Bugün 6 MART 2015 CUMA Ay Başak burcunda boşlukta ilerliyor.
Cuma günü boyunca Ay Başak burcunda ve boşlukta ilerliyor. Dolayısı ile Ay boşlukta iken yeni bir başlatmayıp, elde ki mevcut işlerimizle ilgilenmek en uygunu olacaktır.
Aksi takdirde sonuçlarından memnun olmadığımız durumlarla karşılaşmamız mümkündür..
Dün bir Dolunay yaşadık. Dolunay’ın ışık tuttuğu konular ve alanlarda bir takım farkındalık yaşadık veya yaşamaya devam edeceğiz.
Dolunay’ın etkisi Ay SOLAY AY fazına geçene kadar devam eder. Yani bu durum gökyüzünde Ay ile Güneş’in açısı 180 karşıt durumundaki dereceden  135 derece olana kadar olan geçen süreçtir.  Yani 45 derecelik bir süreç. Ay bu konumuna gelene kadar Terazi burcununun son derecesine ulaşmış oluyor. Dolayısı ile Ay’ın Terazi burcunda ki geçiş süresinde de Dolunay’ın etkilerini almaya devam edeceğiz.
Dolayısı ile bu enerji devam ederken; Doluany etkilerini burcunuz ve yükselen burcunuz birlikte okuyup, size hangi alanlarda ışık tutulmuş, ve neleri fark etmeniz gerekiyormuş bunlara odaklanmanızda fayda olacaktır. Bu enerjiler yaklaşık 9 Mart’a kadar etkisini yitirmeyeceğinden bu konulara yönelik farkındalıklar yaşamanız olasıdır…

AYIN AÇILARINA BAKARSAK:


Günün ilk saatlerinde saat 00:44 itibari ile Ay ile Chiron karşıt durumlarınını gerçekleştiriyorlar. Bu enerji altında, anılar canlanır ve geçmişle ilgili yaralar acı çekme hissi içinde olabiliriz.
“Bu benim başıma neden geldi? Ben bunu nasıl yaşadım?” dediğimiz zaman dilimidir bu..
Dolayısı ile fark edilmesi beklenen durumlara dikkat çekiyor gökyüzü.
Çünkü fark ettiğimiz anda sınavı da geçmiş oluyoruz.
Yani kader yolumuzda bir level atlayıp, yolumuza devam ediyoruz.
Aksi takdirde aynı sınavı günün birinde tekrar karşımızda bulmamız hiç de şaşılacak bir durum olmaz..
Dolunay sonrası karışan duygular  bizi dağıtmış olabilir. Günün ortalığı düzenleyen tamir eden enerjisi ise gece saat 02:18 itibari ile Güneş ve Pluton yumuşak açılarından geliyor olacak. Bu açı ile  da enerjide düşüş olur. Otoriter ve güçlü kişilerin desteğinin görüldüğü açıdır. Kişiliği karizmatik hale dönüştüren bir enerjidir.  Gün boyu bu enerji etkin olacak. Projelerimizi gerçekleştirmede destekleyen güç veren enerji gökyüzünden geliyor.
Öğle öncesi Mars ile GAD pararlel duruma geliyor (11:37). Bu aslında uyumlu bir etkidir. Geçmişteki çözülmemiş bir problemi harekete geçirip, üzerine gitmek için uygun bir zaman dilimidir.
Yalnız bu açı altında ateş ile bir yerinizi yakmanız mümkün. Dikkatli olmanızda fayda var…

BAŞAK BURCUNDAKİ DOLUNAY'IN BURÇLARA ETKİLERİ


KOÇ ve yükselen KOÇLAR 6

İş ortamınızda dikkat ve titizlik gösterilmesi gereken bir zaman dilimi detaylara önem vermelisiniz. Çünkü ayrıntılarda ki olaylar sizi en çok meşgül edecek olan olaylar oluyor. Birlikte çalıştığınız kişilerden bu nedenden dolayı yaşanacak olaylarıda anlatabilir ve hatta böyle bir konunun neden olduğu bir olay Dolunay’da açığa çıkabilir. Yaptığınız iş ile alakalı başkalarının eleştirilerine maruz kalabilirsiniz. Başkalarına hizmet alanında bazı konular hayatınızda aktif hale gelebilir.
Varsa evcil hayvanınızı da bu dolunayda gözlem altına almalısınız. Onunla ilgili bir ayrıntığı gözden kaçırmış olabilirsiniz ve bu Dolunay onunla da ilgili bazı olayları ortaya çıkarabilir. Uyanık olmakta fayda var.

BOĞA ve yükselen BOĞALAR 5

Aşk hayatınızda  yaratıcılığınızda ki detaylarınların önem kazandığı bir dönem. Keyif aldığınız alanlarda  ayrıntılara önem vermeniz ile ilgili bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Veya sizin bu yönünüzü daha önce görmemiş kişiler fark edebilir.
Keyif aldığınız mekanlarda hijyen, titizlik, simetri detay gibi konularla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Bu konularda organizasyon becerinizi ortaya koyarken başkalarına hizmet konusu da atlanmadan detaylı bir çalışma yapabilirsiniz. Kişisel ve arkadaş çevrenizde ki titiz ve detaylara yönelik yaratıcılığınız bu dolunay da fark edilebilir..
Çocuklarınız var ise, onlarla ayrıntılı bir şekilde keyif aldıkları işleri hobileri veya spor gibi faaliyetleriyle ayrıntılı bir şekilde ilgilenebilirsiniz. Dolunay etkisiyle bu alanda hijyen konularıyla ilgili konuları açığa çıkabilir.

İKİZLER ve yükselen İKİZLER 4

Bu Dolunay’ın etkisi ile aile ve köklerinize yönelik daha titiz bir araştırma isteği içine girebilirsiniz. Soyağacınızla ilgili konular dikkatinizi çekebilir..
Yaşadığınız alan ev ve yerleştiğiniz yer ile ilgili konularda detaylı bir hijyen çalışması içine girmek isteyebilir. Evinizde tam bir bahar temizliği yapabilirsiniz.
Ebeveynlerinizin yerleşilen alanıyla ilgili daha detaycı olabilir, uygunluk ve  işe yarama konusunda bir takım düşünceler üretebilirsiniz. Bu dolunay da bazı fikirleriniz uyanabilir.   

YENGEÇ ve yükselen YENGEÇLER 3

Yakın çevreniz, kardeş, kuzen veya akrabalarınızla iletişimde detaylara inebilirsiniz.  Bugüne kadar yüzeysel kalan iletişimde ayrıntıya önem verdiğiniz noktada bazı şeylerin açığa çıktığını fark edebilirisiniz..
Sözlerinizde daha çok mantığa yer verebilirsiniz. Kişisel ve toplumsal hedefleriniz, sözleriniz, fikirleriniz netleşiyor ve Dolunay’da açığa çıkıyor.  
Zihniniz hızlanabilir ve sonuçlara daha çabuk ulaşıp, Dolunay’ın etkisiyle bazı uyanmalar yaşayabilirsiniz. Ayrıntıların içinde bazı olayların açığa çıktığı görüp şaşırabilirsiniz.
Ticaret ile ilgili konularda faydaya da yönelik çalışmalar yapmak isteyebilirsiniz.
İletişim üzerine ticaret konularına kafa yorabilir. Bu konularda detaya yönelik farkındalıklar yaşayabilirsiniz.

ASLAN ve yükselen ASLANLAR 2

Bu  Dolunay’da maddi ve manevi varlıklarınıza ışık tutup, bir takım farkındalıklar yaşamanıza neden olabilir. Sahip olduğunuz değerler ayrıntıda gizli olabilir.
Yaratıcılığınız ve detaya yönelik üreticiliğiniz sayesinde maddiyata  kavuşabilirsiniz.
Yaratıcılıkta, ayrıntıya önem veren zihin yapısı ile kişisel veya ortak kazançlarınız söz konusu olabilir.
Yetenek, üreticilik, yaratıcılık, organizasyon ve girişim ile yapabileceklerinize ve bunların detaylı çalışmalar sonucu öne çıkmasına neden olacak konulara bu Dolunay ışık tutabilir…
Girişim ve organizasyon ile ilgili yeteneklerinizi kullanmanız söz konusu olabilir.

BAŞAK ve yükselen BAŞAKLAR 1

Kendi kişisel imajınız ve dış görünüşünüzde detaya yönelik bazı durumlar yaşanabilir…
Hem eleştirisel bakış açısı ile hem de mükemmelliyetcilik arzusu ise  ayrıntıya önem veren çalışmalar içine girebilir. Kendinize bir imaj yaratabilirsiniz…
Ya da bu Dolunay’da bu konulara ışık tutup, bazı eleştirilere maruz kalabilirsiniz.
İçinizde ki mükemmelliyetçilik arzu nedeniyle tek, tek detaylarlara yönelik çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz.
Hijyenik konuların ön plana çıkabileceği bazı kişisel bakım konularıyla meşgul olabilirsiniz.
Zihinsel olarak hız kazanabilir sözlerinizle ayrıntıya yönelik ifadeler kullanabilirsiniz.
Bitkisel beslenme veya kendinize şifa getiren bitkiler üzerine daha detaylı bir çalışma yapma ihtiyacı hissedebilirsiniz.
Dolunay ile buna ihtiyacınız olduğu da açığa çıkabilir.

TERAZİ ve yükselen TERAZİLER 12

Bu Dolunay sizde bilinçaltı temizliğine ihtiyaç duyduğunuz fikrini doğurmuş olabilir. Kişisel gelişimizle ilgili dolunay’da bazı  ilişki durumlarının dengeli yaşamanın ve ikili uyumda dengenin sağlanması konusunda bazı açığa çıkmalar yaşanabilir.
“Ben”cilik yerine “biz” konusunda detaya önem verilen bir farkındalık yaşanabilir. Bu konuda bazı eleştirelere maruz kalıp, bunlarda mükemmeli yakalama konularına yönelmek isteyebilirsiniz.
İçinde bulunduğunuz duruma analitik bakıp, pratik çözümler üretebileceğiniz farkındalıklar yaşayabilirsiniz..
İlişkiler konusunda bazı kayıplarınızın farkına varabilir ve bunların ne olduğunu bu Dolunay’da bilinçaltınızda aydınlanarak açığa çıkartacak olabilirsiniz..

AKREP ve yükselen AKREPLER 11

Sosyal alanda bazı detaya yönelik farkındalıklar  yaşayabilir ve derinlemesine inilen konuların  Dolunay’da açığa çıkmasını yaşayabilir ve fark edebilirsiniz.
Sosyal çevrenizden mükemmele ulaştıracak eleştirilere maruz kalabilirsiniz. Detaylara yönelik sosyal çevreniz ile ilgili derin bir araştırma içine girebilir ve burada bazı aydınlanmalar yaşayabilirsiniz.
Geleceğe yönelik gerçekçi çalışmalar içinde olup, detaylı organizasyonlar yapabilirsiniz.
Kollektife yönelik “hizmet” temalı konular önem kazanabilir. Eleştiriler ışık tutacağı konulara dikkat edip, bunlarla ilgili detaylı bir çalışmaya girebilirsiniz. Adeta bir dedektiflik sonucu açığa çıkan konular karşısında şaşırmadan Dolunay’ın ortaya serdiklerini izleyebilirsiniz..

YAY ve yükselen YAYLAR 10

Kariyeriniz ve toplum önünüzdeki duruşunuzda özgür, eğlenceli kişiliğiniz ile ön plana çıkıp, ayrıntıya önem verdiğiniz noktada başarınızın hangi yönde olacağına Dolunay etkisi ile ışık tutulmuş olabilir.
Farkında olup bu konulara yönelebilirseniz ve detayları gözden kaçırmazsanız kariyer alanında bazı girişimler yapabilirsiniz.
Bazı faydalı ve hizmete yönelik projelere imza atabilirsiniz. Eleştirelere dikkat edip mükemmeli yakalama konusunda adım atmanız sizin faydanıza olabilir. Dolunayın ışık tuttuğu konular önemli olduğundan bunların ne olduğunu düşünün ve önünüzdeki birkaç gün buna yönelik enerjiler devam ediyor olacak farkında olun…

OĞLAK ve yükselen OĞLAKLAR 9

Yabancılar, uzak yerle yabancı kültürler akademik konularla ilgili bazı konular açığa çıkacak olabilir…
Bazı yolculuklar yapabilirsiniz. Bunun temelinde başkalarına hizmet konuları yatabilir. Temizlik, hijyen ve sağlık konularına yönelik bir seyahat olabilir. Veya böyle bir ihtiyacınız bu Dolunay’da açığa çıkabilir.
Akademik alanda detaylı çalışmalarınız gündeme gelip, göstermiş olduğunuz mükemmelliyetcilik bu Dolunay’da sizi görünür duruma getirebilir. Akademik alanda fark edilebilirsiniz.
Uzaklarda fayda sağlayacak bazı konuların araştırmaları sizi çekebilir.
Uzaklarda sağlık konuları, uzaklarda tıb konuları ve detaylara yönelik çalışmalar dikkatinizi çekebilir.
Sağlık turizmi dikkatinizi çekebilir. Veya buna yönelik bir akademik çalışma…

KOVA  ve yükselen KOVALAR 8

Ortağınız, eşiniz veya partnerinizle birlikte  ortaklaşa yaptığınız işlerden elde edeceğiniz gelirin açığa çıkması olarak yaşayabilirsiniz bu Dolunay’ı.
Analitik zeka ve pratik çözümlerinizle gelire dönüştüreceğiniz durumların açığa çıkmasını yaşabilirsiniz.
Bunların neler olduğu konusunda focuslanabilir ve detaya yönelik çalışmalar yapabilirsiniz…

BALIK ve yükselen BALIKLAR 7

İkili ilişkileriniz ve ortaklıklarınız konusunda eleştirilere maruz kalabilirsiniz. Mükemmelliği yakalama konusunda  detaylara yönelik girişimler yapabilirsiniz.
Duygusal olarak iç dünyanızda bir arınma ihtiyacı hissedebilirsiniz.  Birlikte hareket edilecek titizlik ve hijyen konularına da dikkat çekiyor gökyüzü.
Başkalarının faydasına hizmet konuları gündeme gelirken bunu fedakarca yapabilir hatta kullanıldığınız hakkında bazı açığa çıkan durumlarla yüzleşebilirsiniz.

Sağlıkla.