27 MAYIS 2015 Çarşamba günü boyunca Ay Başak burcunda ilerliyor.

Detaylara önem verdiğimiz, hijyen , analitik konuları ön plana aldığımız bir gündeyiz.

Ay saat 05:22 itibari ile Terazi burcuna geçene kadar boşlukta ilerleyecek.

Ay boşlukta iken daha önceden başlamış işleri akışına bırakarak günü takip ediyoruz. Herhangi yeni bir iş veya projeye başlamamak ta Ay Terazi burcuna geçene kadar beklemek yerinde olur.

Sabah şafak sökerken saat 05:21 itibari ile Ay Venüs sekstil açısı ile hoşgörü ve toleransın arttığı, kadınlar tarafından duygusal destek gördüğü açıdır. Aşk ve ilişkinin olumlu yönde destek aldığı açıdır.

Para harcayabileceğiniz gibi, para kazanabileceğiniz de bir gündür ayrıca. Yineden aşırı hoşgörüden kaynaklanan gereksiz yatırımlar yapmamakta fayda var.

Öğle saatlerinde 13:36 Merkür'ün Mars ile uyumlu açıları ile fikirsel projelerinizi harekete geçirebilirsiniz.

Her türlü iletişimin hem hızı artar hem de şiddeti artar. Hızlı düşünülür ve hızlı karar alınır.

Sonu düşünülmeden sarfedilen sözlerde olabilir. Fakat bu sefer uyumlu sonuç içindir.

Sabırsız bir zihin nedeniyle trafik kazalarında da artış görülür.

Rekabet içeren her türlü aktivite için, örneğin yarışlar, çok uygun bir açıdır.

Geceye doğru da saat 22:45 itibari ile kesinleşen Venüs Chiron üçgen açısı ile ilişkiler bu saatlerde tedavi edici etkilidir.

Kadınlardan yara alınsa bile uyumlu açı bunu tamir edebilecek niteliktedir.

***

Bugünden itibaren, burçlarımızı yöneten gezegenleri tanımaya başlayacağız. Bugün Güneş sisteminin ilk gezegeni olan Merkür’ü tanımaya başlayalım.

Merkür gezegeni İkizler ve Başak burcunu yönetir. Fakat doğum haritanızda Merkür hangi burçta ise ona göre özellik gösterecektir.

Bir de hepimizi yakından ilgilendiren yılda 3 veya 4 defa yaşadığımız Merkür retrosundan etkileniyoruz. Özellikle retroda olduğumuz şu günlerde retro hakkında da bilgi edinelim.

MERKÜR VE RETROSU

Gezegenler yörüngelerinde seyir ederken saldıkları enerjileri ile ve aralarında yaptıkları açılar ile bize etki ettiği düşünülür. Bu enerjiler gezegenlerin hareket hızlarına ve durağan veya geri dediğimiz retro hareketlerinde ise farklı çalışır. Aslında gerçekte Bir gezegen “geri” gitmez. Sadece eskiden astrologlar gözlemlerini Dünya üzerinden çıplak gözle yaptıklarından; gezegenlerin yörüngelerinde ki hareketleri izlenirken; yörüngesinde “sanki” geri hareket ediyormuş gibi izlenim verir. Klasik astrologlar bu gözlemlerinde buna “retro hareket” dediğinden; biz de günümüzde bu adlandırmalarla enerjilerin üzerimizde ki etkileri hakkında bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Merkür retro olmadan önce durağan olur. Bu enerji şöyle çalışır:

Sorun var ve sorunun giderilmesi için gerekli açıyı oluşturacak hareket eksik”.

Sorunun çözüm bulamadığı ve olduğu yerde kaldığı zamanlardır “durağan” zamanlar.

Bu nedenle “retro” veya “ileri harekette” olduğu zaman bir gezegenin; “durağan” olduğu zamana göre; aslında bir şekilde hareket ettiğinden dolayı, olayları çözüme ulaştıracak zeminleri de barındırırlar içlerinde.

İleri giderken, bir olayın olumlu yönde ilerleyeceğini düşünürüz. Oysa örneğin; Merkür’ün “retro” olduğu zamanlarda, enerjiler bizi ileri doğru götürmese de; içe kişide içe dönük çalışacaktır. Bu da aslında bu süreçte pek çok “zihinsel çözümler ” sağlar…

Kişi retro dönemlerde zihnini yıkar. Temizilik yapar…


Ancak Merkür retroyu anlamak için Merkür hakkında bilgi edinmek gerekir.

Ulaşılan en eski bilgiye göre Merkür “Tanrıların bilgileri” olarak Hermes ile özdeştirilir. Öyle ki; 3 kere bilge anlamına gelen “Hermes Trismegistus” (kral, rahip ve din adamı) adıyla anılır ve astrolojinin de ilk temel bilgilerini Mu ve Atlantis döneminden (M.Ö.16.000) taşıdığı söylenir. Aynı zamanda Mısır tanrısı Thoth (tek Tanrı dönemi) ile özdeşleştirildiği gibi Kuran’da da İdris peygamber ( Sure:19-56, 21-85) olarak adlandırılır. Farsçada ise  “Gök katibi” anlamına gelen “debir-i felek” adı ile anılır…

Hermetik felsefede; doğrudan gezegensel hareketleri kavramamız ve zekamızı bu yönde kullanıp; bütünü anlamamız için konulmuş kurallar vardır.

Kısaca zeka ve iletişimi temsil eder. Merkür’ün doğum haritamızda bulunduğu yere göre hangi konulara aklımızı yorduğumuz ve zekamızı ne şekilde kullandığımız görülür.

Fakat bir gezegenin retro hareketinde ise; o gezegen haritamızda hangi eve düşüyorsa o evle ilgili sorunlar veya gecikmeli olarak o olayları yaşarız.

Merkür retro da her birimizin haritasına göre farklı alanlarda iletişim ve teknolojik sorunları anlatır. Haritalarında özellikle Merkür’ün yöneticisi olduğu İkizler ve Başak burcu vurgulu kişilerde ise; o kişiler Merkür retrosunu etkisini daha belirgin yaşarlar…

Merkür’ün retro olduğu dönemlerde herhangibir iş ile ilgili bir anlaşma imzalamamaya özen gösterin ve önemli kararlar almayın. Ya da birkaç defa gözden geçirin, yanlış anlaşılmalar yüzünden daha sonra üzüntü veya pişmanlık yaşama riski olacağından dikkat edin.

Merkür retro demek aynı zamanda her türlü iletişim kurduğumuz teknolojik aletleri de kapsar. Telefon, pc, laptop, mikrofon v.s. gibi. Bu dönemlerde bu aletlerin bozulması, sorun çıkarması, çalışmaması mümkündür. Üzücü bir sonuçla karşılaşmamak için tüm önemli bilgilerin önceden yedeklenmesinde fayda vardır.

Retroda Önlemler..

  • Teknolojik aletler bilgisayar, telefon v.s. gibi teknolojik aletlerimiz bozulabileceğinden datalarımızı retro hareket öncesi yedeklememizde fayda var.

  • İletişim sorunlarından dolayı çıkabilecek problemler oluşabilir. Özellikle basın ve yayın alanında veya mailleriniz yerlerine ulaşmayabilir bu nedenle yapılan bir işi teyid etmek bu dönemde önemlidir.

  • Bu dönemde gökyüzünde iletişim sorunlarından dolayı, yanlış anlamalara, yanılmalara zemin hazırlayan bir enerji olduğundan; önemli işlere imza atmamalı mümkünse eğer “Merkür retro” hareketinin bitişini beklemeliyiz. Ancak bekletemediğiniz bir imza durumunda çok detaylı inceleyip tekrar, tekrar okuyup emin olduktan sonra imza atmalıyız.

  • Merkür retroyu olumluya kullanabileceğimiz durumlarda var. Örneğin yarım kalmış bir konuyu tekrar geriye dönerek gözden geçirmek bu dönem için bulunmaz fırsat. Kaybettiğiniz bir eşyanızı bu dönemde tekrar arayınız, retro dönemlerinde kaybolan eşyalarınızı (evde olduğu bildiğiniz fakat bir türlü bulamadığınız eşyalarınızı) bulabilme şansınız artıyor. Yine bu dönemi içe dönme, zihinsel olarak geri planda çalışma zamanları olarak ta değerlendirebiliriz. Eğitim hayatında olanlar için öğrendiğimiz konuları, tekrar edilmesi adına harika bir zaman dilimidir Merkür retrolar.

  • internet gibi bilgi alış-verişi yapılan teknolojilerde sorunlar. Yanlış anlaşılmalar.

  • taşımacılık: her türlü taşıt ile yapılan seyahatlerde sorunlar.

  • Pazarlama , ticaret ve yayıncılıkta sorunlar.

Merkür’ün retro olduğu dönemlerin faydalı olduğu durumlar da vardır. Bu dönemlerde bütün yarım kalmış yazılarımızı tamamlayabiliriz. Müthiş bir şekilde zihnin kişinin kendisine doğru çalışmasının sağlayacağı enerjiden faydalanabiliriz. “Zihin faaliyetleri” gerektiren tüm çalışmalarımızı bu dönemde yapabiliriz. Ayrıca kaybolan eşyalarınızı Merkür retro dönemlerinde bulmanız da olasıdır.

Ayrıca gökyüzünde Merkür’ün retro olduğu durumda doğanlar; bu dönemlerde avantaja geçiyorlar. Doğuşlarından itibaren aşına oldukları bu enerji; onlara zihinsel faaliyetlerini maksimum düzeyde kullanma potansiyeli sunuyor. Yarım kalan işleri toparlama konusunda evren onlara adeta hediye bir zaman dilimi armağan ediyor..

Retrolarda; “geçmiş zamandan” bir kişi veya konuyu, okuduğumuz bir romanı, eski bir mektubu buluveririz. Anılar canlanır gözümüzde. Bazen duyduğumuz bir melodi de hemen geçmişte ki bir zaman dilimini serer ayaklarınızın dibine. İşte Merkür’ün retroda iken bize sunduğu en güzel yanı da hatırlanası güzel anılarınızın sayfaları arasında gezinme fırsatları olacaktır…


Sağlıkla