Bugün 1 Şubat Pazar gün boyu Ay Yengeç burcunda hareket ediyor. 15:36 itibari ile boşlukta.

Bugün duygusallık ve evimiz ailemiz çocuklarımız konuları ön planda olacak. 

Saat 15:36 Ay Aslan burcuna girene kadar boşlukta, Ay boşlukta iken herhangi önemli bir girişime girmemekte fayda vardır. Oldukça kontrolsüz gelişen sonucundan hoşlanmayacağınız durumlar yaşayabilirsiniz.

 Çünkü Ay'ın enerjisi çok yoğun ama kontrolsüzdür. 

AY ASLAN burcuna 2. Şubat 19:41 de girecek.

Sabah saatlerinde GÜNEŞ AYDÜĞÜMLERİ ile uyumlu açı içinde olacaklar. Sabah saat 07:06 itibari ile Güneş ve  Ay Düğümleri arasındaki uyumlu açılar iyimserlik ve yenilik hissi verirler. 

Gelişmeleri akışına bırakmaktansa az da olsa müdaheleci davranmak ve alışkanlıkları değiştirmeye çalışmak pozitif sonuçlanır. Bu anlamda bu pozisyon değerlendirilmesi gereken önemli bir dönemi işaret eder. Özellikle popüler olması gereken işlere başlamak için astrologlar tarafından da değerlendirilen bir açıdır. Bu açının etkin olduğu tarihlerde geçmişteki ve gelecekteki yolunuz hakkında daha bilinçli bir bakış açısına sahip olursunuz. (Güneş astrolojide “herşeyi aydınlatır” felsefesine sahiptir.) 

Natal haritanızda bu açıyı taşıyorsanız, gelecekte iyi veya kötü iz bırakacaksınız.

 Her halükarda insanlar sizi, ufak bile olsa bir şeyleri değiştiren ve farkındalıklı birisi olarak hatırlayacak. 

Gün içinde en dikkat çeken açı:

AY İLE URANÜS Ve PLÜTO ile gökyüzünde oluşan T-kare açı kalıbı ile duygusal anlamda ani gelişen olaylardan dolayı yıkımlara açık bir gündeyiz… İkili ilişkilerde dikkat…

Yengeç burcunun depresif tarafı günümüzü karatmaya meyilli. Aman dikkat…

Öğleden sonra kısmen daha rahat nefes alabileceğimiz saatlerdeyiz…

GÜNÜN  ZORLAYANI:

T-kare açı kalıbı: 

Saat 08:20 itibari ile Ay T-Kare Ay Düğümleri açısı:Değişmesi gereken durumları gösterir, pürüzler çıkarır. Bunlar kader ve karar anlarımızdır. Bu nedenle de değişmesi gereken duruma zorlar bizi. Bir şey oluyorsa bunun evrensel bir planda yeri vardır deyip. Olaylara bu gözle bakmakta fayda olacak ve buna göre kararlar almamız gerekecektir.

AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

AY PLÜTO karşıtlığı apekste URANÜS ile

Duygularda yıkıma ve değişime neden olan ani gelişen sürpriz beklenmedik konulara dikkat çekiyor gökyüzü. Bu açı kalıbı bugünü zorlayabilir. Farkında olun…

Bir süredir etkin olan AYdüğümlerin başrolu oynadığı  diğer bir T-kare açısı ise:

Kuzeyaydüğümü karşıt Güneyaydüğümü kabuşum URANÜS apekste PLÜTO. Bunlar sırasıyla şu şekilde etkin oluyorlar.

AY URANÜS KARESİ:

Saat 10:51 itibari ile  Ay ile Uranüs'ün sert açıları etkileri kısa sürse de ani olaylara neden olabilirler. Bu açı altında soğukkanlı ve dikkatli olmak önemlidir. Ölçüsüz ve ani davranış şekilleri. Kadın figürüyle çatışma ihtimali. Aşırı özgürleşme arzusu. Meteorolojik ani olaylarla da genel olarak ilgili olabilen bir açıdır. Doğa sporları yapanlar için dikkat. 

AY PLÜTO karşıtlığı:

Saat 12:41 itibari ile  Ay Karşıt Pluto karşıtlığı, Okült konularda çalışmalar yapmak için çok iyi bir zamandır. Güçlü hisler ve güçlü duygular risk almaya veya şiddete (yada köprüleri atmaya) neden olabileceğinden bu enerjinin ezoterik yada yaratıcı bir işle açığa çıkması faydalıdır. Geçmişe ait herhangi bir travmayı veya geçmişi hatırlatacak şeyleri gözönünde tutmanın zamanı değil. Pluto köklü değişimleri sembolize eder. Evle ilgili kalıcı ufak tefek değişiklikler uygulamak da bu enerjinin doğru bir yöneltimi olabilir. Bilinçaltı terapileri için uygun, terapi uygulanmayacaksa bilinçaltı çalışmaları için tehlikeli olabilecek bir pozisyon. 

AY CHİRON üçgeni:

Saat 14:35 itibari ile tedaviler için çok olumlu bir açıdır. Duygusal açıdan ise hassas bir dönemdir. Boşuna bir yaralanmışlık hissi olabilir. 

AY MARS üçgeni:

Günü doğa sporlarına ayırmak için ideal bir gün. Enerji harcamaktan ve bunu bu şekilde kullanıyor olmaktan duygusal olarak beslenebileceğimiz bir gündeyiz. Cesaret ve hareket gerektiren girişimlerden zevk alacağınız bir günde olacak olduğunuzdan trafikte bu durum size riskler yaratırken, spor ve yürüyüş gibi olanlarda kullanmak dağa doğru bir seçim olacaktır. Değerlendirin.  Saat 15:36 itibari ile gerçekleşen bu açı agresif eğilimlerin dozunun arttığı bir açıdır. Riskli hareket etme eğilimleri artar. Hayvanlarda sinirlilik artışı göze çarpar. Düşüncesiz davranışlardan kaçınmakta fayda vardır. Uykuya denk geldiyse bu pozisyon lüsid rüyayı sembolize edebilir. Yeni girişimlerde bulunmak için de iyi olabilir yalnız yeni girişimlerde ölçüyü kaçırmamak gereklidir. Az çabayla çok yol almak istediğiniz işlere başlayabilirsimiz. 

GEZEGENSEL AÇI OLARAK:

VENÜS NEPTÜN kavuşumu:

Akşamüzeri fedakarlık, merhamet, şefkat, hülyalı durumlar, aşkta belirsizlik durumları ve ne var ne yok hissine kapıldığımız ilişkilerimiz konuları gündeme gelecektir.

İçinde bulunduğumuz durumu çözmekte zorlanabiliriz. İlişkiyi değerlendirişimiz flulaşabilir.

Bir aldatma veya aldanış söz konusu olabilir. Ya da her şeye gözümüz kapatıp, net olarak göremediğimiz bu zaman diliminde sadece anı yaşayabilir ama ne olduğunun farkında olmayabiliriz. Saat 19:35 itibari ile bu açı altında borç almamak ve vermemek gerekir. Dünyaya ait olaylardan çok, daha soyut olaylarla ilgilenmek için iyi bir dönemdir. Sevecenlik artar. Sanatsal faaliyetlerde yaratıcılık görülür. Hatta diğer konstelasyonlar uygun olduğunda aşık da olunabilir. İçkiye meyil görülebilir. Bu dönemde toplanan bitki ve meyveler çok lezzetli olur. 

“alttan aldık mı kaprislerini

bir bakmışız tam üstünde süzülüyoruz YAŞAMın…
tevazuyla işle ZAMAN bordürlerini
sana eşsiz bir tasarım sunsun dünya…
BÜTÜNün parçası olduğunun farkındaysan eğer
sorumluluğunun büyüklüğünü de anlarsın…
biz kendimize DÖNÜŞÜM yaşatabilirsek eğer
senaryolar lehimize baştan yazılır, şaşarsın...”
miryam şulam __