Bugün 29 TEMMUZ 2015 Çarşamba günü boyunca Ay Oğlak burcunda ilerliyor. İlişkilerde soğukluk ve ciddiyetin hakim olduğu bir gündeyiz.
Venüs’ün retrosu ile iyice bozulan ilişkiler ve diplomasimiz, Ay’în Oğlak’ta olan seyri ile ciddiyet kazanıyor ve kalıcılık getiriyor..
Elimizi taşın altına koyup sorumluluk alma günündeyiz….
Öğle saatlerinde, Uranüs (13:37) retro harekete başlıyor (Tam An).
Uranüs temsil ettiği konularda ani, sıra dışı, tuhaf olaylarda, orijinal olaylarda, keşiflerde, devrimlerde, özgürlük taleplerimizde sorunlar ve gecikmeler olarak 27 Aralık’a sürecek olan bu retroda kendini gösterecektir.
Bu süreci olumlu yönde değerlendirmek için, daha önceden ele alamadığınız her türlü tuhaf ve can sıkıcı bir konuyu bu dönemde elinize alabilirsiniz…
Akşamüzeri ise saat 17:24 Güneş Paralel Merkür açısı ile sözleriniz, fikirlerinizle dikkatleri çeker ve ün sağlayabilirsiniz. Etkili iletişim ve bilinçli sözleriniz ile popülasyon sağlayabilirsiniz..
Gece yarısı saat 02:28 itibari ile Ay T-Kare Ay Düğümleri açısı ile; Ay'ın düğümleri karelemesi; değişmesi gereken konulara dikkat çeker ve ne düzelmesi gerekiyorsa orada sorun çıkar.
Öğle saatlerinde 13:49 itibari ile, Ay Altmışlık Neptün açısı ile sınırlar kalktığından hayal gücümüzün de sınırları olmaz ve harika bir yaratıcılık dönemi ile ilham saatimizdir.
Somut olan olayları soyuta çevirebileceğimiz sanat açısıdır.
Ayrıca manevi tarafınızın da ağır basacağı bir gün olarak ta değerlendirebilirsiniz. İster ibadet olarak, ister başkalarına yardım ve fedakarlık olarak değerlendirmek sizi manevi yönünüzü besleyeyeceğinden buna göre de değerlendirebilirsiniz..
Akşam saat 19:39 itibari ile  Ay Paralel Satürn açısı ile, kolay konsantre olabilirsiniz. Anılar ve geçmiş ile bağınız bu devrede güçlü olarak kendini gösterir içgüsüsel olarak bilinç altından geçmiş ile ilgili konular hatırlanır. Nostaljik çalışmalar içinde uygun bir zaman dilimidir.
Akşamüzeri saat 21:23 itibari ile kavuşan  Ay ile Pluto. Derin duygular güçlü hislerin ve sezgilerinizin devrede olduğu bir dönemdir. Duygularınız değişim gösterecek, dönüşecek kadar güçlü olduğundan bu enerjiyi yaratıcı işlerde değerlendirmeniz daha güzel bir kullanım olabilir.
Aksi şekilde şiddete de meyil gösteren bir açıdır. Duygusal olarak hırpalanacağımız saatler olmasına izin vermemek adına bu saatleri yaratıcılık ile geçirmenizi tavsiye edebilirim..
***
Bugünlerde gökyüzünde tam beş gezegen retro hareket halindeler. Dünkü yazımda uzun uzun Uranüs retrosu hakkında yazmıştım. Geçen haftada birkaç kere Venüs retrosu üzerine değindim..
Dün Uranüs’ün geçen hafta da Venüs’ün retro oluşuyla birlikte şuan tam 5 gezegen retro durumda geçmiş oluyorlar…
Bunlar:
-VENÜS RETRO (24 Temmuz- 11 Eylül)
-SATÜRN RETRO (16 Mart- 4 Ağustos)
-URANÜS RETRO (27 Temmuz-27 Aralık)
-PLÜTO RETRO (16 Nisan-26 Eylül)
-CHİRON RETRO (23 Haziran- 29 Kasım)
Gezegenlerin retro hareketlerinde zaman geriye sarıldığını düşünün. O gezegenler geçmişte transit ettikleri dönemleri düzeltme hareketi olarak retro olurlar. Başa sarar ve tekrar bak, tekrar dene, bu sefer düzelt mesajı vardır gökyüzünün.
Bu retroları fırsat bilip, “neyi yanlış yaptığımın?” bulunması gereken süreçtir…
Satürn Retrosu:
http://www.oncevatan.com.tr/gunun-gokyuzu-kalitesi-makale,33598.html
Venüs Retrosu:
http://www.oncevatan.com.tr/gunun-gokyuzu-kalitesi-makale,33539.html
Satürn retrosu:
Son Transit süreci : 2012 Eylül- 24 Aralık 2015 
Bu dönemde yaşadıklarınızın düzeltme süreci bu son retro dönemidir.
16 Mart’ta başlamış ve 4 Ağustos’a kadar süren süreçtir.
4 Ağustos’tan sonra bir daha bu konularla sınanmayacaksınız. Herkes bu Satürn transiti hayatlarının belli bir konusunda yaşadılar. O zamanları hatırlayarak yaşadıklarınızı hatırlayın 2012-2015 yılları arasında birde son aylarda yaşadıklarınıza bakın, düzelttiyseniz ne ala…Düzeltmediyseniz  artık yaklaşık bir 30 kusur sene bu olayla karşılaşmazsınız.
Plüto Retrosu:
Plüton’un yörüngesi diğer gezegenlere göre çok daha büyük olduğundan,  geniş bir süreci kaplayan etkileri olur. Plüto Güneş sistemimizde en dış gezegendir, dolayısı ile de yörüngesi en büyüğü olan gezegendir.
Güneş çevresinde bir tam turunu yaklaşık 284 yılda tamamlar. Dolayısı ile de bir insan ömrü tüm transitleri tecrübe edemeyeceğinden Plüto’yu hayatlarının sadece belli dönemlerinde tecrübe ederler. Ve bunlar iz bırakan cinsten olur…
Plüto bir mesela sadece bir burçta yani 2008-2024 yılları arasında Oğlak burcunda kalacak.
Güneş bir burçta , örneğin Oğlak burcunda 30 gün kalır.
Ay bir burçta ise sadece 2,5 gün de turunu tamamlar. 
Buradan “neden gezegenlerin birbirinden farklı zamanları anlatıyorların” cevabını bulabilirsiniz… 
Plüto değişim dönüşüm yeniden yapılandırmadır.  Plüto 2008 yılında Oğlak burcuna geçti ve 2024 yılına kadar Oğlak burcunda hareket edecek.
Oğlak burcu topraklar, zemin, sistem, yapılandırma, mühendislik, madenler, yer altı zenginlikleri, sınırlar, depremler, ciddiyettir.
Plüto’nun 2008-2024 yılları arasında ki bu yeniden yapılandırma süreci içinde arasıra retro olarak, geri dönüp düzeltilmesi gereken zamanlar olur. İşte retroları bu konularla ilgili fırsatlar olarak görüp, yapılmamış veya yanlış yaptıklarımızı düzeltme olarak görüp yeniden ele alırız.
16 Nisan-26 Eylül tarihlerinde retro hareketini gerçekleştiren Plüto, bir şeyleri düzeltilmesine fırsatlar sunuyor. 
Nerede hata yaptık?
Elimizi taşın altına koyup düzeltme sürecindeyiz…
Chiron Retro: 
Chiron kozmosun yaralı şifacısıdır. Kendine faydası olmayıp, kişinin bizzat kendisinin yara aldığı konularda, kendisine faydası olmayıp ta başkalarına yardım etmek, yol göstermek ve şifa olmaktır.
Retro dönemde geçmişte böyle bir şifa olayında belki yaptığımız bir hata, belki el uzatmamışlığımız yeniden karşımıza çıkar, o hareketimizi düzeltip yolumuza devam ederiz. Geçmişte bir vicdan borcu bizi hayatımız boyunca rahatsız edeceğine bu retro sürecini bir fırsat bilip,  o zaman uzatmadığımız eli, bu sefer uzatabiliriz.
23 Haziran- 29 Kasım tarihleri arasında böyle bir fırsatı var gökyüzünün.
Yarın, 31 Temmuz Dolunay’ı yazım olacak…
Sağlıkla