29 MAYIS 2015 CUMAgünü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor.
Ayrıca bugün İstanbul’un fetih yıldönümü; tarihi anlamda önemli bir gündeyiz.

“İlişkiler . estetik, diplomasi ve denge” bu günün öne çıkan konuları.

Ay saat 23:04 ,tibari ile Terazi burcunda Parlayan Ay pozisyonunda olacak.

Geceye doğru saat: 23:21 Ay Akrep burcuna geçene kadar boşlukta ilerleyecek.

Ay boşlukta iken yeni bir iş veya proje başlatmayıp, daha önceden başlatılmış işleri müdahele etmeden akışa bırakmakta fayda var.
Öğleden önce saat 10:00 kesinleşen Merkür Kare Neptün Merkür ile Neptün'ün sert açıları altında kandırılma ve iftiralar görülür. Duyduğunuz her şeye ve anlatılan her söze bu açı altında şüphe ile yaklaşmakta fayda vardır. Sık sık zihin bulandırmaya yönelik haberler görülebilir. Özellikle deniz yolculukları ile seyahatler sıkıntılı geçebilir. Unutkanlıklara dikkat. Sanatla uğraşılabilirse harikalar yaratılabilir.

ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETİ:
Öğleden önce saat 10:00 kesinleşen Merkür ile Neptün'ün sert açıları altında kandırılma ve iftiralar görülür.
Aldanma ve aldatılma mümkündür. Netleşememe mümkündür. Hafızada zayıflık, unutkanlık oluşması mümkün olması mümkündür. 9 Haziran’a kadar bu açı geçerli olacaktır.
Dolayısı ile seçimlerde de geçerli olan bu açının etkisi ile, gerçekleri görememek zihinde bulanıklıkta olacağından bu enerjinin etkisini seçim sonuçlarında da göreceğiz.




Gece güne başlar başlamaz saat 00:24 itibari ile Ay Mars üçgen açısı ile agresif ve kışkırtılmış davranışların dozunun arttığı bir açı olacaktır. Riskli hareket etme eğilimleri artar.
Dolayısı ilede kazalara da açık bir zaman dilimidir, bu nedenle “Dikkat!”
Uykuda iseniz, lüsid rüyalar görebilirsiniz.

Sabah erken saat 07:10 Ay Pluto karsi ile de sezgilerin arttığı derin olarak hislerimizin sünger gibi çevresindeki enerjileri çektiği bir zaman dilimidir. Adeta olan biten her şeyi sezer ve biliriz.
Güçlü duygularımızın dönüştürme gücüne de sahip olduğu bir gündür. Kökten bazı şeylerin değişimine neden olabilirsiniz.
Gergin olsak ta, “güçlü” olduğumuz bir gündür.

Sabah saat 09:23’de Ay ile Jüpiter'in açıları altında duygularda abartı ve çoşkular olur.
Hangi duygular altında olursanız olun o duygular çoşacaktır. Bu nedenle pozitif düşüncelerde olmaya bakın. Bunun dışında yaşanan abartılı çoşkulu düşüncelerden dolayı tutulamayacak sözlerde verilir.
Bu açı aynı zamanda ilahi duygularıda da besleyen enerjiler taşır.
Bugün birazda iştahımızın açıldığını da hissedebiliriz. Bu nedenle yediklerimizde abartıya kaçmamaya bakmalıyız. Çünkü bu açı altında alınan kiloda abartılı olacaktır.
Bu açı sabahtan daha olumlu gelişiyor olsa dahi, öğleden sonra Ay’ın kuracağı sert açılar nedeniyle zorlayacaktır. Dikkat.

Öğleden sonra gelişen enerjilere göre saat 15:17 Ay ile Uranüs'ün sert açıları etkileri kısa sürse de ani olaylara neden olabilirler. Beklenmedik sürpriz duygusal değişimler görülebilir. Bu açı altında “özgürlük” ihtiyacımızda tetiklenir, böyle zamanlarda ayrılık üzerine konuşmalar gözlemlenebilir.
Hiç ummadığız zamanda, ummadığınız bir şekilde gelişen özgürleşmeye dayalı marjinal gelişen ayrılık olayları yaşabilirsiniz…

Akşam üzeri saat 23:20 de kesinleşen Ay’ın Venüs ile sert açıları altında ikili ilişkilerde sorunlar görülür. Hoşgörü azalır.

***
Bugün Mars gezegenini tanıyacağız.
Mars gezegeni güneş sistemimizin en küçükten büyüğe doğru üçüncü sıradaki yörüngeye sahip olan gezegendir.
Mars burçlar kuşağının ilki Koç burcunu ve Akrep burcunu yönetmektedir. Zodyakta erkeksi unsurların tümünü gösteren tek gezegendir. 

Yönettiği burç            : Koç, Akrep
Güçlü olduğu burç     : Oğlak
Zararlı olduğu burç    : Terazi
Güçsüz olduğu burç   : Yengeç
Mars'ın olumlu yanı: Atak, cesur, harekete geçen, liderlik eden,aktif, maceracı, öncü, bağımsız, ahtiras, kararlı, ikna edici, girişimci.
 Mars'ın olumsuz yanı: Hırs, öfke, kıskançlık rekabet, saldırgan, zorlamak, kabalık, dürtüsellik, sabırsızlık, sonunu düşünmeden hareket etmek., bencil,işbirliği yapmamak, hoşgörüsüzlük.
 Mars'la ilişkilendirilenler: Ameliyatlar, kazalar, kavgalar, patlamalar, yangınlar, yanıklar, ateş, kesici aletlet, cinayet, makine,
Enerji, hareket, tutku, ateş, yanıklar, kesikler, savaş, vahşet, ısı, cinayet, makina, demir, çelik, alet kullanmak.
 Mars’ın retroso da diğer gezegenler gibi önemlidir.
Mars Zodyak  tüm burçlar etrafındaki transitini  iki senede tamamlar ve her burçta ortalama 6 hafta kalır.Retro olduğu Geri gittiği dönemlerde  ise aynı burçta 7-8 ay kalabilir.

Mars her iki yılda bir, aşağı yukarı 80 gün retro olur..
Mars 2014 yılında Terazi burcunda yaklaşık 8 ay boyunca retro oldu ve oldukça ilginç olaylara tanık olduk.
Bu nedenle Mars’ın 2015 yılında retrosu yok.
Mars’ın konuları olan agresyon, stres, kavga, savaş, patlama, ataklık, cesaret, hırs, cinsellik, ameliyatlar, yanıklar, kesikler, kazalar konularında sorunlar yaşatır veya geçmişten bu konuları önünüze sürer.

Ayrıca Mars retroda ameliyatlar önerilmez
Hukuksal dava açmalar da pek yerinde olmaz.
Enerjimiz ve motivasyonumuz düşük, istesek de ileri doğru harekete geçemediğimiz bir süreç olur.
Mars’ın direk hareketi sırasında; dışa ve çevremize yönelik çalışan bu taşkın ve yakıcı enerji, Mars’ın retro olduğu süreç içinde, “içimize yönelik” çalışıyor.
Dolayısı ile kendi kendimizi yakan öfkelerden de yara aldığımız bir süreç oluyor retrolar.

Retro’da geçmişe ve içimize bakıyor oluruz. Eğer birinin canını yaktıysak, haksızlık yaptıysak, zarar verdiysek, bu süreçte bunun da bedelini ödüyor oluruz;
Kısaca Mars retroda “Karma çalışıyor” diyebiliriz.
Bu dönemde ruhumuzun penceresinden içeri bakabilmeyi becerebilmeli ve gerekli düzeltmeyi hayatımızda yapabilmeliyiz. Yoksa aksi takdirde bir sonra ki Mars retrosunda yine aynı konular pişirilir önümüze konur.
Kendimizle yüzleşmekten korkmayalım.
Eğer bir şeyler düzelmiyor biz hala sorunlar yaşıyorsak, muhtemelen, bir şeyleri yanlış yapıyoruzdur. İşte o nokta da özellikle “ben neyi yanlış yapıyorum?” sorusunu sormalı ve cevabını bulmaya çalışmalıyız.
Retro dönemlerini fırsat olarak görmeli ve yaşantımızın sonra ki aşamasın da doğru adımlar atabilmek adına bu testlere açık olmalıyız.
Asıl dikkat etmemiz gereken süre ise, retro döneminde Mars’ın içe dönük olan birikmiş, bastırılmış enerjisinin; retro bitimiyle patlarcasına dışa çıkmak istemesi olacaktır.
Mars’ın bir yerde bu nekahat döneminden sonra yaklaşık 2 yıllık yeni periyodu devreye girer.
Bir sonraki Mars retrosu: 17 Nisan 2016 da başlayacak ve 30 Haziran 2016 da son bulacak.

Sağlıkla