Bugün akşama doğru hayatınızda ki bazı otorite kişilerden destek görebilirsiniz…

Bugün 29 MART 2015 Pazar gününe Ay Yengeç burcundayken giriyoruz.
Ay Mars ile yapacağı dik açıdan sonra saat 04:59 de boşluğa girecek.
Ve sabah saatinde 08:47 de Ay Aslan burcuna geçerek ve takip eden 2 günlük süreçte Aslan burcunda ilerleyecek.
Ay’ın boşlukta olduğu saatlerde önemli sayılacak işleri başlatmayıp, daha önceden başlamış işleri devam ettirebiliriz. Ancak yeni olan girişimlerimizde sonuçlar istediğimiz gibi sonuçlanmayabilir…
Ay Aslan burcunda ilerlerken, eğlenceli sıcak ve samimi yanımız ortaya çıkacak. Kendimizi ortaya koyduğumuz, rahat ifade ettiğimiz iki günlük süreçteyiz.
Organizasyon becerilerimiz ve yaratıcılığımız ile dikkatleri üzerimize çekebiliriz…
Daha keyif alınan hobisel faaliyetleriniz, ikili ilişkileriniz ve çocuklarınızla hoşça vakit geçirebileceğiniz zamanlar olarak değerlendirebilirsiniz. Ay’ın Aslan burcunda seyahat ettiği bu süreci.. Aslan burcunda hiçbir şey gizli kalmaz. Bu evrede beğenilme ihtiyacı da sıklıkla görülür. Ay Aslan ‘da iken yaptığım ız olaylarla onaylanmak ihtiyacı içinde oluruz.
Ortaya koyulan şeyin beğeniliyor olması Ay Aslan burcundayken önem kazanır. Ay Aslan’dayken gizli olan konulara da karşı çıkılacaktır. Herşey ortaya serilecek olduğundan genellikle skandallar da Ay’ın Aslan burcunda geçtiği zamanlar ortaya çıkar…. Takdir görülmek, motive edilmek beğenilmek  bu dönemde en önem verdiğimiz konudur. Bunun bulunulmadığı ortamlardan da uzaklaşılır…
Dolayısı ile bu dönemde arkada bırakılan arkdaşlarınız bu döneme rastlar..
Sabah saatlerinde şafak sökmeden 04:58 Ay  Mars karesi ile korkularımız tetikleneceğinden ya uykumuz kaçar yada korkulu rüyalar ile uyanırsınız. Sabahın erken saatlerinde sinirli ve agresif olacağınız bu saatlerde, bıcak gibi kesici aletlerle yaralanmanız, biryerlerinizi kesmeniz mümkündür.
Bu açı altında ayrıca duygusal olarak ta kışkırtılma ve sinirlilik hali görülebilir…
Akşam üzeri saat 18:13 itibari ile Ay Satürn üçgeni ile yaşlı kişilerin desteğini göreceğimiz saatlerde olduğumuzdan tavsiye gereği duyduğumuz görüşmerimizi bu saatlere rastlatabiliriz…
Disiplin ve konsantre gereken işlerde bu açıdan faydalanabiliriz. Bu açı tam bir çalışma açısıdır. Disiplin içinde çalışabilir ve kalıcı ezberler yapabiliriz… 
TURKIYE HARİTASINA GÖRE AY ASLAN GEÇİŞİ:
Bu Ay Aslan süreci Türkiye için, maddi ve manevi değerleri üzerine yoğunlaşılan ve burada ki değerlerinin maddi gücünün ortaya çıktığı hatta sergilendiği süreç olacaktır…
Ancak Türkiye’nin bütçesi ile ilgili Ağustos’a kadar büyüten, bereket sağlayan enerjiler Türkiye’den yana.
Yine en önemli kou olarak Türkiye’nin tepe noktasında yönetimde olan kişilere politikacılar, işadamlarına ve Türkiye için ünlü olan kişilere (sanatçılarına, yazarlarına v.s.) dikkat çekiliyor.
Ani beklenmedik sürpriz bir haber ile tepe noktasında ki kişilerle ilgili bazı olaylar yaşamamız. Ve Şok etkisi yaratan bu etkilerle sarsılmamız mümkün olacaktır…
Türkiye’nin düşmanları kendilerini açıkça ilan edebilirler. Ve Türkiye için düşman olan ülkeler de değişim ve dönüşüm içindeler. Özellikleri toprakları değişim geçiriyor.. Bu arada bazı müttefik veya kendini düşman ülke olarak ilan eden ülkelerde bazı yer altı madenleri söz konusu olduğu gibi, yerin alt üst olmasını anlatan belki bir deprem veya heyelan gibi konular da gündeme gelebilir.
 EKİNOKS NEDİR?
Güneş ışınları 21 mart ve 21 eylül tarihlerinde ekvatora dik düşer . 
Her yerde gece ve gündüzler eşit olur . Bu duruma ekinoks denir.
Ekinoksların Özellikleri
l Güneş ışınları Ekvator’a dik gelir.
l  Güneş ışınları her iki yarımküreye aynı açılarla gelir.
l Dünya’daki durgun sularda gel-git genliği artar.
l  21 Mart tarihinden 23 Eylül tarihine kadar ışınlar Ekvator’un kuzeyindeki noktalara dik geldiğinden Kuzey Yarımküre’de gündüzler, Güney Yarımküre’den daha uzundur. 23 Eylül’den 21 Mart’a kadar ise Güney Yarımküre’deki gündüzler Kuzey Yarımküre’den daha uzundur.
l 21 Mart Kuzey Kutup Noktası’nda, 23 Eylül ise Güney Kutup Noktası’nda 6 aylık gündüzün başlangıç tarihleridir. Güneş, ekinokslarda tam doğudan doğup tam batıdan batar.
l Güneş’ten her iki yarımküreye gelen enerji miktarı eşit olmasına rağmen, sıcaklık birikiminin farklı olması nedeniyle, sıcaklıklar eşit değildir.
l  Güneş ışınları kutup noktalarına teğet geçtiğinden, aydınlanma dairesi kutup noktaları üzerinde oluşmuştur. Kutuplarda alacakaranlık yaşanır.
l Tüm Dünya’da gece ve gündüz süreleri eşittir (Ekinoks).
l Aynı meridyen üzerindeki tüm noktalarda Güneş aynı anda doğup, aynı anda batar.
l  Her iki yarımkürede bahar mevsimlerinin başlangıcıdır. 21 Mart Kuzey Yarımküre’nin ilkbaharı, Güney Yarımküre’nin sonbaharıdır. 23 Eylül Güney Yarımküre’nin ilkbaharı, Kuzey Yarımküre’nin sonbaharıdır.
23 Eylül Ekinoksu
Dünya’nın yörünge üzerindeki konumu nedeniyle eksen eğikliğinin etkisi ortadan kalkar ve güneş ışınları Ekvator’a dik gelir. Buna bağlı olarak aşağıdaki olaylar gerçekleşir:
1. Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a dik açı ile düşer.
2. Dünya’nın her yerinde gece ve gündüz eşitliği yaşanır.
3. Güneş her iki kutuptan da görünür. KKN’nda güneş batmaya; GKN’nda güneş doğmaya başlar.
4. Kuzey Yarımküre’de sonbahar, Güney Yarımküre’de ilkbahar başlangıcıdır.
5. Aydınlanma çemberi kutup noktalarından teğet geçer.
6. Kuzey Yarımküre’de geceler gündüzlerden; Güney Yarımküre’de gündüzler gecelerden daha uzun olur.
7. Bir meridyen üzerindeki bütün noktalarda güneş aynı anda doğup, aynı anda batar.
8. Gölge boyu ekvatorda 0, Ekvator’la 45° enlemi arasında cismin boyu gölgenin boyundan büyük, 45° enlemlerinde cismin boyu gölge boyuna eşit, 45°-90° enlemleri arasında ise gölge boyu cismin boyundan uzundur.
21 Mart Ekinoksu
– Kuzey Yarımküre’de ilkbahar, Güney Yarımküre’de sonbahar başlangıcıdır.
– Güney Yarımküre yaz, Kuzey Yarımküre kış mevsiminden çıktığı için (sıcaklık birikimi nedeniyle) Güney Yarımküre daha sıcaktır.
– 21 Mart’tan sonra ışınlar Ekvator’un kuzeyine daha dik geleceği için Kuzey Yarımküre’de gündüzler daha uzun olur.
-Kuzey Kutup Noktası’nda 6 ay süreli gündüzün, Güney Kutup Noktası’nda ise 6 ay süreli gecenin başlangıcıdır.
Kaynak: http://www.birdunyabilgi.org/ekinoks-nedir-ekinokslarin-ozellikleri-nelerdir
Sağlıkla