3 HAZİRAN 2015 Çarşamba günü boyunca Ay Yay burcunda ilerliyor. Ay Yay burcundayken neşeli ve maceracı oluruz. Uzaklar, bilmediğimiz kültürler , felsefe konuları ilgimizi çeker.

Fakat saat 04:32 itibari ile Ay boşlukta ilerlemeye başlıyor.

Ay boşlukta iken yeni bir iş başlatmayın. Ayın boşlukta olduğu saatlerde eskiden başlatılmış işleri müdahele etmeden takip etmekte fayda vardır. Olayları yönlendiremezsiniz.

Dolayısı ile Ay Oğlak burcuna geçene kadar işler tahmin etmediğiniz şekilde gelişebilir.



Güne başlar başlamaz saat 01:30 itibari ile Ay Karşıt Mars açısı ile duygularımızın kışkırtıldığı, kavga veya kaza enerjisi taşıyan bu açının farkında olmakta fayda var. Duygusal şiddet görülebilir.

Sonu düşünülmeden yapılan hareketleri de temsil ettiğinden aynı zamanda, kaza açısıdır. Bu nedenle gün boyu trafikte dikkat olmak gerekmektedir.

Yine sabahın ilk saatlerinde saat 04:31 itibari ile Ay ile Jüpiter'in açıları altında rahatltıcı fakat abartılmış konulara da maruz kalabilirsiniz. Tatlı söze kanmamalı bu açının böyle bir enerjisi olacak bugün.

Diyabet ve hormanal rahatsızlıkları olanlarda değerlerde artışlar olabilir.

Şafak vaktinde etkinleşen bu açı aynı zamanda ilahi alandan beslenilen açıdır.



Sabah saat 08:46 Venüs Paralel Mars açısı ile finans piyasasında hareketlenme görülür.

Bir diğer taraftan bu bir aşk açısıdır aynı zamanda.

Karşı cinsler bu zaman aralığında seksin iki sembolü aracılığı ile birbirlerini çekici bulur ve hatta kendilerini aşık sanabilirler. Yalnız dikkat; işin içinde Ay ve Neptün yoksa bu bir aşk değildir, sadece hormonlarınız size yanlış sinyal gönderiyor.


Sabah saatlerinde saat: 08:58 itibari ile Ay Üçgen Uranüs acısı ile ani beklenmedik sürpriz beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Umulmadık olaylar yaşanabilir.

Ani marjinal devrimci bir ruh hali hakim olabilir.

Uranüs aynı zamanda üst oktavdan bilgiyi bilinç altına sızdırır.

Geçmişten anılarda da ani hatırlamak ile çözümler bulunur…

Yeni ve orijinal olan yaşanır. Özgürlük ihtiyacımız tavan yapacağından bir çok çift birbirinden kopma eğiliminde olabilir.

Yenilik ve değişiklik bu enerjinin ortaya sunduğudur.



Öğle saatlerinde ise geçmişe yönelik bir acı çekme duygusu hakim olabilir saat 12:28 de.


Akşamüzeri saat 19:16 itibari ile Ay Kontra Paralel Merkür açısı altında hislerle fikirler çatışır, belirsizlik hali yoğunlaşır. Yanılabileceğiniz veya konsantrasyonda zorlanabileceğiniz bir açıdır.



***



Bugün Zodyakın en dışında bulunan gezegen Plüto’yu öğreniyoruz.

Plüto Akrep burcunu yönetir. Kollektif bir gezegendir. Etkisini daha çok “toplumsal” olarak değerlendiririz.

Plüto şimdiye kadar keşfedilen zodyak’ta ki en dış gezegendir. “şimdiye kadar” diyorum çünkü şahsım 2 tane daha keşfedilmeyi bekleyen gezegen olduğunu düşünüyorum. (Sisteme göre öyle olmalı)…

Plüto tam turunu 254 yılda tamamlar. Düzensiz bir yörüngesi olduğundan bir burçta 12-32 yıl gibi kalır. (ortalama 20,6 yıl).

Plüto psikolojik bakımdan bilinçaltını gösterir. Saplantıları, tabuları, alışkanlıkları, krizleri, yaşam ve ölüm gibi temel konuları yönetir. yeniden doğuşun, dönüşümün, başkalaşımın, başlangıç ve bitişin gezegenidir.

Plüto derin duyguları ve sezgileri anlatır. Duygular yoğun yaşanır. Ya hep ya hiç der. Tutku ile sahiplenilen aşklar görülür.

Krizlerin ve küllerinden doğuşun kısacası hayatta kalısın simgelendiği gezegendir Plüton.

Plüto mitolojide yer altı Tanrısını simgeler.

Dünya’da ise Plüto yeraltında olan her şeyi özellikle madenleri de temsil eder.

Plüton’un haritadaki ev yerleşimi ise, hangi acılardan ders almamız gerektiğini belirler. Aynı zamanda uç noktalarda yaşamaya seven, sürekli evrim halinde olan ve değişimler okyanusunda sürüklenen Plütonik kişiler, büyük toplumsal değişimlerde önayak olmuşlardır.

 Gezegenler arasında en arzu edilmeyen korkutucu görevler Plüton’a aittir.

Ölüm, yok olma ve yıkım konularıyla ilişkilendirilir.

Plüton Akrep burcunu yönetir. Ya da Plüton, Akrep’te dignifiye (dignified) olmuş denir. Plüton, bir doğum haritasında Akrep’teyse, Plüton’un bulunduğu ev konuları ön plana çıkar. Bunlara rahatlıkla hâkim olabilirsiniz. Zodyak’ta doğal olarak 8. ev Akrep’ten başlar, bu nedenle Plüton 8. evde kuvvetlidir. Bir gezegen, yönettiği burcun karşısındaki burcunda zararlı pozisyonda çalışır.

Bu duruma gezegenin zararlı (detriment) olduğu yer denir.

 Tekrar hatırlatmak gerekir ki böyle durumlarda düşen veya yükselen, yararlı

veya zararlı olan gezegenler değildir. Bu özellikler sadece kişiliğin veya olayların akışını belirten şifrelerdir.

 Astrolojide güçlü bir gezegen olarak bilinen Plüton, vücut içinde endokrin hormonu ve beyin epifizi ile ilgili olayların göstergesi kabul edilir. Plüton açıları bozuk olan bir harita sahibi, enerjisini dengeleyemez ve pek çok hastalığı davet edebilir.



Akrep’in yöneticisi Plüton’dur.

 Plüto transitleri.
Pluto İkizler’de (1884-1913).

Pluto Yengeç’te (1912-1939)
Pluto Aslan’da (1937-1958). 2. Dünya savaşı

Pluto Başak’ta (1956-1972)
Pluto Terazi’de (1971-1984).

Pluto Akrep’te (1983-1995)

Pluto Yay’da (1995-2008)
Pluto Oğlak’ta (2008-2024) Şuan içinde bulunduğumuz dönem.




Sağlıkla