Bugün 9 Nisan 2017 Pazar Güneş gününde, Ay Başak burcundayken güne başladık.

Bu günlerde herkes bir parça Başak burcu insanı gibi olur. 

Buda şu demek oluyor. Bu süreçte hepimiz biraz daha detaycı, titiz, analitik düşünür, eleştirel yaklaşır ve ayrıntıya önem veriririz.

Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür etkisi ile; daha zekice düşündüğümüz günlerdir. Her şeyi çok yönlü düşünür ve mükemmeli yakalamak için elimizden geleni yaparız. 

Yaptığımız işin kusursuz olmasını istediğimizden, çevremizdeki kişileri de acımasızca eleştirebiliriz. Bu yönüyle de Ay Başak burcundayken dikkat etmemiz gerekir.

Eleştirilerimizle kırıcı ve itici olabiliriz.

Bu günleri daha çok kendi kişisel bakımımız ve evimizin temizliği ve düzeni için değerlendirebiliriz. Böylelikle başka insanlarla fazla iletişim kurmaz, kırıcı tarafımızı da kontrol altına almış oluruz.

Özellikle Merkür  retro iken bu duruma ayrıca önem vermeliyiz. Başkaları ile iletişimden uzak durup, önemli olan görüşmelerimizi başka günlere denk getirmemiz yerinde olur.

Ay saat 11:22’de boşluğa giriyor.

Öğleden sonra Ay Terazi burcuna geçene kadar akışta kalmak önemlidir. Önemli işlerimizi öğleden sonraya bırakmamız yerinde olacaktır.

Ay saat 15:35’de Terazi burcuna geçiyor.

Ay Terazi burcundayken; ikili ilişkiler, karşılıklı hoşgörü, tolerans, uyum, denge, sevgi, nezaket, estetik, güzellik, diplomasi, adalet ve karşımızdaki kişiye saygı ile sınanırız.

Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs bu günlerde özellikle aşk ve romantizmin ön plana çıktığı anları hissetmemizi sağlar.

Fakat Ay’ın Terazi burcunda olduğu günlerde bazen de dengemizi kaybedebilir tam tersi davranışlar sergileyebiliriz. 

Örneğin nazik olmak yerine kaba veya ilişkilerde uyumlu davranışlar yerine hoşgörüsüzlük sergileyebiliriz. Ay Terazide iken ilişkilerini bitirenler görülmüştür. 

Dikkat.!

GÜNÜN ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ:

Gökyüzünde bu Ay VENÜS;SATÜRN;JÜPİTER ve MERKÜR retrosu ile geçmişe doğru bir yolculuk yaşayabiliriz. 

Nisan ayında gerçekleşen bu retrolara bakınca Nisan ayı pek kolay geçmeyecek diyebiliriz.

VENÜS RETRO

SATÜRN RETRO

JÜPİTER RETRO

ve

MERKÜR RETRO 

olmaya hazırlanıyor.

2017 YILIN 2.MERKÜR RETROSU 11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs) tarihleri arasında gerçekleşiyor.

MERKÜR 11 NİSAN’DA RETRO OLMAK ÜZERE DURAĞANLAŞIYOR.

MERKÜR’ün retro sürecinde kronolok hareketleri şöyledir.

  •   7 Nisan gezegenin hızı düşmeye başlıyor
  •   9 Nisan gezegen “stationer” durağan. 4 derece40’/Boğa
  •   11 Nisan gezegenin retro hareketi başlıyor.
  •   20 Nisan’da Merkür tekrar Koç burcuna geçiyor 0 derece/Koç
  •   2 Mayıs gezegenin retro hareketi bitiyor.
  •   4 Mayıs gezegen direk hareketine dönüyor. 24 derece/ Koç
  •   15 Mayıs Merkür tekrar Boğa burcuna geçecek.
  •   7 Haziran’da Merkür İkizler burcuna geçerek Boğa yolculuğunu bitiriyor.

11 NİSAN 2017 2.MERKÜR Rx saat 02:15 04drc Boğa 02’ Rx (3+4)

11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)

Merkür Boğa burcundayken; aslında şiirsel konuşabilirsiniz.  Bu dönemde edebi tarafınız güçlenir. Ancak zihinsel olarak ağırlaşabilirsiniz. Düşünsel olarak yavaşlayabilirsiniz. Sanatsal bir faaliyet içinde bulunup şiir yazmak için kullanabileceğiniz bir dönem. Ancak Merkür Boğa’da iken her zaman estetik, sanat söz konusu olmayabilir. Aklınızı “maddi konular” meşgül edebilir. Bu nedenle sözleriniz de daha çok maddiyat üzerine olabilir.

Merkür’ün Boğa burcunda transit süresi:

31 Mart- 7 Haziran

Bu Merkür retronun konusu:

Bu retro 3. evde gerçekleşeceğinden konu itibari ile; eğitim alanları, basın yayın ve medya da sektöründe teknolojik sorunlar nedeniyle iletişimde aksama olarak yaşanabilir.

Kişisel olarak, kardeş/ kuzen/yakın akrabalar ve komşularımız gibi yakın çevremizle iletişimimizden kaynaklı sorunlar yaşanabilir bu süreçte.

Bu süreçte; özellikle halkın hukuksal konular anayasa, kanunlar, hukuk sistemi üzerine ülke lideri ile karşı karşıya oldukları; iletişimde sorun yaşandığı bir dönem olabilir. İnternet kısıtlanabilir. Haberleşmede gizli kapılar arkasında yapılan anlamalar sonucu engeller yaşanabilir.

MERKÜR RETRO DÖNEMİNDE YAPILMASI GEREKENLER

Merkür’ün retro olduğu döneminde nelerle karşılaşabiliriz, kısaca hatırlamakta fayda var.

  •  Teknolojik aletler bilgisayar, telefon v.s.  gibi teknolojik aletlerimiz bozulabileceğinden; datalarımızı retro hareket öncesi yedeklememizde fayda var.
  •  İletişim sorunlarından dolayı çıkabilecek problemler oluşabilir. 

Özellikle basın ve yayın alanında iletişim sorunları yaşayabilirsiniz.

Bu günlerde mailleriniz yerlerine ulaşmayabilir bu nedenle yapılan bir işi teyid etmek önemlidir. Merür’ün retro olduğu dönemlerde mailinizin ulaştığından emin olun.

  •  Bu dönemde gökyüzünde iletişim sorunlarından dolayı, yanlış anlamalara, yanılmalara zemin hazırlayan bir enerji olduğundan; önemli işlere imza atmamalı mümkünse eğer  “Merkür retro” hareketinin bitişini beklemeliyiz. Ancak bekletemediğiniz bir imza durumunda çok detaylı inceleyip tekrar, tekrar okuyup emin olduktan sonra imza atmalıyız.

Merkür retroyu olumluya kullanabileceğimiz durumlarda var. Örneğin yarım kalmış bir konuyu tekrar geriye dönerek gözden geçirmek için bulunmaz fırsattır. 

Kaybettiğiniz bir eşyanızı bu dönemde tekrar arayınız, retro dönemlerinde evde kaybolan  eşyalarınızı (bir türlü bulamadığınız eşyalarınızı) bu dönemde ararsanız yeniden bulabilme şansınız var.

 Yine bu dönemi içe dönme, zihinsel olarak geri planda çalışma zamanları olarak ta değerlendirebiliriz. 

Eğitim hayatında olanlar için öğrendiğimiz konuları, tekrar edilmesi adına harika bir zaman dilimidir Merkür retrolar.

Değerlendirin…