Bugün; 9 Şubat 2017 Perşembe günü, Ay Yengeç burcundayken güne başladık.

Ay Yengeç burcundayken; evimiz, ailemiz, yuvamız, yaşadığımız yer, güvenliğimiz, koruma ve kollama iç güdülerimiz, duygusallığımız, anılarımız ve milli duygularımız ön plana çıkar. Korkularımız ve kontrol edemediğimiz içgüdülerimiz bugünlerde devreye girer.
AY sadece kişisel güvenliğimizi değil, aynı zamanda “ülke güvenliğini de” temsil eder. Dolayısı ile  Ay’ın bu geçişi esnasında iç güdüler devrede olacağından, ATALAR , köklere bağlı içgüdüsel korkularımız bu dönemde su yüzüne çıkar..
Ay ile yaşadığımız her türlü konu küçük olsa bile; psikolojik etkileri büyük olur.  

TAVSİYELER:

Bu günlerde bolca su tüketmeniz önemlidir.

Yiyeceklerde ise bu günlerde porsiyonları küçültmeniz, lif yönünden zengin beslenmeniz önemlidir. Bu günlerde karbonhidratların  bedeninizde fazlası yağa dönüşeceğinden diyete önem vermeniz tavsiye edilir. Daha çok sebze ve meyve tavsiye olunur. Özellikle yeşil yaprakları tğketmeniz tavsiye olunur.

İspanak, brokoli, pazı, lahana, enginar, havuç, soya, marul,turp, meyve, mısır, kayısı, elma, armut, üzüm, erik gibi meyveler tüketilebilir.

Papatya, lavanta ve rezene çayı sindirim için yardımcı bir çay olacaktır.

 

Saat 00:18 de Ay Chiron 120 derecelik açısı kesinleşiyor.

Ay’ın Chiron ile olan 120 derecelik açısının etkisi ile; duygusal yönden şifa bulunabilecek, fakat yine de hassas olunabilen bir gündür. 

Yaralanmışlık hissi kişide oluşabilir. Kişi kendisine haksızlık yapıldığı duygusunu yaşayabilir. 

Bizi hırpalayan ya da yaralayan konularda çözülmeler yakalayabiliriz. 

Saat 00:59’da Ay Jüpiter 90 derecelik açısı kesinleşmiş olacak.

Abartılmış hisler

Yükselen hormonlar

Aşırı iştah

Etik konular

Abartı  yaşanır.

Ay saat 01:00’de boşluğa giriyor.

Ay boşluktayken; herhangi yeni bir iş başlatılmaması tavsiye edilir. Bunun yerine daha önceden başlamış olan işleri;  olaylara müdahele etmeden akışta kalarak takip etmek en doğru davranış şeklimiz olur. 

Çünkü Ay boşlukta ilerlerken;  enerjiler kontrol edilemez ve güçlü olur. Dolayısı ile olayların gidişatına müdahele edemez ve genelde çıkan sonuçlardan da hoşnut kalmayız.

Bu nedenle Ay boşlukta iken “akışta kalmak” en doğru davranış şeklimiz olur.

Ay saat öğlen 12:42’de Aslan burcuna giriyor.

Ay Aslan burcuna geçince  takip eden günlerde, kendini ortaya koyma, show yapma, organizasyon becerileri, liderlik, yönetme, becerilerimizle ön plana çıkarız.

Ay Aslan’dayken ne yaparsak yapalım bunu dürüstlük ve açık olarak yaparız. Yani dostluğumuzda açık olur düşmanlığımızla.

Ve davranış ve tavırlarımızla da onaylanmak isteriz.

Onaylanmayan bir Kral kadar süngüsü düşmüş, hayal kırıklığına uğramış bir lider olamaz. Bu nedenle bu günlerde bu tip olaylarla da sıklıkla karşılaşacağız..

Bu günlerde bir kimlik ortaya koyarız. Egomuz da yüksektir çünkü doğru bu olduğunu savunuruz.

Her türlü şiddete karşı durmak isteriz Oba altından sopa göstermek bu günlerde en çok karşı çıktığımız durumdur.

Ancak gökyüzü öyle bir açıya gidiyor ki neredeyse bu hali ile Ay Aslan’ın tam tersine hareket edip, lider ve otorite konumunda ki kişilerin, bizim şuurlu tarafımızın aleyhine çalışan bir durum söz konusu olacak..

Sağlıkla

Perşembe gününün ilk yarısında Ay Yengeç burcunda ve saat 00:59 sonrasında boşlukta hareket ediyor. Ay’ın Aslan burcuna geçiş yapacağı 12:40 öncesindeki zaman diliminde girişeceğimiz veya yanıt beklediğimiz işlerden sonuç almakta zorlanabiliriz. İdari konular, yöneticiler, cesaret ve kararlılığın vurgu kazandığı bugünde kendi bildiğimizde ısrar etme eğilimi gösterebiliriz. Ay-Merkür karşıtlığının etkili olduğu akşam saatlerinde inatlaşma ve fikir karşıtlıklarına açığız. Önemli görüşme ve yazışmalarımızı biraz daha geç vakitlere bırakabiliriz. Ay-Venüs üçgeninin etkili olduğu gece saatlerinde uzlaşma yakalama şansımız artıyor. Aşk ve ilişkilerden yana da şanslı bir zaman dilimindeyiz. Güneş-Uranüs altmışlık açısının yaratıcı, çözüm bulmaya ve yenilik yaratmaya yönelik enerjisini hissetmeye başlıyoruz!