28 MAYIS 2015 Perşembe gününe Ay Başak’ta boşlukta giriyoruz. Günün hemen erken saatlerinde saat 00:43’de Ay Terazi burcuna geçiyor.

Ay Terazide iken ilişkilerimiz gündeme gelir. Tek başına hareket etme yerine, birlikte hareket etmeler seçilir. Sürekli bir karar alma durumu gözlenir.
Amaç iyi karar almadır. Fakat seçimler genelde değerli olanla (Venüs); kalıcı olanı (Satürn) seçmek arasında sıkışıp kalır. Bu alanda gel-gitler yaşanır.
Genelde bu dönemde dengemiz alt üst olabilir.
Terazi Venüs tarafından yönetilen bir burç olduğundan Ay Terazideyken, estetik, uyum denge, diploması ve ilişkilerin ön planla çıktığı 2 ile 2,5 günlük bir süreç yaşanır.
Ay Akrep burcuna geçene kadar böyle bir süreç yaşayacağız.
Ay Akrep burcuna 30 Mayıs saat 12:24 de geçiyor. Dolayısı ile bugünden itibaren içinde bulunduğumuz enerjiler bunlar.
Genellikle de başkalarına davranış şeklimizle test edileceğimiz olaylar yaşayıp, evren tarafından sınanacağımız konular gündeme gelecektir.
Tabii bu davranış şeklimizle de kendi geleceğimizi şekillendirdiğimizi de un utmamak gerekmektedir.
Ay Terazideyken Estetik özellikle de evimizin estetiği de gündeme gelebilir. Yaşadığımız yer, ve özellikle gözümüze güzel gözüksün istediğimiz konulardan biride evimiz olacaktır.
İlişkilerde daha çok karşı tarafı düşündüğümüz ve birlikte hareketi seçtiğimiz ilişkiler yaşanacaktır.
Ülkeler arasında ki diplomasi de bu günlerde daha çok ön plana çıkar.


Gece yarısı 03:16 itibari ile Ay Altmışlık Satürn açısı altında; gün içinde olgun yaşça büyük kişilerden destek alınabileceği gözlenebilir. Kolay konsantre olabilir ve öğrenilenler kalıcı olarak hayatımızda yer edebilir. Olgun, otorite ve bizden yaş ve tecrübece üstün kişilerden destek alacağımız bir süreç olduğunu gözden kaçırmayın. İleri doğru sağlam ve kalıcı kararlar alınabilinir.
Ev ile ilgili çalışmaları da destekler bu açı. Evde bir sistem kurma açısıdır. Estetik olarak düzen getirme olarak ta yönlendirilebilir bir enerjidir. bu yönde değerlendirmekte olumlu kalıcı sonuçlar doğuracaktır.


Öğle saatlerinde saat 13:30 de Merkür Kontra Paralel Pluto açısı altında ise; kişiler birbirlerine meydan okur.
Hoşgörünün azaldığı, laf dalaşlarının sıklıkla meydana geldiği bir zaman dilimidir. Özellikle ülkemizin seçim öncesi olduğu bir dönemde olduğunu düşürsek; bu enerjinin ne yönde çalışacağı aşıkardır. Gün böyle bir enerji barındırıyor.

Öğleden sonra saat 14:31 itibari ile Ay ve Güneş'in uyumlu açıları altında “aşk ve ilişkiler” yönünden olumlu enerjiler devreye girer. Kadın ve erkekler arasında ki ilişkiler olumlu akar. Otoritelerden, ebeveynlerden destek görülebilir. Bu öğleden sonrasını özel ilişkinizle hoş vakit geçirebileceğiniz bir süreç olarak değerlendirebilirsiniz. Akıl ve duygular denge ve uyum içindedir.

Akşamüzeri ise; saat 21:00 itibaren Ay Merkür üçgen açısı devreye giriyor. Zekamızın hızlı çalıştığı, keskin görebildiğimiz bu saatler, Merkür retrosuna rağmen devreye giriyor. Zihinsel faaliyetlerimiz aktif şekilde ilerler. Akılcı düşünülebilir bir zaman dilimidir.
Hızlı ve çabuk çözümler bulunabilir.
Basın ve yayınla uğraşanlar entelektüel yazılar yayınlanabilir. “Aklın” devrede olduğu bir duygusal beslenme söz konusudur.
Bu açı ezber içinde kullanılabilir zekamız keşkinleşir.

Bugün; aşk ve estetik gezegeni VENÜS’ü tanıyacağız.
Venüs Burçlar kuşağında “Boğa ve Terazi” burcunu yönetir.
Bu nedenle, estetik, güzellik, uyum, denge veya dengesizlik, para, aşk, ilişkiler, diploması, dünyasal zevkler, maddesel değer ve estetik güzellik, sanatsal değerler hep bu iki burçun özelliği olarak karşımıza çıkar.
Dolayısı ile Güneş sistemimizin en hızlı hareket eden ikinci gezegeni olduğundan, yıl içinde retrosunu da mutlaka yaşarız. Bu sene Venüs Retrosunu yakın zamanda gerçekleşecek olan Aslan burcunda yaşayacağız.
Önce Venüs’ü kısaca tanıyalım.
Venüs ikinci iç gezegendir. Daima Güneş'e yakın olur. Ya Gü­neş'le aynı burçta veya ona bitişik olan burçtadır. Güneş'ten asla 48 dereceden fazla uzaklaşamaz.
Astronomide Venüs, iç geze­genlerin, yani Güneş'le aramızda kalan gezegenlerin dünyamıza en yakın olanıdır. Bu gezegeni gök­yüzüne baktığımızda çıplak gözle, rahatlıkla görebiliriz. Yörüngesi onu bize yaklaştırdığı zaman Ve­nüs, en güzel sabah yıldızıdır (halk arasında Seher Yıldızı da denilir). Eski çağlarda yaşayanların bu yıl­dızda güzel bir kadının etkileri ol­duğunu düşünmelerine şaşma­mak gerekir.
Sevgi tanrıçasından da umulacağı gibi Venüs'ün yıldız harita­sındaki yeri, Merkür'ün aksine Venüs'ün etkisinde kişinin girişeceği özel ilişkilerin tipini açıklar. Kişiliğe kafa değil duygular hakimdir. Yıldızın verdiği sevgi, sadece güçlü bir ihtiras değil aynı zaman­da şefkat, yakınlığa duyulan ge­reksinme ve bunlara karşılık gös­terme arzusunu da kapsar. 

Venüs, aynı zamanda güzellik tanrıçası olarak da bilinir. Gezegenin, hari­tadaki konumu (yani düştüğü burç ve ev) düşkün olunan güzelliğin türünü belirtir. Güzel şeylere sa­hip olma ve lüks yaşam arzusu tam anlamıyla Venüs'e ait olan bir niteliktir.
Venüs'ün işareti tıpta ve biyo­lojide "dişi"yi belirtmek için kul­lanılan semboldür.
Vücutta Venüs, boğazı, böb­rekleri ve paratroid salgı bezini yö­netir.
Astroloji'de de Boğa ve Te­razi burçlarını yönetimi Venüs'e aittir.
Yönettiği Burç - Boğa ve Tera­zi
Zayıf olduğu Burç - Başak 
Yükseldiği Burç - Balık 
Özelliği - Uyum. Ahenk.
Bir­leştikleri - Sevgi gücü. Lumbargo bölgesi. Boğaz. Böbrekler. Arka­daşlık. Her iki cinsiyette de faminen eğilimler. Mal, mülk. Para. Sa­nat. Sosyal Hayat. Güzellik. Süs. Elbise. Cezbetme gücü.

OLUMLU ÖZELLİKLERİ
Uyumlu ortaklık. Nezaket ve arkadaşça yöntemler. Birlikte hareket etmek Estetik ve sanatsal özellikler. Aşkta ve sosyal hayatta incelik ve anlayış. Güzelliğin takdiri.

OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ
Tembellik. Taşkınlık. Kararsız­lık. Aşırı romantizm. Zayıf arzular. Dikkatsizlik.
Kısmen diğerlerine bağlı olmak ve hatta parazitlik.


Venüs retrosu da, Venüs’ün kendisi gibi Aşk ve ilişkiler diplomasi gibi konularda, dur biraz geri “eski ilişkine veya eskiden bozulmuş bir diplomasiye dön ve düzelt” imkanı verir. Bu nedenle retrosu da kendisi kadar önem taşır.
Gelelim Venüs’ü tekrar bir gözden geçirmeye;
VENÜS; güzellik, AŞK, ilişkiler, cinsellik, diplomasi, ortaklıklar, estetik, sanat, uyum ve keyif temalarını temsil eder.
VENÜS RETRO dönemlerinde problemler söz konusu olacağından;
Güzellik için yapılan her faaliyet, estetik ameliyatlar, ev tadilatları, tavsiye edilemez.
Venüs Retro döneminde eski AŞKımız gündeme gelebilir.
Yine, bu süreçte içinde bulunduğumuz Aşk ilişkisi ciddiyet kazanırken; Venüs’ün retro hareketinde olmasından dolayı problemler yaşanabilir.


Venüs’ün retro dahil önümüzdeki aylarda ki burç geçişlerine göre hareketleri şöyle;
Venüs şuan Yengeç burcunda ilerliyor.
Venüs 5 Haziranda Aslan burcuna geçiyor.
Venüs 19 Temmuz’da Başak burcuna geçiyor.
Venüs 24 Temmuz’da Başak burcunda durağandan sonra retro hareketine geçiyor.
Venüs 9 Ağustos’tan itibaren Aslan burcunda retro hareketine devam ediyor.
Venüs Aslan burcunda 6 Eylül’de düz hareketine dönüyor.
Venüs 8 Ekim’de tekrar Başak burcuna geçiyor.

Bu da şu anlama geliyor:
Venüs’ün temsil ettiği AŞK, güzellik, v.s. temalar ön planda olacağından; bunu Venüs yengeç’teyken daha çok evimiz ailemizin güzelliği estetik görüntüsü, ilişkilerde tutculuk ve geleneksel davranışlar olarak sergileyecekken, Venüs Aslan’da ise bu aşkı gözler önünde yaşanacak olmasına neden olacak enerjiler sunacaktır.
Daha çok Aslan’ın temsil ettiği, açıklık dürüstlük, ortaya konma, ilan edilme gibi konular olarak kendini gösterecektir. Bu dönemde manşetlerde bir çok aşk haberleri duyar okuruz. Ve özellikle geçmiş aşklar gündeme gelir.
Venüs Başak’ta daha eleştirisel ve mükemmeli yakalama peşinde yapılan detaylara önem verilen ilişkiler yaşanır. Ancak eleştirisel gözler üzerimizde olacaktır. Venüs’ün Başak burcunda retro hareketine başlamasıyla (24 Temmuz) bu eleştirilerin dozu artacak ve bu kritiksel yakşaşımımızla bir çok ilişki bitecek olabilir. Ayrıca geçmişte bu yüzden bitmiş olan ilişkiler geçmiş aşklarımız karşımıza tekrar düzeltme şansı tanımak üzere karşımıza çıkacaktır. Ancak Venüs retro halinde başak burcunda fazla kalmıyor. Bu nedenle fazla da düzeltme şansı olmayacaktır.
24 Temmuz ile 9Ağustos arası “eleştiriler ve detaylar” yüzünden bozulmuş olan aşkları, diplomatik anlaşmazlikları düzeltme şansı sunuyor.
9 Ağustos ile 6 Eylül arası ise Venüs Aslan burcunda retro olacaktır. Venüs’ün Aslan burcunda retrosu ile geçmişte yaşanan, skandal aşklar ile düzeltme şansı sunulacaktır. Aslan burcunda aşklar göz önünde yaşandığından; bu alanda yaşanan aşklara da bir düzeltme şansı önünüzde olacaktır.
Aslan burcunda dürüstlük ve açıklık ilke olduğundan bu dönemde dürüstlüğünüzle sınanırsınız.
Bu yılın “Venüs Retrosu” bu sınavlar eşliğinde yaşanacaktır.

Kısaca Venüs gezegenin özellikleri ve önümüzde ki retrosu hakkında bilgi paylaştım…
Venüs diplomasi ve ilişkiler yönünde sunduğu bu fırsatı iyi değerlendirin.
Sürüncemede bir şey bırakmayın evrende, açık kalan defterlerinizi de kapatın ki, yeni ilişkilerinize, yeni sayfa açılsın.

Sağlıkla...