Bugün 28 Ocak 2015 Ay Boğa burcunda güne giriş yapıyor ve saat ve Ay saat 04:18 itibari ile  Jüpiter ile yaptığı son açıdan sonra  İkizler burcuna girene kadar boşlukta olacak  olan Ay, maddi güvence ve huzur arayışında olacağımızı işaret ediyor. 

Ay boşlukta iken önemli iş girişimlerimizi yapmamızda fayda var. Ayın enerjisi kontrol dışı olduğundan olaylar beklediğiniz gibi gelişmez. Sonuçlarını tahmin edemezsiniz ve sonuçlardan memnun olmazsınız.

Ay Perşembe günü 29 Ocak’ta  saat 00:36 itibari ile İkizler burcuna geçiş yapacak.  Dolayısı ile Çarşamba günü tüm gün boşlukta hareket edeceği düşünülmelidir. Dolayısı ile gün içinde gerçekten yeni bir işe başlamadan sakin bir gün geçirmemeizde fayda olacaktır.

Ay’ın İkizler burcuna geçişi ile; iletişim artar özellikle  yüzeysel çabuk yayılan yalan ve magazinsel haberler söz konusu olacaktır. Dedikodu ihtimali de yüksek bir gün.

İkizler`in en büyük sorunu konsantrasyondur; daldan dala atlar ve bir fikirde sabit kalıp onu incelemeye alamaz. Merakı yüzünden sürekli değişen ilgi alanları olur. Ve daha henüz bir konuyu tam kavrayamadan yepyeni bir konuda kendini bulacaktır.  Bu durum İkizler´in değişken yanını simgeler.  İkizler, bilgiyi alır kendileri için kullanır ve hızlı bir şekilde yayar. Ay İkizler burcundan geçerken tüm bu konuları yoğunlukla yaşarız. Sürekli değişen haber akışından dolayı  daha çok haber değeri çok olmayan magazinsel haberler olarak yayılacaktır.

 İkizler bilginin sürekli akması demektir ve İkizler aynı zamanda hız ve aktarım prensibidir de. Ay İkizlerde hızlı oluruz. Çabuk tüketiriz. Zihnimizde konular sürekli hızlı bir şekilde değişim gösterecektir..

T-kare açı kalıbı: Güne girişte PLÜTO URANÜS+ Güneyaydüğümü karesi dikkat çekiyor. Plüto Kuzeyaydüğümü karesi ve Aydüğümleri birbirine karşıt durumdalar. Plüto Apekste.

Geçmiş ile gelecek arasında bağ kurup, ani bir olay ile gelecek hakkında karar vermek olarak çalışacak olan bir durum olabilir gün içinde yaşayacak olduğunuz.

T-kare açı kalıbı: Merkür Jüpiter karşıtlığı apekste AY.

Zihninsel ve sözsel abartılan olayların duygulardan çıkış bulunacağı anlaşılmalıdır.  Sıardışı ve marjinal sözler büyüyp abartılı bir şekilde ifade edilebilir ve bu tamamen duygular üzerinden çıkış bulacak olmasıdır.

Bu nedenle bu iki zorlayıcı t-kare eşliğinde bir gün olduğundan. Ve de gün boyu AY boşlukta olduğundan özellikle yeni bir olaya başlamamanız ve günü sakin geçirmeniz önemli olacaktır. Çünkü gökyüzünde bu gergin açılar ile olaylar hiçte istediğiniz gibi gelişmeyebilir.

AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

AY JÜPİTER karesi saat 04:18 itibari ile kesinleşmiş olacak...Bu nedenle sert ve  davranışlardan kaçınmak faydalıdır. Her konunun aşırısı yaşanmaya oldukça müsaittir. Yeme içme, duygusal konular, maddi harcamalar alanlarında abartılara açığız İçgüdüler ve savunma mekanizmaları tavan yapar. Verilen sözler daha sonra tutulmayabilir, dikkat.

AY JÜPİTER paralel açısı:

Saat 19:50 itibari ile Ay ile Jüpiter'in açıları oldukça rahatlatıcı ama diğer taraftan da abartılıdır, sadece görülmek istenenler görülür. Sözler vermemeye, riskler almamaya, verilen sözlere kanmamaya ve sadece eğlenmeye ve rahatlamaya bakın. 

Özellikle yemek konusunda ölçüye dikkat. İştahınız aşırı açılabilir. 

MERKÜR Aydüğümleri uyumlu açısı: 

Saat  22:37 itibari ile Merkür'ün düğümlerle olan yumuşak açılarında geçmişten gelen söylemler tekrar söz konusu olur. Eskiden olan olayların benzerleri bu dönemde bir sarmal gibi kendisini tekrarlar. 

Merküryen alışkanlıkların, örneğin tiklerinizin üzerine gidebilirsiniz. 

GEZEGENSEL AÇILARA BAKARSAK:

MERKÜR URANÜS sekstili (60 derecelik açı):

Sekstil açı inisiatif açısıdır. Saat 07:02 itibari ile  Merkür Uranüs açısı ile zihinlerin orjinalliğe eğilimli olduğu bir zaman dilimidir. Yeni şeyler öğrenmek, bildiklerimizi gözden geçirmek için güzel bir günde olacağımızı, kendimizce bir şeyleri keşfedebileceğimizi gösteriyor.  

Uzun zamandır çözülemeyen problemler için yeni çıkış yolları aramak, insanlarla orjinal fikir alışverişleri ve beyin fırtınası için çok uygundur. Alışılmışın dışında işlerle meşgul olmak Uranüs’ün gerginliğini azaltacaktır. 

Uranüs gergindir; Merkür’le pürüzsüz bir açı içindeyken iletişim de gerginliği ateşleyebilecek sıradışı bir şekilde çalışabilir.. Az çabayla çok yol almaktır. Eğer açının gerektirdiği inisiyatifi çok kullanamayacak, aktif bir insan değilseniz, etkisizdir. Eğer elinizde oldukça orjinal bir proje varsa bu açı altında tamamlamaya çalışın. Eğer yeni bir fikriniz varsa başlamak için çok ideal. Farkındalığı yüksek seviyelerde test edebileceğimiz bir gündeyiz.

Astrologlar için de ideal bir yeni keşif zamanıdır. Bir astrologsanız bu açı altında daha sonra derinleşmek üzere beyin fırtınası yapabilirsiniz. (Derinleşmeyi daha sonraya bırakın.) Danışmanlık almak-vermek, klasik bir eğitime başlamak için pek uygun bir göksel pozisyon sayılmaz. Çocuğu olanlar onların ani gerilimlerine karşı temkinli olmalı.

Türkiye bu günü özellikle yabancılarla arasında  doğabilecek olan; FİNANSAL sorunlara ve KAYIPLARA dikkat çekmektedir.

Yabancıların özellikle maddi kazanımlarının olabilecek olduğu halde, Türkiye’nin kendi kasasında bir fluluk ve net olmayan bir duruma, Fakat borsa da özellikle kazanç gibi görülebilen durum olsa bile; aslında bir kayıp olacağı gözükmektedir.

Özellikle Ağustos ayına kadar Türkyi’ye olarak sermaye girişi olacaktır. Bir akış ve kasasında bir bereket yine de söz konusudur.

“Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. 

  Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. 

  Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. 

  Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?”

"Şems-i Tebrizi"

Sağlıkla