Bugün 8 Eylül 2017 Cuma Venüs günü, Ay Koç burcundayken güne başladık.

Ay Koç burcundayken heyecanlı, neşeli ve bir çocuk gibi meraklı oluruz. Bir çocuk heyecanı ile her şeye ilgi duyar fakat hevesimizi çabuk kaybedebiliriz.

Bugünlerde “Maymun iştah”lılığımız tutar. Çok çabuk ilgi alanımızı değiştirebiliriz.

Ay’ın Koç burcundan geçtiği günlerde heyecanımızı zapt edemez; enerjik, sabırsız, meraklı, cesur ve atak oluruz.

Aklımıza gelen bir şeyi hemen başlatmak isteriz. Sonunu düşünmeden kalkıştığımız işler yüzünden de başımız derde girer. Dikkatli olmak gerekir.

Aşırı cesaretimizden; kaza riskleri en çok ta bugünlerde artar.

Bugünün enerjisi ile yeni başlangıçlar yapacak gücümüz olur.

Duygusal olarak ta, yeni ve saf olana çekiliriz.


 

BUGÜNLERDE BESLENME ÖNERİLERİ

Ay Koç burcunda iken; beslenme açısından da protein ve vitaminler yönünden zengin beslenmeliyiz.

Bu günlerde protein ve vitamin emilimi artar. Dolayısı ile kasları ile çalışanlar, sporcular veya kas zayıflığı olan kişilerin beslenme açısından değerlendirebilecekleri günlerdir.

Ancak protein alerjisi yaşayanlar için sorunlu günlerdir.

Ağız sağlığı için önemli olan: böğürtlen çayı ve adaçayıdır…


 

***


 

AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

Ay Venüs arasında ki 120 derecelik açı ile;

Bu üçgen açısının etkisi altında; kadınlar tarafından şans ve destek görülür.

Sanatsal faaliyetlerden duygusal olarak beslenilir. Yaratıcılık ta bu dönem başarılı sonuçlar elde edilir.

Harcamalar artar kontrolü sağlamakta zorlanabilirsiniz. Ancak yine de finansal yönden “olumlu” sayılabilecek bir dönemdir.

Kadınlarla ilgili konular ön plana çıkar, iyi niyet ve hoşgörü gözlemlenir.

İkili ilişkiler yönünden de şanslı olunan zaman dilimidir.


 

Buna karşılık, Ay ile Plüto arasında ki sert açı ile günü dengeliyoruz.

Derinden duyulan bir huzursuzluk hissi gün başlar başlamaz ilk yaşayacağımız hislerden.

  • Negatif yönde duygu değişimi

  • Güç hisler

  • Güçünü kötüye kullanma eğilimi

  • Derin hisler, sezgiler

  • Rekabet

  • Güç çekişmeleri

  • Manipülasyon

  • Şiddet

  • Gizemli duygular

  • Duygusal şiddet

Duygularda manipülasyon ve gergin etkiler hakim. Yakıcı, yıkıcı ve duygularda bilinçaltımızda dönüşüm yaşatabilecek etkiler görülebilir.

Kışkırtan, duygusal olarak “dibi görebileceğiniz fakat tekrar küllerinden doğabileceğiniz derin dönüşümler” yaşanması muhtemel.

Tavsiyeler:

-Yıpratıcı enerjiler hakim, dolayısı ile bugün insanlarla hararetli görüşmelerden uzak durun.

- tehlikeli ve riskli işlere kalkışmayın.

-Güç savaşları zorlayabilir.


 

6 EYLÜL DOLUNAY’ININ BURÇLARINIZA ETKİSİ -1

Koçlar ve yükselen Koçlar

Koçlar bu Dolunay’ı kendi kişisel gelişimleri ile ilgili alanda yaşıyorlar. Kendi iç dünyanızda ”iyilik yapma” ve “suistimal edilme” konularında bu Dolunay ile bir farkındalık yaşayabilirsiniz.

Ayrıca kendimizin daha önce farkında olmadığımız ancak bu Dolunay’ın etkisi ile bağımlı olduğumuz konular ile bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Mesela ne olabilir bunlar? Bunlar vazgeçemediğiniz bir sigara bağımlılığı olabileceği gibi, bir internet bağımlılığı da olabilir. Bu güne kadar bunların birer bağımlılık olduğunun farkında olmayabilirsiniz, ancak bu Dolunay’ın ışığı ile bunlar hakkında bir farkındalık yaşayabilirsiniz.

Balık “kurban” etme ile alakalıdır. Balık Dolunay’ında belki de kendi iç dünyanızda yaşayacağınız bir farkındalık ile; bu “bağımlılıklarınızı kurban edebilme” duygusu ile yüzleşebilirsiniz.


 

Boğalar ve yükselen Boğalar

Boğalar bu Dolunay’ı sosyal çevreleri ile ilgili alanda yaşıyorlar. Arkadaşlarınız ile üye olduğunuz gruplar topluluklar gibi alanda “yardım” ve “fedakarlıklar” konusu gündeme gelebilir. Yapılan yardımlarda iyiliklerin yerine ulaşamaması veya “suistimal” edilmeler konuları gündeme gelebilir.

Bu Dolunay ile bu alanda bir farkındalık yaşanabilir.

İkizler ve yükselen İkizler

İkizler bu Dolunay’ı kariyerleri ile ilgili alanda yaşıyorlar. Kariyer alanınızda bir “kurban edilme” konusu yaşanabilir veya böyle bir durumun açığa çıkması durumu yaşanabilir.

Kariyer alanınızda yaptığınız “yardımlar” ile “suistimallerin” karıştırıldığı konuları yaşayabilirsiniz. Sizin kendilerine “iyilik” olarak sunduğunuz davranışlarınız karşı taraftan suiatimal edilip, sizin “iyilik” anlayışınız yanlış değerlendirilebilir. Ve siz iyilik yapayım derken, işinizden de olabilirsiniz. Dolayısı ile “kurban edilen” siz olabilirsiniz.


 

Yengeç ve yükselen Yengeçler

Yengeçler bu Dolunay’ı yurtdışı, yabancılar ve yüksek eğitim ile ilgili alanda yaşıyorlar. Muhtemelen yabancılara yapılan empati ve yardım konuları ile yüzleşebilirsiniz. Yaptığınız fedakarlıkların suistimal edildiğinin farkına varabilirsiniz. Sizin “korumacı ve anaç” tavrınız ile ilgili bir farkındalık yaşayabilirsiniz.

Yüksek eğitim ile ilgili olan Yengeçler; bunu gerçekleştirebilmeleri için yapmaları gereken fedakarlıkların neler olduğunun farkına varabilirler. Nelerden vaz geçerek yüksek eğitimlerini gerçekleştirebilecekleri bu Dolunay’ın ışığı ile gözler önüne serilebilir.


 

Aslan ve yükselen Aslanlar

Aslanlar bu Dolunay’ı ortaklar veya “eşten gelen gelir” ile ilgili alanda yaşıyorlar. Ortaklarınızdan veya eşten gelecek gelir ile ilgili, bir açığa çıkış ve bir farkındalık yaşanabilir. Yani “iyi olma” ve suistimal edilme” konuları; bu Dolunay’da “eşlerin arasında ki ortak gelirler” konusunda yaşanabilir. Bir taraf fedakarlık yaparken, diğer taraf bu durumu suistimal edebilir. Dolayısı ile de bu Dolunay bu konulara ışık tutacak olabilir.

Dolayısı ile nelerden vaz geçmek gerektiği konusunda bir açığa çıkış ile, bu Dolunay’da bir farkındalık yaşanabilir.

Devamı yarın: Başak’tan Balık burcuna kadar 6 Eylül Dolunay’ın etkileri yarın ki yazımızda olacak.


 


 

Sağlıkla