GÜNÜN GÖKYÜZÜ KALİTESİ
30 TEMMUZ 2015 Perşembe günü boyunca Ay Oğlak burcunda ilerliyor.  Ciddiyet, sorumluluklar elimizi taşın altına koyma zamanındayız bugün..
Akşam üzeri saat 21:51 itibari ile Ay boşluğa düşüyor. Yani astrolojik olan bu terime göre Ay Kova burcuna geçene kadar açısız kalıyor.. Böyle dönemlere Ay’ın  kontrolsüz olduğu dönemler deriz. Olayların gidişatlarının belli olmadığı saatlerdir. Dolayısı ile hiçbir şeye müdahele edemeyiz. 
Bu nedenle bu saatlerde herhangi yeni bir iş başlatmamak önemlidir.
Boşluk öncesi zamanda başlatılmış işler akışına bırakılarak izlenmelidir.. Yani evreninin enerjisi ile senkronize olmak önemlidir..
Sabah saatlerinde 08:50 itibari ile  Ay  Uranüs karesiyle  ani beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Ani şok etkisi yaşanan olaylar gelebilir gündeme…
Eğer uykudaysanız o saatlerde gördüğünüz rüyanın mesaj taşıma özelliği vardır…
Bu açı sizin “özgür” kalma isteğinizi tetikleyebilir. Birde tek başınıza kalmak isteyebilirsiniz..
Ani hava değişikliği olup, havada ki elektirik akımının da yükselebileceğini düşünüebilirsiniz buradan…
Yine sabah oluşan diğer bir açıya göre; saat 09:41’de  Ay Altmışlık Chiron açısı ile duygusal yaralarınızın tedavi olduğu bir süreç olarak görebilirsiniz Duygusal açıdan ise hassas olduğumuz bir dönemdir. 
Öğle saatlerinde ise saat 14:24 itibari ile Ay Karşıt Mars açısı ile agresif olur düşünmeden bazı  hareketlere girişebilirsiniz dolayısı ile sonradan pişman da olabilirsiniz. Bu açının etkisiyle    riskli hareketler de yapabileceğinizden trafikteyseniz eğer kazalara neden olabilirsiniz. Bu nedenle sakin kalmakta fayda var. Kazalara kavgalara meyil veren bir açıdır..Bu açı ameliyatlar için uygun değildir.
Akşam üzeri saat 21:49 itibari ile  Ay Altmışlık Satürn açısı ile kısıtlanma, engellenme ciddiyet, kalıcılık , zorlanma mevcut olur. Bu açının olumlu yönde kullanışı; konsantre olabileceğinizden öğrenme açısı olarak kullanabilirsiniz… Hafızanızda kalıcı olarak yer edecektir öğrendikleriniz..
Aile ile ilgili işleri organize edip, planlayabilirsiniz bu açının etkisiyle..
Bugün uzunca bir süredir problemler yaratan Satürn’ün Akrep burcunda ki retro bitip düz hareketine başlamak üzere durağanlaşmaya başlayacağı gündür . Ve 4 Ağustos’tan sonra bir daha 29-30 yıl bu konular önünüze gelmeyecektir. Zaten eğer yaşınız müsait ise bugünlerde yaşadıklarınız, 29 yıl önce yaşadıklarınızla benzer konular olmuştur…
SATÜRN RETROSU DURAĞANLAŞTI:
Saat 08:52 itibari ile Satürn durağa giriyor.
Nihayet uzun bir süredir bizi oldukça zorlayan SATÜRN’ÜN RETRO transiti bitmek üzere SATÜRN durağanlaşıyor…
SATÜRN 3 Ağustos’tan sonra düz olarak hareketine başlamış olacak…
DOLUNAY 31 TEMMUZ
Yarın 31 TEMMUZ saat  13:42 ‘de  AY Kova burcundayken bir  DOLUNAY oluşacak.
Dolunaylar’da Yeniay’da hi hikayenin neticesinin alındığı  ve olayların açığa çıktığı, gökyüzünün olayların üzerine Dolunay ışığının projektö eder.
Gizli olanlar Dolunay’dan itibaren takip eden 10 gün içinde  açığa çıkar. Bir çok belirsizlik netleşir. Anlalaşılmayan gizli olan bir çok konu aydınlanır…
Bu Dolunay Kova Aslan aksında olduğu gibi aynı anda 3 ve 9 hattında olduğundan; iletişim , yakın ve uzaklardan haberleşme,  medya/ yayın ve basın aracılığı ile haberleşme, akademik/ ruhani veya yabancı yelerden haberleşme…
Bu Dolunay’ın başlığa gösterdikleri oluyor…
31 TEMMUZ günü saat 13:42 ‘de  AY Kova burcunda 07drc 55” (MS:Merkür)  DOLUNAY oluşuyor  3 evde….
GÜNEŞ 7 drc 55” Aslan’da  (MS: Merkür) 9.evde…
TEMMUZ ayının ikinci Dolunayı olması nedeniyle; özellikle gökyüzü dikkatimizi bir şeye çekmeye çalıştığını düşünüyorum. 
İlk Dolunay 2 Temmuz’da yaşamıştık.
-ASC 7 drc 54” Akrep (MS:Venüs). ASC Lordu MARS 24drc 27” Yengeç  (MS: Venüs) 9.evde.
-1. evde SATÜRN 28 drc 17”Akrep (MS: Satürn) Rx. JÜPİTER 27 drc 38” Aslan (MS:Mars) ile kare açıda 10.ev ve MARS 24drc 27” Yengeç  (MS: Venüs) 9.evde 120 derecelik açı ile.
SATÜRN “MİRZAM” Sabit yıldızı ile kavuşumda…
BU DOLUNAY’DA Kİ SABİT YILDIZLAR:
 Mirzam: 7drc 12 Yengeç’te bulunur:
büyük köpek takımyıldızında bulunur bu sebeple eskiler yıldızın karakteri için jüpiter ve mars atfedilmiştir.
anons eden haber veren anlamındadır gökyüzünün en parlak yıldızı siriustan hemen önce yükselir..bu yıldızın etkisi altındaki kişinin bir mesaj taşıdığı ve söylemek istediği şeyler olduğu ifade edilir.kişi bunu ifade edebilmek için gruplar içine ya da sosyal alanlara girer.
Dubhe: 15 drc Aslan burcunda, sevgi dolu olmanın yanında güç te kazandırıyor..
Regulus: 29˚ Aslan 54΄ boylamında, Leo (Aslan) Takımyıldızı’nda, +1,35 kadirde, Mars - Jüpiter doğasındadır. Astrolojik olarak, öç almadan başarılı olmayı anlatır. Kuzeyin nöbetçisi olarak bilinir. Kraliyet Yıldızı olmasının dışında, gökyüzündeki yüce yıldızlardan biridir. Bu yıldız etkisindeki kişi elde ettiği gücü, özellikle daha önce ona engel olmuş kişiler üzerinde kullanmamalıdır. İntikam, düşmanlık, öç almak baştan çıkarıcı gelse de kişinin başarısı için bunlardan uzaklaşması gerekmektedir. Kişiye askeri başarı, güç ve cesaret de verebilir. 
31 TEMMUZ DOLUNAY’IN DEŞİFRESİ:
(-31 TEMMUZ günü saat 13:42 ‘de  AY Kova burcunda 07drc 55” (MS:Merkür)  DOLUNAY oluşuyor  3 evde…)
Kova burcunda bir Dolunay;
Bütünün hayrına “kolektif çalışmayı anlatan”  bireysel, özgür, sıra dışı , asi, devrimci, marjinal, fark yaratan, orijinal, yeni,  3. Evde gerçekleşmesiyle de “üst oktavdan mesaj” içeren bir DOLUNAY olduğunu gözüyoruz.
İletişim, haber, düşünceler, fikir, zihin, ticaret ve eğitim hayatımız, milli ve güvenlik konularıyla ilgili, “anlaşmalar ve sözleşmelerin”  açığa çıkacağı, özellikle “medya” üzerinden iletişim kurulan bir DOLUNAY….
*
(-GÜNEŞ 7 drc 55” Aslan’da  (MS: Merkür) 9.evde…
TEMMUZ ayının ikinci Dolunayı olması nedeniyle; özellikle gökyüzü dikkatimizi bir şeye çekmeye çalıştığını düşünüyorum. )
Bir taraftan; yabancı  veya yurt dışından;  kendinden emin, lider, organizasyon becerisi olan, bir Kral / Ruhani liderin; kısaca “Otorite”nin ( Güneş/Aslan 9.ev ile); diğer taraftan “Asker/polis veya güvenlik görevlisi, belki uluslar arası bir “güvenlik” üzerine bir siyasetçi/ belki yabancı bir “savuma bakanının” (Mars/ Yengeç 9.ev) bu Dolunay’da “uzaktan kumanda” diyebileceğimiz; medya üzerinden (3-9 aksında) “deklarasyonlar olarak açığa çıkan olaylat” diyebileceğimiz bir DOLUNAY…
“Uzaklardan haberleşme” olarak ta alınabilir bu durum…
*
(-ASC 7 drc 54” Akrep (MS:Venüs). ASC Lordu MARS 24drc 27” Yengeç  (MS: Venüs) 9.evde.)
Bu DOLUNAY’ın imajı:  “ASC Akrep” ile (MS:Venüs);  
İçerik olarak “İlişkiler ve diplomasi” derinlemesine fakat gizemli bir yapısı olan 
Bir Dolunay olup,  “yabancı bir Otorite veya bir Lider” veya “ yurt dışında olan bir otorite”   ile  “kültür/ gelenek/ milliyetçilik, korunma ve güvenliğinin” konu edildiği; değiştirip dönüştürülen “ilişkiler ve diplomasi” nin açığa çıkışı…
Yalnız bu DOLUNAY’da  “imajdan” hariç olarak;  bir de bu 1. evde konumunu alan ; “ciddi, katı kurallı”, “karmanın  ve zamanın” lordu  “öğretmen” olan gezegen Satürn ile; 
(-1. evde SATÜRN 28 drc 17”Akrep (MS: Satürn) Rx. JÜPİTER 27 drc 38” Aslan (MS:Mars) ile kare açıda 10.ev ve MARS 24drc 27” Yengeç  (MS: Venüs) 9.evde 120 derecelik açı ile. SATÜRN bir de “MİRZAM” Sabit yıldızı ile kavuşumda…) gökyüzünden dikte edilen,  “geçmişte bunu yanlış yapmıştın, bu sefer bunu düzelt” diye  “zamanın geriye sarılma süreci” var. 
Gökyüzünde tam 5 tane gezegen ( Satürn, Venüs, Uranüs, Plüto ve Chiron) hepsi  retro durumda.. 
Bu DOLUNAY’da gerçekten, “zamanın başa alınıp, senaryonun yeniden yaşanma” süreci olarak duruyor karşımızda…
Özellikle Venüs “ilişkiler ve diplomasiyi” temsil ediyor.
Ve Venüs retro olmadan önce 1 derece Başak’ta duran REGULUS sabit yıldızı ile 12 gün boyunca kavuşum yaptı…
Bu enerjiyi üzerinde toplamış olarak retro  olan bu “İlişkiler ve diplomasi”  gezegeni Venüs “11 Eylül’e” kadar bir fırsat sunuyor olacak. 
Regulus sabit yıldızı; ün, itibar, şans verir. Ancak koşulu vardır.  
Kraliyet yıldızı, Regulus’un bu sınavını, verememek, “alaşağı edilmek, itibar kaybetmek ve şansızlıktır”.
“Kin, nefret, öfke duygunu besleme..!” ve  “Öç alma..!” diyor gökyüzü…
Bu dört  tane olan Kraliyet yıldızından biri olan; “Regulus sabit yıldızının” sınavıdır.. 
Ancak  bu DOLUNAY’ın;  “cebimde öğretiler”, ile SATÜRN’ün, “insan” olarak verilmesi  zor olan “kin, nefret ve öç alma duygusundan” vazgeçebilme sınavını, verebilmekle sınanacağımız, karşımızda  gökyüzünün   “bu sana verdiğim son fırsat” diyen bir mesajı var…
Özellikle; Satürn “Mirzam sabit yıldızı” ile kavuşumda; yani (Mirzam haber veren anons eden) bize anons ediyor, haber veriyor anlam itibari ile. 
“Bu son fırsattır..!.”  
Hatalardan dönüp, alınan dersler neticesinde; “ciddi, kalıcı, sorumluluk alan” , (Akrep’te oluşu nedeniyle) bırakılması gereken “huy ve davranışların da”  farkına vararak hareket etmemiz gereken bir sınav… 
Dolunay’ın mesajı gayet net açık. 
Beş gezegen birden retro; “ zamanı geriye aldım” diyor.
Bu Dolunay’da imaj olarak kendini gösteren; sert, katı öğretmen “zamanın lordu  Satürn”  bu Dolunay’da görünür durumdadır..
DOLUNAYlarda hep AY ve GÜNEŞ karşıtlığından söz ederken; bu Dolunay’da imaj olarak rol alan bir de SATÜRN (zamanın lordu), diğer retro olan tüm gezegenlerle örneğin VENÜS (ilişkiler ve diplomasi)  ile “yeniden” denilen; “son bir fırsat” olarak önümüze sürülen  açığa çıkacak olaylar olarak duruyor. 
Bu Dolunay’da “elini taşın altına koyan” sorumluluk alan, “katı , sert, öğretmen SATÜRN”;  “önemli bir kimlik olarak görev alıp”, bir taraftan uzak yerde olan “ruhani”  ancak içten  “sert, agresif, sabırsız, heyecanlı ve kavgacı” olan lider ile çatışma içinde (kare açı) olurken; diğer taraftan;  “güvenlik savaşçıları” ile (Mars/Yengeç) muhtemlen askerler/ yabancı askeri kadro ile; ( belki NATO) aralarında uyumlu bir ilişkinin (üçgen açı) kurulduğunu gösteriyor…
Ancak “güvenlik” konusunda; “korkuların hortlaması” olarak ta; “bir uyarısı” var gökyüzünün…
Önümüzde ki iki hafta yaklaşık bu konular yaşanacak.
Yarın; Türkiye  bu Dolunay’ı hangi alanda yaşayacak? 
Sağlıkla
https://www.facebook.com/groups/AstrologOzlemCetinkayaYILMAZ
Astrolog:Özlem Çetinkaya YILMAZ