Bugün 5 MART 2015 PERŞEMBE Ay Başak burcunda ilerliyor.
Bugün Ay Başak burcunda ilerlerken  14 dercede, saat 20:05 itibari ile Bir Başak Dolunayı yaşayacağız.
Dolunay yerden bakıldığında AY ile Güneş’in karşı karşıya geldiği 180 derecelik açının oluştuğu gökyüzü konumudur.,.
Dolayısı ile Ay güneş’ten aldığı ışığı, bir  ayna gibi Dünya’nın üzerine yansıtır.
Bu ışık altında  Dünya’ya olayların aydınlanmasına, gizli olanın açığa çıkmasına neden olan bir enerji akar…
Bu etki Ay ile Güneş’in açıcı 135 derece olana kadar devam eder. Yani Ay “Solan Ay” fazına gelene kadar geçerli bir enerji akışıdır. Bu da yaklaşık bu sefer Ay 29 derece Terazi burcuna kadar gelene kadar bu etkinin süreceği anlamına geliyor yani 9 Mart. Ay Akrep burcuna geçerken bu etkiden çıkmış olacağız…
Dolunay hangi burçta meydana geliyorsa da, o burcun konularına uygun bir Dolunay  yaşanır. Dolunay’ı gerçekleştiren Ay “geçmiş” ile alakalı olduğundan, geçmiş konularımızla ilgili bir aydınlanma yaşanır, sonuca bağlanır, görülmeyenler görünür hale gelir.
Bu sefer bu bir Başak Dolunayı olduğu için de, buna bir “HASAT” Dolunayı diyebiliriz…
Çünkü Başak burcunu mitolojide de temsil eden Demeter ile ilişkilidir…
Yani bu güne kadar ektiklerimizin sonucunu alacağımız bir Dolunay.
    •    Küçük döngü de geçtiğimiz Yeniay’da  Ay Balık burcunun son derecesindeyken gerçekleşen Yeniay’da ektiğimiz konuların neticesini göreceğimiz bir Dolunay olduğu gibi,
    •    Birde büyük döngüde; geçtiğimiz  sene Balık burcunda gerçekleşen Yeniay temalarının sonucunu göreceğimiz bir Dolunay…
2014 tarihinin Balık Yeniay’ına bakıp, o günün temalarını hatırlamakta fayda var…

Dolunay sonrası Ay ile Plüto uyumlu açı gerçekleştirip, gün boyu gerilmiş ve tavan yapmış olan duygularımızı kontrol altına almaya yönlendiriyor olacak..
Duygularda kesinlikle bir değişim yaşanacaktır. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır…
Duygu dünyamız, yeniden yapılanmak üzere tamamen darmadağın olabilir…
Yalnız bu o zaman için sizi altüst etmiş gibi görünse bile; bilin ki yeniden yapılanma için gereklidir ve iyi ki de oluyordur…

Dolunay esnasın AY (duygularımız- bilinçaltı ve içgüdülerimiz)
Güneş (mantığımız_ şuurlu yanımız ve kimliğimiz) karşı karşıya geldiği durumlardır.
Bu yüzden kendimizi aşırı sinirli, duygularımızı tetiklenmiş ve huzursuz hissederiz.

5 MART Dolunay’dan sonra saat 20:36 Ay boşluğa giriyor…
7 MART saat 02:52 Ay Terazi burcuna geçecek, dolayısı ile  bu zaman diliminde her zaman söylediğim Ay’ın boşlukta olduğu zamanları şartları zorlamadan yeni işler başlatmak yerine , daha önceden başlatılan işleri akışına bırakıp birlikte hareket ederek geçirmekte fayda var. Herhangi bir olayı başlatmakta veya yönlendirmekte gücümüz yetmez.  Ay’ın enerjisi bu saatten sonra oldukça kontrolsüz gelişeceğinden, Dolunay’ın etkisi de pek kontrol edebileceğimiz durumları göstermiyor ve Ay Terazi burcuna girene kadar boşlukta ancak, Dolunay’ın etkisi Ay Akrep burcuna geçene yani Ay Solanay fazını alıncaya kadar devam edeceğinden oldukça ilginç konuların açığa çıkacağını söyleyebilirim şimdiden…

5 MART GÜNEŞ DOĞUŞ HARİTASI:

DOLUNAY __HARİTAYI İNCELERSEK:


    •    Ay 14 derece 50’ Başak Burcu’nda,  12’inci evde. 10 evi bağlıyor. 12. Evin dispozitörü Merkür 5. evde Kova burcunda.
Aşk ilişkisinde kafalarda “özgürleşme düşüncesi” belki bilinç altına gelişen kendinize bile itiraf etmediğiniz bu duygu; Dolunay’da “gizli duyguların açığa çıkması”olarak gerçekleşebilir.

    •    Güneş 14 derece 50’  Balık Burcu’nda, 6’ıncı evinde. Chiron’la kavuşum halinde. 11.evi bağlıyor. 6. evin dispozitörü Jüpiter Aslan 11.evde.
Günlük iş hayatımızda fedakarca” başkalarına hizmet” olarak gerçekleştirdiğimiz fedakarca çalışmalarımız;  sosyal çevremizdeki; egosu yüksek arkadaşlarımızdan “yara alma” olarak  gerçekleşebilir.
    •    AY LORDU: VENÜS koç burcunda 7. Evde ve 8. Evi balıyor.
Haritanın Ay Lordu: İlişkilerde partnerden gelir konuları olarak veya ortaklıklar olarak kendini gösteriyor olabilir. Partnerin kendisini “açık düşman”  ilan etmesi de mümkündür.
    •    ASC 10 derece 35 dakika Terazi’de.  Dispozitörü  Venüs, 7’inci evde Koç burcunda ve Uranüs ile GAD  kavuşumda.
Geçmişten gelen ilişkilerimizde  ani beklenmedik, marjinal bir durum gelişebilir. Sonu düşünülmeyen ani beklenmedik ilişkiler  yaşanabilir. Yıldırım aşkı ile evlilikte söz konusu olabilir.
 Sıradışı bir ilişki olabileceği gibi, “özgürleşme” duygusu da gelişebilir.
Geçmiş bir ilişkide pürüz olan konuların ani bir uyanış ile, avantaja dönüşmesi görülebilir.
Işık hızı ile başlayıp, biten ilişkiler söz konusu olabilir.
    •    MC Yengeç Burcu, yöneticisi AY 12. Evde.  Plüto ile üçgen açıda..
Kariyer yaşamınızda duygularınızın manipüle edilmesine neden olan gizli düşmanlıklar yüzünden bazı durumlar gelişebilir.
Büyük bir ihtimalle de bu dolunay; mevcut gizli düşmanlarınızı da  görünür yapar…
    •    Jüpiter Aslan 14 derece 21’ ile Rx durumda 11.ev, Plüto Oğlak 15 derece 05’ 4. ev ile  ve Güneş Balık burcunda  14 derece 05’ 6.ev ile bir YOD açı kalıbı ( Tanrı’nın Parmağı)  oluşturuyor.
“YOD açına kalıbına” astrolojide  “Tanrı’nın  parmağı” denir…
Kadere müdahele edemeyeceğiniz  durumlar, olması gerekenin olacağı bir duruma işaret ediyor.
Başrolü egosu yüksek sosyal çevre arkadaşları oynarken, oturulan ev mekan ve toprak değişikliği olarak gerçekleşecek bir durum;  İş hayatında sergilenen fedakarca tutum ile kazanılan kimlik olarak ortaya çıkabilir.

GÜNÜN ENERJİ AKIŞLARI


Günün erken saatlerinde saat 05:14  itibari ile kesinleşecek olan Ay Neptün karşıt açısı ile duygularımızda belirsizlik, bir  “net olamama durumu”  hakim olabilir.

Kendimizi ne yapmak istediğimizi bilemez ve kararsız hisler içinde bulabiliriz.. Sabah şafak sökerken günümüze bu enerjiler altında başlıyor olacağız…

Bu enerjiye hemen eşlik eden bir başka enerji ise saat 05:17 itibari ile Venüs Pluto karesi oluyor. Bu da şu anlama geliyor:
Bu açının yaratacağı enerji oldukça dikkat çekiyor ve son derece de yıpratıcı olma özelliği taşıyor.
Venüs ilişkiler demekse Plüto’da bunu derinden ve tutku ile yaşamak demektir. Ancak burada teması “kare” açı ile kuruyor.
Yani İlişkileri yakıp, yıkan; kıskançlık, hırs ve intikam duygusunun tetikleneceği bir enerji kesinleşmiş oluyor bu saat itibari ile…
Bu nedenle ilk başta hissettiğimiz belirsizlik duygusu bu sefer yoğun tutkulu intikam enerjisine dönüşebilir ki bu son derece de güçlü ve yıpratıcı bir enerji hemen dolunay öncesi.
Bu enerji ile Dolunay’a giriş yapılacağından Dolunay esnasında açığa çıkacak olan duyguların oldukça yıkıcı olabileceğini de anlayabiliriz buradan…

Gün içinde bu açı FİNANS piyasalarını da tetikleyecektir.
Oldukça piyasaların dengesini değiştirecek olaylar yaşanması mümkündür.
Bu nedenle gün boyu piyasada ki para hareketlerini yakından takip etmeniz ve portföyünüze yoğunlaşmanızı tavsiye ederim… Çünkü bu hareket esnasında para kazanmanız da muhtemeldir. Yeter ki uyanık ve dikkatli olun…

 Gün içinde oluşacak olan diğer gezegen ve Aydüğümü kontaklarından;
    •    05:57 Mars Kavuşum Güney Ay Düğümü : geçmiş poroblemlerin üzerine gitmek için uygun bir zaman.
    •    09:12 Ay Paralel Venüs: ilişki ve duygularda tolerans ve hoşgörünün arttığı bir açı.
    •    11:27 Ay Paralel Uranüs: geçmişe ait problemlerin aniden çözüm bulacağı yıldırım etkiyle gelişen duygular. Bilinçaltında ani uyanış.
    •    19:38 Ay Paralel Güney Ay Düğümü: Geleceğin şekillenmesi ve geçmişte sorun gibi görünen olayların avantaja dönüşmesi.

Arka arkaya gelişen bu açılar bizim biriktirmiş olduğumuz ilişkiler bazlı sorunlarımızı birgünde çözmeye kararlı bir şekilde arka arkaya gerçekleşiyorlar. Farkında olunmayan durumlar bilinçaltında ani bir fark ediş ve uyanma ile çözüm buluyor olabilir.
Daha önce görülmemiş bir olay şok etkisiyle kendini gösterebilir.
Geçmişte pürüz olarak görülen durum nir neticeye ulaşıp avantaja dönüşebilir.
Sabahtan itibaren arka arkaya yaşanan bu durumlar ve hala farkında olmadığımız olaylar birde akşamüzeri yaşanacak dolunay ile açığa çıkıp, gözler önüne serilecektir.

Evren bize adeta ”bak bunu da gör demektedir.!”

Dolunay sonrası  saat 20:36 itibari ile  Ay  Pluto ile kurduğu üçgen açısı ile adeta bizi güçlü bir şekilde duygularımız değiştirmeye yönlendirmekte, değişim ve dönüşümleri gerçekleştirmekte ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlamaktadır. Ve bu çok güçlü bir şekilde gerçekleşmektedir.
Bu enerji altında oldukça ezoterik konulara eğilebilir enerjimizi bu yönde yönlendirebilir, enerji çalışmaları yapabiliriz. Taşlarımızla çalışabiliriz…

Saat 20:56 Ay  Mars paralel açısı ile sonu düşünülmeden girişilen işler, agresif hareketler mümkündür. Duygularınızın birden kışkırtılacağı gereksiz kahramanlıklar yaşayabilirsiniz. Özellikle trafikteyseniz kaza riskiniz yüksek olacaktır.
Dikkatli olun…!

Sağlıkla.