Gece yarısı saat 03:53  itibari ile kesinleşen Merkür Altmışlık Jüpiter ile zeka /zihinin çalışma kapasitesi bu açı ile maksimum düzeye erişir.

Bugün 4 TEMMUZ 2015 CUMARTESİ  günün  Ay Kova burcunda ilerliyor.

Ay Kova burcunda hareket ederken, daha çok duygusal yanımızı ve kontrol altında tutamadığımız “id” yani içgüdülerimiz su yüzüne çıkarak bizi özgür olma konusunda tetikler.
Ay kovada iken marjinal yanımız, orijinal ve farklı olanı yapma dürtülerimiz artar…


Gece yarısı saat 03:53  itibari ile kesinleşen Merkür Altmışlık Jüpiter ile zeka /zihinin çalışma kapasitesi bu açı ile maksimum düzeye erişir.
Bilgi ve değerlendirme süreci bu zaman diliminde koordinelidir.
İlahi olan ile zihinsel kontaklar sağlanması bakımından oldukça uygun bir zamandır.  isteyen kişi bunu ibadet olarak ta değerlendirebilir. Fakat bunu en çok zihinsel ve düşünsel olarak gerçekleştiriyorsunuz.
Bir çeşit felsefi konulara zihinsel bir meyil söz konusu olabilir.
Yabancı kültürlere ilgi merak ve bir şekilde iletişimde mümkün bu açı altında…
Yazı yazmak, araştırma yapmak, seyahat etmek, yasal işlerle ilgilenmek ve eğitim için daha iyi bir zaman düşünülemez.
Yabancı diller ve iletişim söz konusu…

***

Burada size önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan önemli gezegen hareketi olarak sayılacak MARS PLÜTO karşırlığından bahsetmek istiyorum. Tarihte bu karşıtlık gerçekleştiğinde olan olaylara bakarsak, hiç te iç açıcı olaylar yaşamadığımızı görürüz.
Ancak çok önemli bir olay var, önümüzde ki hafta gerçekleşecek olan.
İnsanlık için dev bir adım.
Önümüzde yepyeni bir ufuk açılıyor.
Ancak kafamı kurcalayan bir konu daha var. Neden böylesine önemli olan bu olay, gerçekten ürkmemizi gerektiren bu MARS- PLÜTO karşıtlığında gerçekleşiyor?
İşte asıl aramamız gereken sorunun cevabı bu…

“NEW HORİZONS”
İLK PLÜTO TEMASI


Ay Kova’da daha çok keşifler konusunda, iki gündür söz ederken, önümüzde ki günlerde önemli bir keşife şahit olacağız.

15 Temmuz’da olması planlanan  (14 Temmuz’da olabilir)   “New Horizons” adlı uzay aracı ile,  ilk Plüton temasından söz etmek istiyorum.

Uzay bilim adamları ;yaklaşık 5 milyar kilometre uzaklıkta, piyano büyüklüğünde bir uzay aracını güneş sisteminin dışında bulunan Plüton ile ilk teması sağlamak için dakikada 1.600 km hız ile hareket eden bir cihaz gönderdiler.
 Uzayda geçirdiği yaklaşık 10 yılın ardından, “New Horizons” isimli bu uzay aracının temel görevi olan Plüton’u keşfetmek ve bunun için sadece 86 saniyesi olacak.

New Horizons uzay aracı fırlatılışından yaklaşık 10 yıl sonra Plüton ile ilk kez karşı karşıya geliyor. Görev başarılı olursa, bilim insanları güneş sisteminin uzak köşelerini ilk kez bu kadar yakından görüyor olacak.

Tamam buraya kadar çok ta sıradan olmasa da normal bir bilimsel haber gibi duruyor.
Peki astrolojik olarak bu olay nasıl gözüküyor?

O gün gökyüzünde önemli bir Gezegen hareketi olan MARS ve PLÜTO 180 derecelik karşıt açısını oluşturuyor. Aslında oluşuyor ve bu da pek pozitif bakabileceğimiz bir karşıt açı değil.
MARS gezegen olarak; hırs, öfke, kıskançlık, kavga ve savaş gezegeni olup bu tip negatif algılayabileceğimiz olayların temsilcisi iken; Plüto ise Mars!ın üst oktavı olan bir Jenerasyon gezegenidir.
Yani Mars’ın katmerlenmiş hali olup, kitleleri etkileyen, “Jenerasyon” olayları ile alakalıdır. Tarihe mutlaka iz düşürür…
Gezegenler gökyüzündeki seyirleri sırasında karşıt 180 derece, kavuşum 0 derece ve kare açı 90 derecelik açıları ile özelliklerine göre etki gösterirler. Ve bu etkiler özellikle temsil ettikleri konular itibari ile böyle sert etkiler yaratan gezegenler olunca ekstra dikkat çekiyor.
Geçmişte bu iki gezegenin bu konuma geldiklerinde,  gerçekleştirdikleri ile anılarımızda iz bırakmış olayların olduğunu görüyoruz…
Neydi bunlar kısaca hatırlayalım.

Birkaç örnek vermek gerekirse:
15 Kasım 2003 tarihinde Şişli’deki Bet İsrail Sinagogu ile Beyoğlu 'ndaki Neve Şalom Sinagogu 'na; yapılan saldırıda Mars-Plüton kare açıda idiler.
20 Kasım tarihinde Beşiktaş 'taki HSBC Genel Müdürlüğü Mars-Plüton kare açıda idiler.
20 Kasım tarihinde  Beyoğlu'ndaki Birleşik Krallık Başkonsolosluğu'na saldırılar düzenlendiğinde Mars-Plüton kare açıda idiler.
27 Aralık 2007 tarihinde Benazir Butto’ya suikastın  Mars-Plüto karşıt açıda idiler.
27 Aralık 2007 bir bakan için TBMM’de 3 ayrı milletvekilinden usulsuzluk ile ilgili Tutanak tutulduğunda Mars-Plüto karşıt açıda idiler.
27 Aralık 2008’deki Gazze saldırısı esnasında bu ikisi Mars-Plüto kavuşumda idiler.
27 Aralık 2008 İki Basamaklı Sayılarda Kare Bulma/ TÜBİTAK Mars-Plüto kavuşumda idiler.

Kaynak:
http://onerdoser.com/HD463_29-haziran-haftasi.html ( Bu tarihler Hocam Öner Döşer’in sayfasından alındı)..
https://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/TBMM/d23/c011/b043/tbmm230110430121.pdf (netten)
https://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/TBMM/d23/c011/b043/tbmm230110430108.pdf (netten)
https://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/TBMM/d23/c011/b043/tbmm230110430115.pdf (netten)
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bulusumvar/bulusum_var.php?proje_id=571 (netten)

Bu örnekleri çoğlatabiliriz.. Ancak fikir vermesi açısından bu kadar yeterli sanırım.
Dolayısı ile, geçmişte ki oluşan bu açılarda;  kavuşum, kare ve karşıt açıları ile kurmuş oldukları kontaklarda Mars ve Plüto’nun etkilerini kısaca hatırladıktan sonra, önümüzde ki Mars ve Plüto’nun karşıtlığında benzer bir olay bekleyebiliriz.

“Astroloji” çünkü; bu tip istatistiksel veriler üzerine çalışan bir disiplindir…

MARS PLÜTO KARŞITLIĞI- DÜNYA MERKEZLİ BAKIŞ


ASC yöneticisi Jüpiter Venüs ile kavuşumda Aslan burcunda ve 9. Evde.
ASC Merkür/Yengeç ile 8. Evde “Altın Oran” açısı ile bağlantıda. 12.ev ile 5.evi yönetiyorlar.
Satürn asc ile kavuşumda ve 12.evde Ayrıca 2 ve 3. evleri  yönetiyor.
MARS- PLÜTO karşıtlığı 2-8 aksında. (Yengeç-Oğlak aksında.)
Plüto ile Jüpiter arasında “altın Oran” açısı mevcut…
Mars ise Yengeç’te kendisine eşlik eden Güneş, Ay ve Merkür stelyum eşliğinde ve Neptün 3. Evden 120 lik açı alıyor (Merkür dahil).

Tüm bunlar ne anlama geliyor?
İlahi ve felsefi alanı yöneten dünyevi Yargıç ( Jüpiter)  maddi ve manevi değerlerimiz konusunda , yakıp yıkan kökten değişim sağlayan Plüto ile “altın oran” altında kontak kuruyor.  Olağan üstü bir değer anlayışı ile huşu içinde olabiliriz.
 Karşıt durumda olan Mars  (8. evde mistik dünyaya açılan kapı)  ve kurulacak bu kontak ile “bir çeşit perdelerin kalkacağı iletişim” (Neptün 120 drc Mars+Merkür 3.ev-8 .ev bağlantısı) korkuların da tetikleneceği, korunma ve savunma duygusu içinde olacağımız bir durum yaşayabileceğimizi anlatıyor.
Muhtemelen duyacağımız sesten belki de ürkebiliriz. Fakat her ne olursa olsun, duyulan “ses” sonuçta bir titreşim. Biz de bu ses ile titreşime girebiliriz...
Bazı farkındalıklar yaşayıp, bir daha eskisi gibi olmayabiliriz.

İnsanlık adına dev bir adım olan, 10 yıldan beri yol alan NEW HORİZONS ismine layık bir şekilde önümüzde yeni ufuklar açacağa benziyor…

Ancak kafaları karıştıran konu, neden bu olay bir MARS- PLÜTO karşıtlığında  gerçekleşiyor???

MARS PLÜTO KARŞITLI- GÜNEŞ MERKEZLİ  BAKIŞ


Bu olayın Güneş sistemimiz  için ne manaya geldiğini, Güneş’ten bakarak görebiliriz ancak. Dünyevi duygulardan uzaklaşırsak, mesaj oldukça ilginç.

MARS- PLÜTO karşıtlığı, geçmişte de gördüğümüz örnekler gibi, tarihe iz bırakan olaylar gerçekleştirmiştir.
 MARS kavgalar, savaşlar , Plüto ise; güç çekişmeleri, yakıp yıkma gibi konuların temsilcisi. Oldukça güçlü iki “doğası gereği aynı karakter”  olan bu gezegenler, bu sefer karşıt konumdalr.
Hangisi üstün gelebilir bu savaşta?

 Güneş merkezli baktığımızda; PLÜTO’nun hemen yanında, DÜNYA duruyor ve “Altın Oran”  ile MERKÜR/İkizler ile açı kuruyor.
Ayrıca Haritanın tepe noktası MC ile 120 derecelik açı kuruyor.

Sonuç olarak;  PLÜTON’dan NEW HORİZONS bu iletişimi gerçekleştirecek..
 Dünya’mızdan sorunsuz  bir şekilde sadece 89 saniye de olsa, bu iletişimi kuracağımız anlaşılıyor buradan.

Haritanın yükseleni Yay; ve Asc ‘ye konuşlanmış  Karmanın Lord’u / Kozmik Öğretmenimiz SATÜRN ( Gökyüzünün yargıcı) duruyor.
 ASC Lordu ise 0 derece Başak burcunda Regulus ile kavuşumda haritanın Tepe noktasına yakın bir konumda…

Anlam olarak;  Yeryüzünün yargıcı ile gökyüzünün yargıcının aslında sert sayılabilecek bu konumlanmalarında;  
“ilahi adaletin” ancak ;  (Kraliyet sabit yıldızı olan Regulus’un  bu açılanmaya  eşlik ediyor olmasıyla) mesajı net.
Hırs ve intikamdan arınıp; “Af edebilme” erdemini gösterdiğimizde, ancak gerçekleşebileceğini anlatıyor.
Evet bir insan olarak kolay değil bu vazgeçişler veya teslimiyetler, onun için sınav zaten.
Ve ancak sınavı geçersek, (Regulus); o zaman başarı ile ödüllendirilip, “İlahi Adaletin”  ancak o zaman sağlanacağını, bu konumlanmadan okuyabiliyoruz. Koşul var.!

Ayrıca keşifleri, sıra dışı olayları ve orjinaliteyi  temsil eden URANÜS /Koç ‘ta…  
Cesurca gerçekleştirilen bu keşiflerin, marjinal bir ilk olduğu da ortada.
Ancak “sonu düşünülmeden yapılmış bir keşif olması” mesajını da içinde barındırıyor…

Üst Oktav’dan baktığımızda daha çok “manevi değerlerimiz”  ile ilgili; “kozmik  Yargıç’ın”  mesajını  alırken, oldukça keyif alacak olsak ta; bu titreşim “insanlıkta” bazı gizli kapıları  açacak olabilir. Algımız iletişimimiz değişim gösterebilir.

 
ANCAK:  Dünyevi bakacak olursak; geçmişte MARS ve PLÜTO kavuşum 0 drc, kare 90 drc ve karşıt 180 drc açılarında, yeryüzünde karşılaşılan olaylar olarak oldukça sarsıcı ve ürkütücü şekilde tarihe geçmişlerdir.

Dolayısı ile; şimdi ister istemez insan düşünüyor, tam da  MARS ve PLÜTO’nun karşıt olduğu 180 drc de “NEW HORİZONS”’un  PLÜTO’dan göndereceği bu mesajlar,  acaba ne kadar “sevindirici” olacak ? ...
Heyecan vereceği kesin…
Ya da; olayın ilk başında, adrenalini yükselten heyecanlar yaşatsa bile, acaba geri planda ne var? (tamamen Plüto’nun yöneticisi olduğu Akrep ( kuşku, şüphe dolu) bir yaklaşım ile ☺) )


Sağlıkla.