Bugün 31 Ocak Cumartesi Ay İkizler burcunda ilerliyor ve saat: 09:08 itibari ile Yengeç burcuna geçiş yapacak.

Güne başlarken İkizler burcunda boşlukta ilerleyen Ay olarak güne giriş yaptık.

Ay Yengeç burcundayken en çok ailemiz evimiz yuvamız konuları gündeme gelir. Evimizde güvende olmak bir Yengeç için en önemli konu olduğundan Ay yengeç burcunda iken, en çok ev yuva aile konuları ön safhaya taşınır.

Yengeç burcundayken daha melankolik bazen depresif heran ağlamaya meyilli olabiliriz. Özellikle bu yönlerin farkına varıp çevremize vereceğimiz sıkıntıdan dolayı da kendimize çeki düzen vermeliyiz. 

Ay yengeç’te iken eskilere, tarihe ve nostaljiye ilgi duyabiliriz.

Bu dönemde eski albümleri karıştırabilir. Aile büyüklerini ziyaret etmekten hoşlanabiliriz.

Yengeç aynı zamanda koruyup kollamak ve çocukları beslemek olduğundan, özellikle kadın olsun erkek olsun, kendimizi mutfkta bulur ve çocuklarımızın için çeşit çeşit yemek yapmak isteyebiliriz.

Özellikle burcu Yengeç, yükselen burcu yengeç olanlar kendilerini mutfaktan çıkaramayabilirler Ay Yengeç’te iken, eğer haritalarında sert bir açı durumu yoksa.

Türkiye’nin yükselen burcu da Yengeçtir. Bu özellik bize millet olarak yabancıların gözünden bakıldığında,  özellikle mutfağımızın genişliği ile dikkat çekeriz.

Millet olarak dünya’nın başka hiçbir yerinde görülmeyen, fakat Anadolu da sık sık rastladığımız bir huyumuzda; hiç tanımadığınız biri bile olsa bir yabancıya masanızda yer vermeniz veya ikramda bulunmanızdır. 

İşte bu yüzden Anadolu toprakları, “anaç” özellikleri ile Türkiye’nin haritasında yükselen burcu Yengeç olmasındandır.

Bu yüzden de burcu Yengeç veya yükselen burcu Yengeç olanlara, Türk erkekleri bir yerde anne gözüyle bakarlar…

Hatta bazen evlenilen kadın ile aşık olunan kadın arasında ki farkta bu yüzden ülkemizde çok gözlenilir. Evlenilen kadın “anneye” benzer genellikle. Fakat gönül bağı kurulan kadın ise  farklı biridir.

İşte bu da ülkemizde sık görülen bir durumdur.. Ve bununda nedeni ülkenin haritasının yükselen Yengeç olmasıyla da alakalıdır.

Genelekler diyebiliriz ancak; “geleneklerde” yine bir Yengeç temasıdır.

Çoğu zaman kendini güvende hissetme duygusuyla erkekler böyle bir harekette bulunurken, kendini mutlu edecek kadını da dışarıda ararlar. Bu yüzden de birden fazla ev kurabilirler.

İşte bu yüzden aldatılma konusu belki de en çok Yengeç’lerin başına geliyordur. Duygusal olamalrı nedeniyle de çevrenizde sıkça yara almış ve ağlar durumda bir yengeç görmeniz hiç te zor değildir.

Yengeç temaları aynı zamanda “güvenlik” ülke güvenliği anlamına da gelir. “Korumak” özelliği burada daha çok vatan topraklarını korumak olarak ta çıkacaktır. Yine bir başka araştırmaya göre vatan topraklarını koruma içgüdüsüyle de askerliğe ilgi duyan erkekler olması gündeme gelir.

Cumartesi günü Ay İkizlerde boşlukta girdikten sonra  Ay’ın sabah saatlerinde yengeç burcuna geçişi ile özellikle  iki gün boyunca bu konular hayatımızda ön plana çıkatığını göreceğiz. Kendimizi eski albümleri karıştırıyorken bulmamız gayet olasıdır.

Fonda eski bir nostaljik parça çalarken…

Gökyüzünde büyük bir kare açı olmasıyla birlikte bugün özellikle olumlu yönleri görme eğilimindeyim…

AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

AY VENÜS üçgeni:

İkili ilişkiler için güzel gelişmeleri ve duygusal yönden desteği anlatır. Eğlenebilir, hoşça vakit geçirebiliriz.Sanat ve para konuları yan yana geliyor olabilir bugün. Bir konsere de gidebilirsiniz Ya da herhangi başka bir sanatsal faaliyet içinde de olabilirsiniz.Ya da bugün size para kazandıracak işlerle de ilgilenebilirsini ve bundan duygusal olarak ta beslenebilirsiniz.

AY NEPTÜN üçgeni:

Akşam saatlerinde ki bu olumlu açı ile gece saatlerini geçirebiliriz fedakarlık, merhemet ve kendini adama duygularının hakim olduğu bu gece saatlerinde hoş romantik aşk ilişkilerine de zemin hazırlıyorken, merkür’ün retro oluşunu da göz önünde bulundurursak. Yaşanılan şeyin bir aldatmaca veya kafa bulanıklığı yaratan bir durum da olabileceğinin farkında olalım. Ya anı yaşayn ama sonradan başka türlü düşünebileceğinizin farkında olun; ya da hiç bu durumları yaşamak istemiyorsanız bu durumun farkında olun aslında aşk değil Neptün’ün neden olduğu bir hülyalı durum yaşıyor olabileceğinizden uzak durun. Seçim sizin olmalı…

Bu açıyı en güzel meditasyon ve ilham gerektiren sanat alanlarında kullanırsanız ortaya harika sanat eserleri çıkarmış olursunuz.

Ruhaniliğinizde bu dönemde artacağından dua meditasyon ve ibadet açısı olarak ta değerlendirebilirsiniz.

MARS CHİRON kavuşumu:

Kendi hayat tecrübelerimizden edindiğimiz yaralarımızdan; başkalarına yol göstererek yardımcı olacağımız bir gün…

BURCLARA GÖRE BAZI AÇI DEĞERLENDİRMELERİ:

KOÇLAR ve yükselen KOÇ olanlar: 

AY VENÜS üçgenini  sosyal çevresinden ilişkide olduğu kişiyi ailesinden destek göreceği bir ilişki haline dönüştürebilir. Veya ailesininde destek verdiği özellikle annenin destek verdiği bir ilişki sosyal çevrede yaşanabilir. Veya böyle bir ilişki aile ile tanıştırılır ve destek bulur.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu sosyal çevrelerinde, girdikleri gruplar, dernekler toplantılar gibi faaliyet alanlarında yaşayacaklar. Dolayısı ile sosyal çevrelerinde muhtemelen gruplar halinde bir yoga veya meditasyon çalışması gerçekleştirebilirler. Bugün kü grubun idrar durumu her zamankinden yüksek olur. Bu tip bir çalışma yapmaları bugün uygun olabilir. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

BOĞALAR ve yükselen BOĞA olanlar:

AY VENÜS üçgenini özellikle basın yayın konularıyla ilgili yakın çevresinde olan birileriyle kariyer alanında paraya dönüştüreceği olumlu gelişmeler yaşayabilirler bugün. Bu güzel açıyı iyi değerlendirmekte fayda var Boğalar için.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu iş yaptıkları kariyer alanlarında yaşayacaklar. Birden işleriyle ilgili yüksek bir farkındalık yaşayarak,  ne istediklerini daha çok bilecekleri bir enerji alacaklar ve zihinleri ışıyacak. Hem otoritelerin dikkatini çekerler bugün hem de gerçekten parlak fikirleri olur kendilerine kariyer sağlayacakları. Ün bile getirebilir bu fikirler bugün fark edilenler. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

İKİZLER ve yükselen İKİZLER olanlar:

AY VENÜS üçgenini yapacakları iş anlaşmalarından duygusal olarak beslenecekleri enerjiler altındalar. Hem kariyer alanında uyumlu ve olumlu gelişmeler olacak hem de maddi yönden bir bereket söz konusu olacak İkizler için.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumu eğitim aldıkları alanda yaşayacaklar. Özellikle universite ortamında yüksek eğitim alanlar bugün bilinçli bir şekilde bir farkındalık yaşayıp bu alanda kendilerine ün sağlayacak fikirler edinebilirler. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

YENGEÇLER ve yükselen YENGEÇ olanlar:

AY VENÜS üçgenini yabancı yerlerden veya uzak yerlerden birde yüksek eğitimden duygusal olarak beslendikleri bir gündeler.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu finans ve ortaklıklar ödemeler alanında sağlayacaklar. Aniden borçları ve ödemeleriyle ilgili parlar fikirler gelebilir akıllarına. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

ASLANLAR ve yükselen ASLAN olanlar:

AY VENÜS üçgenini başkalarından edindikleri kredi miras veya ortak mallarla ilgili konularında bir takım gelirler kendi iç ve manevi dünyalarında yer bulacak.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu eş/partner/ortak evinde yaşayacaklar. Birden partnerleri ile ilgili bir farkındalık yaşayabilir. Zihninde parlak fikirler oluşabilir. Partneri ile bu fikirlerini paylaşabilirler veya birlikte düşünüp bir sonuca varabilirler. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

BAŞAKLAR ve yükselen BAŞAK olanlar:

AY VENÜS üçgenini partnerin geliri ile, maddi yönden partnerin finanse ettiğibir durum yaşanabilir ve  partnerle kurulan duygusal ilişki ile sosyal çevrede zaman geçirebilir.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu  iş ve sağlık alanlarında yaşayacaklar. Muhtemelen sağlıkla ilgili bir konuda parlak bir fikre sahip olabilirler. Böyle bir zihinsel ışıma yaşayabilirler. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

TERAZİ ve yükselen TERAZİ olanlar:

AY VENÜS üçgenini sağlık yönünde yapılacak bazı harcamalar ile kariyer alanında sağlanacak başarıdan duygusal olarak beslenme diyebiliriz. Yani yapılacak olan yatırım kariyer yönünde olumlu geri dönüşümler alacak.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu aşk evlerinde yaşayacaklar. Ani birden bir parlak fikir ile bunu hobiye dönüştürecekleri parlak fikirleri olabilir. Her neyse bu aniden aklına gelen Terazilere “ün” de getirebilir ve bunu eğlenerek yaparlar. Çocuklar ve sanatla ilgili de olabilir bu ani fikir ışıması zihninizde. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

AKREPLER ve yükselen AKREP olanlar:

AY VENÜS üçgenini aşk ilişkisi ile yüksek eğitim konuları arasında bir bağ olarak bakabiliriz buna. Oldukça uyumlu bir aşk yaşanabilir. Yabancı yerlerden, uzaklardan ve alınan yüksek eğitimden duygusal olarak beslenmek ve bundan oldukça keyif  almak olarak değerlendirebiliriz bu durumu.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu kendi ev aile ebeveynler ortamında yaşayacaklar. Birden ev ve yerleşim konuları ile ilgili ebeveynlerin yerleşim alanlarıyla da ilgili parlak fikirler gelebilir aklılarına. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

YAYLAR ve yükselen YAY olanlar:

AY VENÜS üçgenini Alenin sağlayacağı maddi destekten duygusal olarak beslenme olarak açıklayabiliriz bu durumu. Sizi rahatlatacak sevgi, maddi destek aileden geliyor olacak. Ve ödemeler konusunda rahatlayacaksınız.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu yakın çevre ve basın yayın alanında yaşayabilirler. Pazarlama ve ticaret konularıyla ilgili parlak fikirler gelebilir bugün aklınıza. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

OĞLAKLAR ve yükselen OĞLAK olanlar:

AY VENÜS üçgenini kardeşlerle aranızda veya yakın çevrenizden maddi konular gündeme gelirken partner ile olan ilişkiden duygusal olarak beslenme olarak bakabiliriz bu duruma.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu kendi maddi alanlarında yaşayabilirler. Bazı kazançlar elde etmek için parlak fikirler gelebilir akıllarına. … 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

KOVALAR ve yükselen KOVA olanlar:

AY VENÜS üçgenini sağlayacağınız maddi gelirinizi iş alanında değerlendirerek duygusal olarak bu konudan beslenebilirsiniz. Annenin sağlığı ile ilgili olumlu gelişmeler sizi mutlu edebilir.AY VENÜS üçgenini bugün KOVA lar aşk evlerinde yaşıyor olacaklar. Kendilerini yepyeni duygular içinde bulabiler. Aşkları ile gayet güzel ve hoş vakitler geçirebilirler.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu kendi evlerinde yaşayacaklar. Tamamen kendi fiziksel görünüşleri ile ilgili bir takım fikirler yürütebilirsiniz bugün. 3-4 Şubat gibi bu etki tamamen bitmiş olacaktır.

BALIKLAR ve yükselen BALIK olanlar:

AY VENÜS üçgenini Bir aşk ilişkisi sizin kendi üzerinizde güller açtırıyor olabilir. Kendinizde fiziksel olarak olumlu yönde bir değişim ile Aşk hayatınızı olumlu yönde destekleyebilirsiniz.

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu kendi ruhsal ve manevi alanlarında bilinç altlarında yaşayacaklar. Adeta anter açık bir şekilde günü geçirebilir ve aklınıza gelen her fikrin ilahi alandan geldiğini bilmenizde fayda var bugün… 3-4 Şubata kadar geçerli bu durum…

İlişkilerden söz etmişken; bugün de farkındalık kazanmamız için böyle bir hikaye ile veda etmek istiyorum…

"Ve Külkedisi kaçarken, papucu ayağından fırladı.
Ertesi gün Prens ayağı bu papuca sığacak genç kızı aramaya koyuldu.
Ülkenin tüm kızları , Prens tarafından beğenilmek için, ayaklarını daha ufak
hale nasıl getireceklerinin çabasına giriştiler."
"İşte o gün bu gündür kadınlar, ayaklarını, erkekler tarafından belirlenmiş kalıplara
sıkıştırmaya çalışır, böyle yaparak erkeğin "Prensesi" olacağını düşler dururlar.
Zaman geçtikce topallamasının , kendini depresif hissetmesinin sebeplerini sürekli kendi eksikliklerinde arayarak.. ve papucun ne denli geçerli olduğunu hiç düşünmeden.."
"Erkekler ise ellerindeki "ayakkabıya" (veya düşlerindeki kalıba) "ayağını" (kendini) sıkıştıracak kadını arar; "ayağı sıkışmış" bir kadının ne denli gerçek, ne kadar huzurlu, mutlu olup, mutlu edebileceğini düşünmeden...
Ve birlikte yalınayak yaşayabilmenin özgür keyfinden habersizce..."

Leyla Navaro nun İki boy ufak papuç isimli kitabından

Sağlıkla