BUGUN 30 OCAK 2015 Cuma günü AY ikizler burcunda ilerliyor.

Bolca iletişimin devrede olacağı hızla yüzeysel olan haberlerin yayıldığı bir gün oluyor bugün. Dedikodu olan yalan haberlerinde bolca yayılacağı bir gün. Yeni şeyler öğrenmek ve yakın çevrelere yapılacak geziler bugünün konuları arasında olabilir.

Saat 11:24 itibari ile Ay Yengeç burcuna girene kadar boşlukta olacak.  Ay boşluktayken yeni bir işe başlamaktan geri kalıyoruz.

Çünkü Ay'ın enerjisi çok yoğun ama kontrolsüzdür. Sonuçlar istediğiniz sonucu vermeyecektir…

Bu şekilde boşlukta olan Ay ikizler burcunda ilerliyor.

AY URANUS sekstili:

Saat 01:13 itibari ile Ay Uranüs sektil açısı ile  Geçmişe ait çözülememiş problerin beklenmedik bir şekilde çözüldüğü görülür, hafıza canlanır. Fazlasıyla bireysellik kokan bir zaman dilimi. 

Gege gördüğünüz rüyalar habercidir.

Alışılmamış rüyalar görebilir, bilinçaltı aydınlanmışçasına ; sorunlarınızın çözümüyle, rüyalarınızda sembolik olarak karşılaşabilirsiniz. Bu sembolleri not ediniz.

Sezgiselliği üst oktavda yaşayacağınızdan bilinçaltımıza akar bu veriler.  Bilinçaltınız bunları değerlendirip size sunacaktır. Ve Uranüs etkisiyle bu da an meselesi şeklinde gerçekleşecektir. Hiç ummadığınız bir anda ve bir yerde uyanabilirsiniz… 

AY MARS karesi:

Saat 02:12 itibari ile Ay Mars karesi gerçekleşiyor. Korku, ufak kazaların,  agresif eğilimlerin ve duygusal şiddet dozunun arttığı bir açıdır… 

C esurca yapılan girişimler ve sonunu düşünmeden yapmış olduğunuz hareketler sonradan pişmanlıklar yaşatacaktır. Ve muhtemelen de Merkür retro olduğundan hatalı davranıyorsunuzdur. 

Bu gece haberci rüyaların dışında bir de kabus ihtimali de bu yüzden var.

Muhtemelen huzursuz ve yarı uyanık bir uyku hali yaşayabilirsiniz. 

AY CHİRON karesi:

Saat 04:43 itibati ile  Ay  Chiron karesi gerçekleşiyor.  

Geçmişe yönelik nedensiz bir acı çekme, haksızlığa uğradığını düşünme eğilimi görülür.  Siz de muhtemelen bir iç hesaplaşma yaşayabilirsiniz.

AY JÜPİTER sekstili:

Saat 11:24 itibari ile  Ay Jüpiter atmış derecelik açısı gerçekleşmiş oluyor. Bu nedenle  oldukça rahatlatıcı ama diğer taraftan da abartılıdır.

Gereksiz bir çoşkulu ruh hali içinde olabilir ve tutamayacağınız sözler verebilirsiniz.

Jüpiter enerjisi bize ihtiyacımız olan eğlenme potansiyelini sunar.

Bu abartan enerji özellikle endokrin sorunları olanlara iyi gelmeyecektir. Dikkatli olun.

İbadet açısıdır aslında. Ruhani tarafınızı besleyebileceğiniz zaman dilimidir. Değerlendirin.

ÖNEMLİ GEZEGEN AÇILARI:

VENÜS  SATÜRN karesi:

Saat 10:22 itibari ile Venüs  Satürn karesi kesinleşiyor.  

Bu iki düşman gezegen gökyüzünü geriyor bugün dikkat.

İkili ilişkilerde problem

Finansal konular ve ödemelerde problem

Estetik ve sanatsal konularda sorun

Aşklarda problem, cinsellikte soğukluk.

Diplomaside sorun

Hoşgörüsüzlük

Olarak kendini gösterecektir bu açı. Eğer bir problemi bugün eslerseniz o problem kalıcı olarak kalır. Bir daha düzeltme şansı bulamayabilirsiniz. Dikkat.

Bugün öğle saatlerini en iyi şekilde değerlendirmeye bakın. Tabii kontrollü olarak.

MARS  PLÜTO  altmışlığı:

Saat 15:39 itibari ile Mars ile Pluton’un bu açı şekli yüksek bir irade gücüne işaret eder. 

Özellikle haritalarında Mars ve Plütosu 1. Evde olanlar bu açı altında bedenlerini baştan yaratacak spora başlayabilirler.

Bu açı gereketli harekete geçme enerjisini verecekken; plüto da tamamen baştan yaratacak olan enerjisini sunacaktır.

Ayrıca bu açı derinlemesine bir konuyu araştırmak için uygundur. Mesela kazı yapmak gibi arkeologlar bu günü değerlendirmelidirler kesinlikle.

Bu açı aynı zamanda sizi ruhsal olarak ta yenileme imkanı sunar. Bunun için, gerekli ruhsal çalışmayı yapıp, Mars yardımı ile bağlarınızı kesin.

Yaptığınız girişim kalıcı olacağından, özellikle “ruhunuza yük” olmuş, “canınızı acıtmış” ve “insan” a değer olarak bakmayan, özellikle “agresif” enerjiler kontrolünde olan   kişileri belirleyip; bunlar ile bağlarınızı kesin. 

Kullanın bu açıyı değerlendirin.

Daha önce kararsız kalınan konular, esrarengiz ve bulanık görünen konuları ve insanların gerçekte neler düşündüğünü anlamak için de çok uygundur bu açı. Çünkü Mars ve Plüto’nun sunacağı enerjiler ile bugün bir Akrep kadar sezgileriniz çalışır.

GÜNEŞ MERKÜR kavuşum:

Saat: 15:45 Güneş Kavuşum Merkür kavuşuyor olacak. Bu enerji gün boyunca etkin olacak.

Özellikle Güneş’in Merkür ile yakınlığı 0 derece 17’ olduğu cazimi durumunda  kişide hem bilgi bilgiler yoğun bir şekilde kendini gösterir; hemde bu bilgiler popüler olur. “ÜN” kazanır.

Özellikle Merkür retro iken, bir de doğum haritanızda da retro bir Merkür’e sahipseniz; Siz de var olan bilginin IŞIMASI ve günyüzüne çıkması mümkün olacağından özellikle sizler değerlendirin bu açıyı…

Zihinsel çalışmalar yapanlar, “idrak” konularıyla zihninde şuurlanmak isteyenler için mükemmel bir gökyüzü fırsatıdır bu.

Yoga, meditasyon ve ya zikir gibi çalışmalarla her zamankinden çok daha yüksek bir aydınlanma yaşayabilirsiniz.

Mutlaka ve mutlaka değerlendirin.

Günün bu en önemli Enerjisini Burçlara göre kimler hangi alanlarda yaşayacaklar.

KOÇLAR ve yükselen KOÇ olanlar: 

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu sosyal çevrelerinde, girdikleri gruplar, dernekler toplantılar gibi faaliyet alanlarında yaşayacaklar. Dolayısı ile sosyal çevrelerinde muhtemelen gruplar halinde bir yoga veya meditasyon çalışması gerçekleştirebilirler. Bugün kü grubun idrar durumu her zamankinden yüksek olur. Bu tip bir çalışma yapmaları bugün uygun olabilir.

BOĞALAR ve yükselen BOĞA olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu iş yaptıkları kariyer alanlarında yaşayacaklar. Birden işleriyle ilgili yüksek bir farkındalık yaşayarak,  ne istediklerini daha çok bilecekleri bir enerji alacaklar ve zihinleri ışıyacak. Hem otoritelerin dikkatini çekerler bugün hem de gerçekten parlak fikirleri olur kendilerine kariyer sağlayacakları. Ün bile getirebilir bu fikirler bugün fark edilenler.

İKİZLER ve yükselen İKİZLER olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumu eğitim aldıkları alanda yaşayacaklar. Özellikle universite ortamında yüksek eğitim alanlar bugün bilinçli bir şekilde bir farkındalık yaşayıp bu alanda kendilerine ün sağlayacak fikirler edinebilirler.

YENGEÇLER ve yükselen YENGEÇ olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu finans ve ortaklıklar ödemeler alanında sağlayacaklar. Aniden borçları ve ödemeleriyle ilgili parlar fikirler gelebilir akıllarına.

ASLANLAR ve yükselen ASLAN olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu eş/partner/ortak evinde yaşayacaklar. Birden partnerleri ile ilgili bir farkındalık yaşayabilir. Zihninde parlak fikirler oluşabilir. Partneri ile bu fikirlerini paylaşabilirler veya birlikte düşünüp bir sonuca varabilirler.

BAŞAKLAR ve yükselen BAŞAK olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu  iş ve sağlık alanlarında yaşayacaklar. Muhtemelen sağlıkla ilgili bir konuda parlak bir fikre sahip olabilirler. Böyle bir zihinsel ışıma yaşayabilirler.

TERAZİ ve yükselen TERAZİ olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu aşk evlerinde yaşayacaklar. Ani birden bir parlak fikir ile bunu hobiye dönüştürecekleri parlak fikirleri olabilir. Her neyse bu aniden aklına gelen Terazilere “ün” de getirebilir ve bunu eğlenerek yaparlar. Çocuklar ve sanatla ilgili de olabilir bu ani fikir ışıması zihninizde.

AKREPLER ve yükselen AKREP olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu kendi ev aile ebeveynler ortamında yaşayacaklar. Birden ev ve yerleşim konuları ile ilgili ebeveynlerin yerleşim alanlarıyla da ilgili parlak fikirler gelebilir aklılarına.

YAYLAR ve yükselen YAY olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu yakın çevre ve basın yayın alanında yaşayabilirler. Pazarlama ve ticaret konularıyla ilgili parlak fikirler gelebilir bugün aklınıza.

OĞLAKLAR ve yükselen OĞLAK olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu kendi maddi alanlarında yaşayabilirler. Bazı kazançlar elde etmek için parlak fikirler gelebilir akıllarına.

KOVALAR ve yükselen KOVA olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu kendi evlerinde yaşayacaklar. Tamamen kendi fiziksel görünüşleri ile ilgili bir takım fikirler yürütebilirsiniz bugün.

BALIKLAR ve yükselen BALIK olanlar:

GÜNEŞ ve MERKÜR kavuşumunu kendi ruhsal ve manevi alanlarında bilinç altlarında yaşayacaklar. Adeta anter açık bir şekilde günü geçirebilir ve aklınıza gelen her fikrin ilahi alandan geldiğini bilmenizde fayda var bugün…

Astroloji de bulunan burçları elementlerine göre dörde ayırırız.

Bu elementler.

ATEŞ: Koç, Aslan, Yay

HAVA: İkizler, Terazi, Kova

SU: Yengeç, Akrep, Balık

TOPRAK: Boğa,Başak, Oğlak

Bu elementlere göre de burçlar yerleştirilir içlerine. Aynı elementte olan burçlar Güneşleri Gökyüzünde 120 derecelik açı yapar. Yani astrolojide enerjilerin birbirine en iyi aktığı açılardır bu açı. Ve aynı elementte olan burçlar birbiri ile genelde iyi anlaşırlar.

Anlaşamadıkları durumlarda genelde; ya bir sert açı aldıkları etkenler söz konusudur. Ya da kişi karşısında kendisinin gölgesini görüyordur.

Ve insanoğlu en çokta gölgesi olarak gördükleri bu insanları sevmezler. Rahatsız olurlar. Çünkü eğer bir şey varsa beğenmediği, reddettiği, o olay, huy veya başka bir şey her neyse; eğer bir diğerinin bir şeyi sizi rahatsız ediyorsa; biliniz ki bu aynen sizde olduğu içindir…!

Yoksa aksi takdirde; karşınızda ki, bu “gölge yanınız” olarak adlandırdığımız bu özellikleri, görmezsiniz yani fark edemezsiniz bile…

Onun için psikolojide de önce bu sizde ki “gölge yanınızla yüzleşmeniz” sağlanılır.

Astrolojide bu zaten hesaplamayla bellidir…

 

ATEŞ İLE SUYUN AŞKI

ateş bir gün suyu görmüş yüce dağların ardında
sevdalanmış onun deli dalgalarına.
hırçın hırçın kayalara vuruşuna,
yüreğindeki duruluğa...
demiş ki suya:
gel sevdalım ol,
hayatıma anlam veren mucizem ol...

su dayanamamış ateşin gözlerindeki sıcaklığa
al demiş;
yüreğim sana armağan...
sarılmış ateşle su birbirlerine
sıkıca, kopmamacasına...

zamanla su, buhar olmaya,
ateş, kül olmaya başlamış.
ya kendisi yok olacakmış, ya aşkı...
baştan alınlarına yazılmış olan kaderi de
yüreğindeki kederi de
alıp gitmiş uzak diyarlara su...

ateş kızmış, ateş yakmıs ormanları...
aramış suyu diyarlar boyu,
günler boyu, geceler boyu
bir gün gelmiş, suya varmış yolu
bakmış o duru gözlerine suyun,
biraz kırgın, biraz hırçın.
ve o an anlamış;
aşkın bazen gitmek olduğunu,
ama gitmenin yitirmek olmadığını....

ateş durmuş, susmuş, sönmüş aşkıyla.
işte o zamandan beridir ki:
ateş sudan, su ateşten kaçar olmuş...
ateşin yüreğini sadece su,
suyun yüreğini sadece ateş alır olmuş...

Sağlıkla