2,5 gün sonra Koç enerjisi ile, “yeni bir başlangıç” yapmak üzere, “Balık” enerjisi ile tolere edilip ortamın yumuşayacağı anlaşılır..
Zihnimiz karışabilir, olaylar muğlak gelebilir, böyle bir süreçtir Ay’ın Balık burcundan geçeceği bu 2,5 günlük süreç.
Akşam üzeri oluşacak olan Önemli Gezeegen hareketlerinden biri  İletişim gezegenimiz  Merkür ile (saat:17:50)  ani gelişen marjinal olayların gezegeni Uranüs ile üçgen uyumlu açıda. Olacak.
Bu da bir şekilde ani bir uzlaşma diliyle uzlaşma zemini oluşabileceğini gösteriyor.
Fakat her ne olacaksa beklenmedik ve ilginç bir şekilde olacağı aşıkardır.
Umulmadık anda umulmadık insandan, umulmadık bir haber..
Sözlerde akıcı bir elektiriklenme de görülür. Gerilim mevcuttur. Ancak bu olumlu yönde kullanılacaktır.
Gençlerde özellikle genç erkekler arasında olumlu fakat sıra dışı bir iletişim görülebilir.
Gençlerde elektiriklenme ve gergin ortama da müsaittir.
Çocuklarınızın enerjisinin de arttığını gözlemleyebilir. Her zamankinden daha farklı davranışlar sergilediklerine de şahit olabilirsiniz..
Astrologlar için de ideal bir yeni keşif zamanıdır. Bir astrologsanız bu açı altında daha sonra derinleşmek üzere beyin fırtınası yapabilirsiniz. 
Bilginin, “üst oktvdan gelecek olduğu”  bir süreç başlıyor.
Yeni keşifler mümkündür.
Muhtemelen teknolojik keşifler olması, beklenmedik bir bilgiye ulaşılacak bir keşif olması mümkündür.
Uzaysal bilginin, dünyeviye dönüştüğü bir süreç olacaktır.
Keşifler, ani beklenmedik olup, insani algılama seviyesine inecek bilgiler olacaktır.
Ancak kaynak, üst oktavdır ,sıra dışı ve beklenmediktir…
Gece güne başlar başlamaz kurulan bu açı ile; saat 01:02  Ay ve Venüs'ün sert açıları altında bireysel ilişkilerdeki tolerans azalır.
Kadınlarla ilgili bir ilişki sorunu yaşanabilir.
Öğleden sonra saat 16:27 itibari ile  Ay’ın Neptün ile kavuşması sonucu somut olanın soyuta dönüşüm zamanı olacağından, ilham açısıdır. Sanatçılar bu açıyı yaratıcıklarında kullanabilir..
Harika eserler yaratılabilecek bir süreçtir, değerlendirin..
Akşam üzeri ise saat 23:39 itibari ile Ay Altmışlık Pluto açısı, güçlü duygular, derin sezgiler dönemi olduğundan, bu enerjiyi yaratıcılık ile açığa çıkarmanız yerinde olabilir. Aksi takdirde şiddete meyil vardır bu açıda..
5 Gezegen birden retro durumda.
URANÜS RETROSU:hareketine geçmek üzere durağan ve problemler yaratıyor.  Retro süreci 27 TEMMUZ- 27 ARALIK
Her türlü gariplikler ve tuhaf olaylar yaşanabilir.. mantık dışı, anormallikler ve muhtemelen “delilikler” yaşanabilir..
Hatalar yapmaya zemin açıktır.
URANÜS RETROSU geniş yazımı şu linkten okuyabilirsiniz.
http://www.oncevatan.com.tr/gunun-gokyuzu-kalitesi-makale,33598.html
*
Bunlardan başka Plüto’da  16 Nisan ayından beri zaten retroda.  26 Eylül’e kadar sürecek..
PLÜTO RETROSU ile ilgili geniş yazıyı şu linkten okuyabilirsiniz.
http://www.oncevatan.com.tr/gunun-gokyuzu-kalitesi-makale,33606.html
*
CHİRON RETROSU: 23 Haziran- 29 Kasım 
http://www.oncevatan.com.tr/gunun-gokyuzu-kalitesi-makale,33606.html
*
SATÜRN RETROSU BİTİYOR…! 4 AĞUSTOS’TAN itibaren direk hareketine dönmüş olacak… Sabah saatlerinde Satürn Akrep burcunda gerilemesini tamamlıyor ve direkt harekete dönüyor. 
Artık Sonbahar 2012 ve 2015 24 Aralık arasında yaşadıklarınız olaylarla ilgili bir sınav gelmeyecek karşınıza. Bir şekilde bu süreç içinde ve bu son retro ile yapmanız gereken düenlemeleri yapmanız gerekiyordu zaten..
****
Bugün; yine “sevgi enerjimiz” üzerien dikkat çekmek istiyorum. Hangi enerji ile titreştiğimiz çok önemli.
Evrende benzer enerjiler birbirini çeker.
ŞEMS’in sözleri ile devam edelim, AŞK ile nefes almaya…
Toplamı 40 adet olarak toplanmış bu kuralları tek, tek incelemeye başlayalım biraz..
1. kural: Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok, eğer, tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir.
2. kural: Hak yolunda ilerlemek yürek işidir,akıl işi değil. Kılavuzun daima yüreğin olsun,omzun üstünde ki kafan değil. Nefsini bilenlerden ol silenlerden değil !
3. kural: Kur’an dört seviyede okunabilir. İlk seviye zahiri manadır. Sonra ki batıni manadır. Üçüncü batıninin batınisidir. Dördüncü seviye o kadar derindir ki kelimeler kifayetsiz kalır tarif etmeye.
4. kural: Kainattatki her zerrede Allah’ın sıfatlarını bulabilirsin, çünkü O camide, mescitte, kilisede, havrada değil, her an her yerdedir. Allah’ı görüp yaşayan olmadığı gibi, onu görüp ölen de yoktur. Kim O’nu bulursa, sonsuza dek O’nda kalır.
5. kural: Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. Aman sakın kendini diye tembihler. Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği:
Bırak kendini, ko gitsin; akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!
6. kural: Şu dünyadaki çatışma, önyargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır. Sen sen ol, kelimelere fazla takılma. Aşk konusunda dil zaten hükmünü yitirir. Aşık dilsiz olur.
7. kural: Şu hayatta tek başına inzivada kalarak, sadece kendi sesinin yankısını duyarak, hakikati keşfedemezsin. Kendini ancak bir başka insanın aynasında tam olarak görebilirsin.
8. kural: Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar.  Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! istediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.
9. kural: Sabretmek, öylece durup beklemek değil, ileri görüşlü olmak demektir. Sabır nedir? Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir. Allah aşıkları sabrı gülbeşeker gibi tatlı tatlı emer, hazmeder. Ve bilirler ki, gökteki ayın hilalden dolunaya varması için zaman gerekir.
10. kural: Ne yöne gidersen git, doğu,batı,kuzey ya da güney- çıktığın her yolculuğu içine doğru bir seyahat olarak düşün! Kendi içine yolculuk eden kişi, sonunda arzı dolaşır.
Sağlıkla