Bugün 2 HAZİRAN 2015 SALI günü boyunca Ay Yay burcunda hareket ediyor. Ay Akrep günlerine göre daha sakin ve neşeli olduğumuz bir gündeyiz. Duygusal olarak abartılı hissedebiliriz.

Bugün saat 19:19 da 11 derece ikizler Yay aksında Yay burcunda bir Dolunay meydana geliyor. Dolunaylar Ay ile güneşin dünyadan bakıldığında karşı karşıya gelmesi durumudur. Gökyüzü dünya yı çevreleyen 360 derece ise. Ay ile Güneş’in a80 derece gelmesi durumuna Dolunay denir. Dolunay esnasın Ay Güneşten aldığı ışığı Dünya‘ya yansıtır ve bu ışığın etkisi ile gizli olanlar açığa çıkar.

Dolunay’ın etkisi Ay ile Güneş arasında ki açı 135 dereceye gelene kadar devam eder. Bu “Solan Ay” evresinden olaylar kapanmaya ve sonuçlanmaya başlar. Artık konular olgunlaşmıştır ve sonuca gitmektedir.

Dolunay’da gizli olanlar açığa çıkar. Bu herkesin haritasına göre Yay burcunun düştüğü eve göre “açığa çıkış” konusunun hangi alanda yaşanacağı anlaşılır.

Yay burcu felsefeyi, ilahi olanı, uzak yerleri, yabancı kültürleri, yabancıları, dini, yüksek eğitimi ve iyimserliği temsil eder. Çekinmeden maceraya atılabilir, sırt çantamızı alıp bilmediğimiz uzak yerlere yolculuya çıkabiliriz. Faklı kültürlerin içinde bulunmaktan da duygusal olarak beslenebiliriz.

Felsefe ve ilahi alandan duygusal beslenme de bu dolunay’ın konularından biri.

Dolunaylarda içgüdülerimiz (Ay) ve içgüdülerimize yön veren ihtiyaca yönelik arzularımız tavan yapar.


TÜRKİYE HARTASINA GÖRE DOLUNAY:


Türkiye için bu Dolunay güvenlik güçleri, polisler, askerlerle ilgili konularda gizli olan konuların açığa çıkacağı anlaşılmaktadır. Bundan başka tüm uniformalı çalışanları ilgilendiren; doktorlar, avukat, hakim, polis ve asker gibi üniformalı çalışanlarla ilgili gizli olan bazı konuların açığa çıkacağı anlaşılır.

Ayrıca Türkiye’yi yakından ilgilendirecek olan sağlık sorunlarıyla da ilgili açığa çıkacak konular görülebilir.

Dolunay’ın meydana geldiği Türkiye için 6. Ev olan alan bir diğer konu olarak “evcil hayvanları da” temsil eder. Dolayısı ile hayvanları konu eden bazı konuları açığa çıkması olarak bekleyebiliriz Dolunay ve o andan itibaren ay ile Güneş arasında ki açı 135 dereceye düşene kadar. Ay Dolunay’da yansıtma işlemini tam olarak yerine getirir.

Merkür’ün retro oluşu ve 12. Eve düşüsü ile geçmişte olan bazı gizli kalmış, “sözlerin” açığa çıktığı düşünülebilir.

Ayrıca Güneş ve Mars retro Merkür’ün 12. evdeki bu konumuna eşlik ediyorlar. Bu da kısaca otorite figürünün yani Türkiye’nin başındaki kişiye işaret edip onun gizli “sözlerinin”, fikirlerinin, hırs ve mücadelesinin açığa çıkması olarak duruyor karşımızda.


Gece yarısı güne girer girmez saat 02:46 itibari ile Ay Kontra Paralel Jüpiter açısı ile negatif abartılı duygulara neden olan açıların etkisi altındayız… Bu enerjileri beslediğimiz takdirde de nagatif etkilere açık olabiliriz.


Öğleden önce saat 11:27 itibari ile kesinleşen Ay Karşıt Merkür açısı ile, duygu ile zihin /fikirlerin çatışması yaşanır. Bu açının etkisi ile sözlerimize dikkat etmeli ve düşünmeden sarf edilen sözler olmamalıdır. Çünkü öğleden sonraki Ay Neptün kare açısı ile olayların çok net görülemediği anlaşılıyor.

Konsantre olmakta zorlanabiliriz. Bu nedenle disiplin gerektiren işler yerine, kolay akan işler ile meşgul olmak bugünün çıkış yolu olabilir.


Öğle saatine saat 12:23 itibari ile; Ay ile Düğümlerinin uyumlu açıları altında, gelecekle ilgili planlarınızda hislerinize güvenerek hareket edebilirsiniz.

Geçmişte sorun gibi görülen detaylar, bu zaman diliminde avantaj gibi ortaya çıkabilir.


Öğleden sonra saat 15:37 itibari ile Ay Kare Neptün açısı altında, hafızada karışıklık hakimdir. Zihnimizde netleşemeyip herhangi bir konuda odaklanamayabiliriz. Bu nedenle öenmli kararları almak ve adım atmak için bir iki gün geçmesi daha yerinde olacaktır.


Burçlarınıza göre Dolunay’ın etkileri;

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR

22 Mart-21 Nisan/ Ateş-Öncü-9

2 Haziran’da Yay Dolunay ile; yüksek eğitim, yabancı ülkeler, seyahatler, yabancılar, yolculuklar ve eğitim hayatınızla ilgili bazı açığa çıkmalar yaşanabilir. Bazı kararlar alma aşamasında olabilirsiniz.

Bazı kararlar alırken Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız.


BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR

21 Nisan-20 Mayıs/Toprak-Sabit-8

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; ortak gelirleriniz, ödemeler ve borçlarınız, kredi , miras, vergi ve primlerle ilgili konularda bazı açığa çıkmalar yaşanabilir.

Bazı kararlar alırken Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız.


İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

21 Mayıs-20 Haziran/Hava-Değişken-7

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; özellikle ikili ilişkiler, anlaşmalar ve ortaklıklar açık düşmanlarınızla ilgi daha önce bilmediğiniz bazı konuların açığa çıkacak olması yaşanabilir.

Bazı kararlar alırken Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız.


YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER

21 Haziran-20 Temmuz/ Su-Öncü-6

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; işyerinizde veya sağlığınızla ilgili konularda bazı açığa çıkmalar yaşanabilir. Sağlığınıza özen göstermeniz gerekebilir.

İç dünyanızda sizi sıkan konularında açığa çıkacağı bir dolunay yaşayabilirsiniz. Bedensel olarak kendinizi dinlemeniz gerekebilir. Ayrıca evcil hayvanınız varsa onunda sağlığı ile ilgili bazı durumlar açığa çıkabilir.


ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR

22 Temmuz-21 Ağustos/ Ateş-Sabit-5

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; aşk hayatınız, hobileriniz, keyif aldığınız konular hobileriniz ile ilgili açığa çıkmalar yaşanabilir. Sosyal çevreniz ile ilgili bazı konular hakkında karar aşamasına veya bazı daha önceden bilmediğiniz bazı konular açığa çıkabilir. Yaratıcılık ve sanat konularıyla ilgili bazı kararlar alabilirsiniz. Fakat bazı kararlar alırken Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız.


BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR

22 Ağustos-21 Eylül/ Toprak-Değişken-4

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile;, ev ve ebeveynlarinizle ilgili konularda bazı neticelenmeler olacak şekilde olaylar açığa çıkacaktır. İç dünyanıza yansımaları neticelenip bazı açığa çıkmalar yaşanabilir. Kariyerinizle ilgili bazı konular karar aşamasına da gelebilir ancak bazı kararlar alırken Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız.


TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER

22 Eylül-23 Ekim/ Hava-Öncü-3

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; yakın çevre, kardeş kuzen veya komşularınızla ilgili yaşacağınız bazı konular gündeme gelebilir. Uzak yerler veya seyahatlerinizle ilgili bazı karalarda alamak isteyebilirsiniz ancak bazı kararlar alırken Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız. Eğitim yayın ve pazarlama konularıyla ilgili bazı konular gündeme gelebilir.


AKREP
VE YÜKSELEN AKREPLER

24 Ekim-22 Kasım/ Su- Sabit-2

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; maddi ve manevi alanlarınızda gelirleriniz konusunda bazı açığa çıkacak konular yaşanabilir. Ortak gelirler ödemeler ile ilgili bazı karar aşamasına gelibilirsiniz. Ancak bazı kararlar alırken Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız. 12 Haziran’da Merkür tekrar direk hareketne döneceğinden daha sonra alınacak kararlar daha isabetli olacaktır.


YAY VE YÜKSELEN YAYLAR

22 Kasım-21 Aralık/ Ateş-Değişken-1

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; kendininiz imajınız ve ikili partner ilişkinizle ilgili bazı konular gündeme gelebilir.

Kendi imajınızda özellikle bacaklarınızla ilgili bazı konular üzerine eğilebilirsiniz veya bu konuyla ilgili açığa çıkacak konular olabilir.

İkili ilişkileriniz konusunda maceralara atılmak isteyebilirsiniz seyahatler planlayabilirsiniz veya yüksek eğitim konuları gündeme gelip kararlar almak ta isteyebilirsiniz veya bu konularda bazı konular açığa çıkabilir.

Yalnız karar alacaksanız Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız.


OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR

22 Aralık-22 Ocak/Toprak-Öncü-12

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; inzivaya çekilip sağlığınızla ilgili konulara odaklanmak isteyebilirsiniz. İş hayatınızda daha önce bazı bilmediğiniz birlikte çalıştığınız ve muhtemelen astlarınızla ilgili bazı konular açığa çıkabilir.

Karalar almak isteyebilirsiniz, ancak doğru karar alabilmek için Merkür retrosunun bitmesini beklemeniz yerinde olacaktır.

Evcil hayvanı olan Oğlak ve yükselen Oğlakların hayvanları ile ilgili bazı sağlık konularıda gündeme gelebilir. Daha önceden bilinmeyen hastalıklar göz önüne serilebilir.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR

22 Ocak-19 Şubat/ Hava-Sabit-11

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; gruplar, dernekler, sosyal çevrenizde bazı konulaşın netleşeceğini bazı gizli olan olayların açığa çıkacağını düşünebilirsiniz.

Ayrıca çocukları olanların çocuklarıyla ilgili, sevgilisi olanların sevgilisi ile ilgilide bazı konuların gündeme geleceği, açığa çıkacağı ve bazı kara aşamasında olunacağı bir dolunay enerjisini üzerine projekte edildiğini görebilirsiniz.

Bazı kararlar alırken Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız.


BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR

20 Şubat-21 Mart/ Su-Değişken-10

2 Haziran’da Yay Dolunay’ı ile; iş ve kariyer alanınızda bazı konuların açığa çıkmasına neden olacaktır. Olaylar netleşir ve artık gizli olanlar görülür. Sizi bir takım karar alma aşamasına taşıyabilir bu Dolunay. Ev hayatı ve kariyer hayatı ile ilgili kararlar olma olasılığı yüksek olur.

Fakat Merkür retroda olduğumuzu henüz unutmayınız. Önemli kararlarınızı mümkünse Merkür retrosu sonuna bırakınız.


Sağlıkla