Bugün 3 TEMMUZ 2015 Cuma AY Oğlak burcunda ilerliyor. Saat  13:38 itibari ile Ay  Ay Kova burcuna geçene kadar Oğlak burcunda  boşlukta ilerleyecek.
Ay boşlukta iken yeni bir işe başlamayın. Daha önceden başlatılmış işlerinizi akışına bırakıp takip edin.
Saat 15:21 itibari ile  Ay Kova burcuna geçiyor.
Dolayısı ile 13-58 ile 15:21 saatleri arasında kendinizi geri plana çekin.
Ay Kovada iken kitlelere hitap ederiz. Dolayısı ile özellikle medya sektörüne ve reklam sektörüne  sesleniyorum. Bugün yapılan reklam, “ses getirir”. Sonuçları kitlelere ulaştıracak enerji ile desteklendiğinden, oldukça memnun edicidir. Değerlendirin bu iki günlük süreci.
Gelelim Ay Kova burcunda ki diğer hareketlerine.
Kovada bir kere “özgür” olmalıyız. Her türlü kısıtlanmaya karşı çıkarız. Hatta Kova’dayken en çok ayak bağı olan ilişkilerimizden kurtulmak isteriz.
Kova da asi oluruz. Sıradışı ve farklı olup, bu Kova günlerinde gerçekten yaptıklarımızla fark yaratırız.
Ay Kovada iken bireysel ama kolektif için hareket ederiz.
Herkesin hayrına olan konuları seçer ve tek başına sonuçlandırırız.
Gözü pek ve ne yaptığını bilir şekilde olayların üstüne gideriz.
Kova insanları da haber iletir. Ancak bu haberler ikizler gibi yüzeysel,  haberler olmaz. Bu haberler üst oktavdan alınan bilgilerdir.  
Dünya insanını aşan biraz üst oktavdan alınan insanı bir boyut daha ileri taşıyacak haberler Kova günlerinde yapılır.
Kova günlerinde kitleleri harekete geçirebiliriz.
Diğer taraftan Kovayı bir Koç gibi tek başına kahramanlık yapan biri olarak görmeyin, Koç sonunu düşünmez, Kova ise gayet net ileriyi görür. 
Yani Ay Kova’da iken her birimizin birer Kova gibi düşünüp davranacağımızı bilelim…
Ayrıca bütünün hayrı için Kova kendini bir ekibin içine , ekibin bir parçası olarak ta kolayca adapte edebilir. Yeter ki kitlelere faydası olsun.
Ekip halinde yapılan bilimsel çalışmalar tam bir Kova karakteristiğidir. Bu yüzden keşifler, buluşlar daha çok Kova günlerine rastlar.
Ay Kova, Güneş Kova veya gezegenlerin Kova geçişlerine…
( örneğin “teknolojiyi” temsil eden Uranüs’ün, “keşifleri” temsil eden Kova burcuna girdiğinde neler oldu bir hatırlayalım. 
Yani 12 Ocak 1996 ile- 4 Mart 2003 yılları arasında teknolojik olarak hangi orijinal sıra dışı daha önceden hiç olmayan keşifler yapıldı dersek; herhalde aklımıza ilk gelen şey “internet” olur…
“23 Mart 2023 ile 9 Mart 2043” yılları arasında “yakıp, yıkan kökten değiştip yeniden yapılandırmanın temsilcisi Plüto’nün, keşifleri temsil eden Kova burcuna girmesi ile; bilim dünyasında bütün bilinenlerin alt üst olacağı, bildiğimiz bütün doğruların “yeniden yapılanmak” üzere;  kökten değişim göstereceği bir süreç olacağını düşünebiliriz mesela.
 Kova çağları böyle önemli dönemlerdir. Fakat böyle uzun vadeli öngörüleri böyle günlük ay hareketlerinin içine pek eklemiyorum.  Sadece örnek olsun diye verdim…)
Gelelim Ay’ın Kova burcunda hareket edeceği; daha çok duygusal yanımızı ve kontrol altında tutamadığımız “id” yani içgüdülerimizi temsil eden AY, Kova burcunda da böyle “sıra dışı, marjinal, farklı” davranışlar sergilemize neden olacaktır…
Gece günümüz başlar başlamaz saat 01:04 itibari ile  Ay Altmışlık Chiron açısı ile duygusal bir süreç yaşarız. Ve içgüdüsel olarak dışa vurulan yaralanmışlık hissimiz tedavi  olur evren tarafından…
Öğle saatlerinde saat 13:37 Ay Altmışlık Satürn açısı ile kolay konsantre olabileceğimiz bu saatleri öğrenmek için değerlendirebilirsiniz..
Akşamüzeri ise  saat 18:06 itibari ile  Merkür Kare Chiron açısı ile Yanlış anlaşılmaların arttığı bir açı zamanıdır.. Çok masumane yapılan yorumlar bile kişisel eleştiri olarak algılanıp bu duruma saldırganlık da ekleneceğinden grup ve arkadaşlarla birarada olmak yerine, bireysel başka aktiviteler tercih edilmelidir. 
Dün bir Oğlak burcunda gerçekleşen bir DOLUNAY yaşadık buna göre burçlarınızda fakat yükselen burçlarınız daha isabetlidir, ona göre okumanızı tavsiye ederim, şu alanlarda bazı fark edişler yaşabilirsiniz…
KOÇLAR VE YÜKSELEN KOÇLAR 10
Kariyer alanınızda yaşadığınız bazı daha önceden gizli kalmış olan olayların açığa çıkması ile bir takım yüzleşmeler söz konusu olabilir. Sizden daha ciddi olmanız konusunda bir duruş sergilemeniz beklenebilir.
Bir takım sorumlulukları almanızın zamanı gelmiş olabilir.
Ailevi konular duygusal olarak sizin bazı şeyleri bastırıp geri plana ittiğiniz korkularınız, olaylar artık saklı olduğu yerden bilinç üstüne çıkıyorlar. Yüzleşmeler artık kaçınılmaz ve bunu yaşamak zorundasınız. Olgun ve ağırbaşlı tavırlarınızla dikkatleri çekebilirsiniz.
BOĞALAR  VE YÜKSELEN BOĞALAR 9
Yabancı yerler, yabancı kültürler ve akademik kariyerinizle ilgili gündeme taşınacak bazı  konular yaşayabilirsiniz. Seyahatleriniz veya bu konudaki korkularınız tetiklenebilir. Hayal dünyasından uyanıp, her şeye daha gerçekçi yaşlanabilirsiniz. Belki de kazanacağınız bu ciddiyet nedeni ile bazı işleriniz yoluna girebilir. Bu konuda sorumluluklarınız artıyor. Venüs ve Jüpiter kavuşumu ile Temmuz başında ev alımı veya evde ki yaşantınızla ilgili konular gündeme gelebilir.
Seyahatler veya uzak yerlerden gelen haberler gündeminizi oluşturabilir.
İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER 8
Başkalarıyla birlikte yapmış olduğunuz işlerde bir takım daha önce dile getirilmemiş durumlardan kaynaklanan duygusal durumlar yaşanabilir…
Başkalarından gelen gelirleriniz, kredileriniz gibi maddi konularla ilgili bir takım yüzleşmeler yaşanabilir ve sizden ciddi olmanız beklenebilir. Yaşayacak olduğunuz ortak alandan gelirleriniz konusunda ki kaos ve krizleriniz, maddi açıdan kendinizi güvende hissetmemenize ve korkularınızın tetiklenmesine neden olabilir…Para konuları hayatınızda önem kazanıyor. Belki unuttuğunuz bir borç karşınıza gelebilir.
YENGEÇLER VE YÜKSELEN YENGEÇLER 7
Eşinizle partnerinizle daha önceden içe atıp üzerini örttüğünüz ve görmemezlikten geldiğiniz konular, su yüzüne çıkıyor ve her şey görünür olmaya başlıyor. Önünüzde iki seçenek var ya bırakıp gitmek yada sorumluluklarınızı almak. Sizden ilişkileriniz konusunda daha ağırbaşlı olmanız beklenebilir.  Sorumluluk sahibi bir partner ile yolunuza devam kararı alabilirsiniz. Korkularınızla yüzleşiyorsunuz. 
Derinlere itilmiş duygular isyan edip bilinçaltınızdan dışarı çıkıyor.
İkili ilişkilerinize bu Dolunay ışık tutuyor olacak. Hasıraltı ettiğiniz konular açığa çıkıp, önünüze çözümlemek amaçlı olarak serilecekler. Alınganlık yapmamaya dikkat etmenizde fayda var. Temmuz ayı sizin ayınız olduğundan, maddi alanda bu ay içinde bazı ödeme konuları yaşabilirsiniz. Borç almamya bakın. Özellikle ay ortasından itibaren canınız sıkılabilir.
ASLANLAR VE YÜKSELEN ASLANLAR 6
Günlük rutin işleriniz, birlikte çalıştığınız insanlar veya evcil hayvanlar konusunda  bazı ciddi kararlar almanız gerekebilir.  Sağlığınız konusunda bazı konular açığa çıkıp, bunların üzerine ciddi ciddi eğilmeniz gerekebilir…
Yine bu alanlarda huzurunuzu kaçtığı kendinizi, pesimist hissettirecek durumlar ortaya çıkabilir. 
Seyahatler gündeme gelebilir. Bu dönemde kendi kimliğinizi biraz geri tutmanız yerinde olacaktır. 23 Temmuz sonrası ise sizin zamanınız başlıyor olacak. Sağlık konuları önem kazanacak.
BAŞAKLAR VE YÜKSELEN BAŞAKLAR 5
Aşk ve flört hayatınızda ciddiyet sergilemeniz beklenebilir. İkili ilişkilerde olgun ve daha ağır başlı olabilirsiniz. Yeniden aşık olabilirsiniz. Hatta karşınıza birden fazla seçenek çıkabilir..Sosyal hayatınızda, gruplar, dernekler gibi olan alanlarda, sizin kendinizi ortaya koymanız beklenebilir. Çocuklarınız ile ilgilenmeniz ve onlarla ilgili dibe itilmiş olaylar açığa çıkıp, bir yüzleşme yaşanacak olabilir. Keyif aldığınız herhangi bir spor ile ilgilenmeniz ve bu konuya daha bir ciddiyetle yaklaşanız önem kazanabilir.
TERAZİLER VE YÜKSELEN TERAZİLER 4
Ev, yerleşim, ebeveynler ve içsel hayatımız ile ilgili bazı konularda ciddiyet ve sorumluluk almanız beklenebilir.  Atalarınız ve geçmiş ile alakalı bazı konuların açığa çıkması olasıdır… Bunlar bazı aile sırları da olabilirler.
Bugünlerde “İş mi, aile mi*” arasında kalabilirsiniz… Bazı güç çekişmeleri gündeme gelebilir.
İş ve kariyer bağlantılarınız yoğunlaşabilir. Sosyal çevreniz renklenebilir. Teklifler ile hayatınıza renk katacak bazı şanslı konular yaşayabilirsiniz…Geleceğe yönelik bazı anlaşmalar gündeme gelebilir. 15 Temmuz sonrasında maddi konular yüzünden negatif olaylar yaşabilirsiniz.
8 Temmuz’dan itibaren iş ve kariyeri daha çok hayatınızda yer alıyor ve aktif bir döneme giriyorsunuz.
16 Temmuz’da Yeniay sizi iş alanında destekliyor olacak. Ciddi olarak iş alanınızda bazı sorumluluklar alabilirsiniz.
31 Temmuz!a kadar bazı gönül işleri gündeme gelebilir. Kendinizi tartıyor olacaksınız. 
30 Temmuz’da ki Dolunay ile birlikte, aşk konularınız, kararlarınız netlik kazanabilir. Artık ne istediğinize karar vermiş olabilirsiniz…
AKREPLER VE YÜKSELEN AKREPLER 3
Yakın çevre kardeş, kuzen veya kardeş kadar yakın gördüğünüz kişiler ile aranızda daha ciddiyet gerektiren bir konuma gelebilirsiniz. Bazı üstü örtülmüş olayların açığa çıkması ve bazı yüzleşmeler beklenebilir.
Yakın çevrenizle ilgili olarak bazı sorumluluklar yüklenebilirsiniz.
Eğitim yayın, medya gibi alanlarda sorumluluklar almanız beklenebilir. 
Kardeşlerinizle ilgili konularla ilgilenebileceğiniz olaylar gelişebilir.
YAYLAR VE YÜKSELEN YAYLAR  2
Maddi ve manevi kazançlarınız konusunda bazı ciddi kararlar alınabilir ve sorumluluklar yüklenebilirsiniz. Bazı sıkıntılarınız oluşabilir.
Alacak verecek dengenizi iyi kurmalısınız.
Başkalarından aldığınız yaralar konusunda bazı gizli sırlar açığa çıkabilir. Daha önceden üstü örtülmüş, unutulmuş konular yüzeye tekrar çıkıp kendini gösterebilir.
Kariyeriniz için harcamalar  yapabilirsiniz.. Hukuksal konulardan medya ve ticaret konularının gündeme geldiği bir dönem yaşabilirsiniz.
Mistik konulara ilginiz artabilir. Yabancı kültür ve felsefelere yönelebilirsiniz.
OĞLAKLAR VE YÜKSELEN OĞLAKLAR 1
Duygu ve mantık çatışmalarımızda kendimizin agresif olarak ortaya koyduğumuz tavrımızı ciddiyete dönüştürüp, artık daha ağır bir tavır sergilememiz beklenebilir. Bu konuda bazı talepler dile getirilebilir. Bugüne kadar gizli kalmış veya hasır altı edilmiş konular önümüze serilebilir. Bazı yüzleşmeler yaşayabiliriz. Partnerinizin durumu yaşadıkları sizin hayatınızı etkilediğinden; onun yaşadıkları konusuna eğilip, onunla ilgili aldığınız sorumluluktan kendinize fırsatlar çıkabilirsiniz.
Dolunay’ın etkisi ile kendi hayatınıza dönüp bakacaksınız ve bazı önemli kararlar alabilirsiniz. Plüton’un etkisinde olduğunuzu unutmayın. Partnerinizi bezdirmemekte fayda var.
KOVALAR VE YÜKSELEN KOVALAR 12
Bir olayın içyüzü ortaya çıkabilir kadersel bir olay yaşayabilirsiniz. Bazı olaylar  önünüze serilebilir. Bazı olayların neden gerçekleşmediği çıkabilir ortaya. Kolektif alanda yaşayacağınız bir Dolunay olacağından  “fedakarlık” yapmanız beklenebilir. Disiplin ve sorumluluklarınız nedeni ile kendinizi sıkılmış ve içe kapanmış görebilirsiniz.
Elde olmayan, göremediğiniz olaylar nedeni ile sıkılacağınız ve daralacağınız durumlar söz konusu olabilir…İçe kapanabilir dış dünya ile ilişkilerinizi kesebilirsiniz..
6 Temmuzda iş alanınızda beklenmedik olaylar yaşayabilirsiniz.
8 Temmuz’dan itibaren birlikte çalıştığınız insanlarla yakın ilişkiler ile çözümler bulabileceğiniz süreç olacak. Sağlığınızda söz konusu olabilir.
BALIKLAR VE YÜKSELEN BALIKLAR 11
Gruplar, dernekler gibi toplu halde katıldığımız yerlerde bazı sorumluluklarımız dile gelebilir ve  iş konusunda bazı sorumluluklar almamız beklenebilir. Sağlığımız ile ilgili konular da gündeme gelebilir. Hobilerimiz ile ilgili bir düzenleme yapmamız gerekebilir, keyif yapmanız  yerine daha fazla görev almamız beklenebilir.
Sınırlar kalkıp eskiye dair bazı konular hatırlanıp su yüzüne çıkabilir ve bunların yüzleşmesi gündeme gelebilir. Negatif algılama ile bazı kayıplara karşı dikkatli olmalısınız.